maritbet girişmaritbet
Medical Park Mogadişu'da hastane kurdu, 7 bin kişiyi tedavi etti

Medical Park Mogadişu'da hastane kurdu, 7 bin kişiyi tedavi etti

Medical Park'ın Mogadişu'da kurduğu Şifa Hastanesi'nde 1.5 ayda 7 bin kişi tedavi edildi. 3 milyon dolarlık hastanede Yeryüzü Doktorları 10 günde 27 ameliyat gerçekleştirdi

Medical Park'ın Mogadişu'da kurduğu Şifa Hastanesi'nde 1.5 ayda 7 bin kişi tedavi edildi. 3 milyon dolarlık hastanede Yeryüzü Doktorları 10 günde 27 ameliyat gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği söz üzerine Somali'ye dört buçuk ayda hastane kuran Medical Park, Yeryüzü Doktorları üyeleriyle mucizeler yaratıyor. Geçen yaz atv'nin öncülüğünde başlatılan "Somali'ye yardım" kampanyası kapsamında, açlık ve iç savaşla mücadele eden bu ülkeye hastane sözü veren Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, çok zor şartlarda hastaneyi inşa edip işletmeye başladıklarını ve 1.5 ay gibi sürede 7 bin kişiyi ücretsiz tedavi ettiklerini söylüyor. Bugüne kadar Birleşmiş Milletler ya da Dünya Sağlık Örgütü gibi kuruluşların bile Somali'de böyle bir yatırımı tamamlayamadığını anlatan Usta, 27 kişilik güvenlik ekibinin koruduğu hastanede 10 gün önce ameliyatlara başlandığını belirtiyor. Hastaneyi son teknoloji cihazlarla donattıklarını söyleyen Usta, Afrika'nın bu anlamda en donanımlı hastanesini yaptıklarını anlatıyor. Somali'deki hastanede 10 günde 27 ameliyat yapılmış. Bunların 22'si genel cerrahi ameliyatlar.

YENİ ÜLKELER SIRADA

Çok zor şartlarda hastaneyi bugünlere getirdiklerini söyleyen Usta'ya göre girişimin başarılı sayılması için tüm bunlar yeterli değil. Usta planlarını şöyle anlatıyor: "Somali gördüğüm en sefil ülke. Hastaneyi kuracak işçileri bile Türkiye'den götürdük. İnşaat sırasında anlaşılan işçiler havaalanından kaçıyorlardı. Ama şimdi ameliyat bile yapıyoruz. Bir yıl içinde bu hastaneyi günde 15 ameliyat ve 500 kişiyi muayene eder hale getirdiğimizde başarılı olduk diyeceğim. O zaman başka ihtiyacı olan ülkelerde de benzer hastaneler inşa edip Yeryüzü Doktorları'na emanet edeceğim."

'500 hemşireyi bugün işe alırım'

İzmir Üniversitesi'nde sağlık sektörüne kalifiye eleman yetiştirdiklerini söyleyen Muharrem Usta, sektörün büyük bir hemşire açığı yaşadığını ve bunu gidermek için çalışmalar yürüttüklerini belirtiyor. Şu sıralarda İstanbul'da da bir üniversite kurmak için YÖK'ten izin beklediklerini anlatan Usta, her iki üniversitede de hemşirelik bölümlerini tercih edip kazanan öğrencilere yüzde 100 burs ve mezun olunca iş garantisi verdiklerini ifade ediyor. Usta, "Şu anda bulsam 500 hemşireyi hemen işe alırım. Ancak Türkiye'de yeterli sayıda hemşire yetişmiyor" diyor.

Topluma yılda 10 milyon dolar

Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, grup olarak toplumsal projelere yıllık 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını anlatıyor. Usta, "Spora önemli ölçüde destek veriyoruz. Takım sponsorlukları başarıyla sürüyor. 2013'te bireysel sporcuları da destekleyeceğiz. Kültür sanat alanına da gireceğiz. Planımız her yıl grup cirosunun yüzde 2.5'ini toplum yararına projeler için harcamak" diyor.

Sabah

Yorum Yaz