MEB İstanbul'da 450 okulu dönüştürecek!

MEB İstanbul'da 450 okulu dönüştürecek!

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız İstanbul’da bulunan 1450 okuldan 450’sinin dönüştürüleceğini söyledi. 4+4+4 eğitim sistemine göre yapılan düzenlemeye göre 76 yeni imam hatip ortaokulu geliyor

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız İstanbul'da bulunan 1450 okuldan 450'sinin dönüştürüleceğini söyledi. 4+4+4 eğitim sistemine göre yapılan düzenlemeye göre 76 yeni imam hatip ortaokulu geliyor

İstanbul'a 76 yeni imam hatip ortaokulu geliyor. Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul'da 1450 ilköğretim okulu olduğunu belirterek, bu okulların bin tanesinin ilkokul ve ortaokul olarak devam edeceğini, 450 okulun dönüşeceğini söyledi. Yıldız, dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini, velilerden gelen dilekçelerin de bu anlamda dikkate alındığını belirtirken Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilişim Sistemleri (mebbis) sitesinde Tüm Türkiye'de ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokuluna dönüşecek okulların listeleri yer aldı. Bu listeye göre İstanbul'a 76 yeni imam hatip ortaokulu geliyor.
 
Büyükçekmece'de 6 okul
4+4+4 eğitim sistemine göre yapılan düzenlemeyle ilçelere açılacak imam hatip ortaokulları sayısı şöyle: Adalar 1, Ataşehir 1, Avcılar 1, Bağcılar 3, Bahçelievler 3, Bakırköy 1, Başakşehir 1, Bayrampaşa 1, Beşiktaş 1, Beykoz 1, Beylikdüzü 1, Beyoğlu 2, Büyükçekmece 6, Çatalca 2, Çekmeköy 1, Esenler 3, Esenyurt 1, Eyüp 5, Fatih 2, Güngören 3, Kadıköy 2, Kağıthane 1, Kartal 2, Küçükçekmece 3, Maltepe 2, Pendik 1, Sancaktepe 3, Sarıyer 1, Silivri 2, Sultanbeyli 5, Şile 1, Şişli 1, Tuzla 3, Ümraniye 7, Zeytinburnu 1, Üsküdar 1.
 
Çalışan anne babaya okul
Öte yandan pek çok ilçede 4+4+4 düzenlemesine bağlı olarak yapılan değişiklikler velilerin protestolarına neden oluyor. İmam hatip okullarının protestolarından sonra bugün de etüt-beslenme uygulaması yapan ilköğretim okullarının velileri eylem yapacaklar. İstanbul'da, sadece çalışan anne babaların çocuklarına eğitim veren etüt-beslenme uygulaması yapan 19 ilköğretim okulu bulunuyor.
 
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü bu okullara kayıt için gerekli belgeleri ve takvimi açıkladı. Ön kayıt için son başvuru tarihi 15 Haziran, kura çekimi tarihi ise 20 Haziran olarak ilan edildi. Ancak velilere kura çekiminin ertelendiği bildirildi.
Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saint-Gobain Türkiye’deki 12. fabrikasını devreye aldı
  • 21.10.2026 10:17

Saint-Gobain Türkiye’deki 12. fabrikasını devreye aldı

Saint-Gobain Yapı Kimyasalları, İstanbul Tuzla’da devreye aldığı üretim tesisiyl ...

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta
  • 20.10.2026 17:48

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta

Mesa, Başakşehir’de hayata geçirdiği Mesa Yenikent projesinin yeni etabını düzen ...

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
  • 20.10.2026 11:34

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için 22 Şubat 2024’te Cumhurbaşkanlığı ...

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”
  • 16.10.2026 11:54

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşan ...

Akyapı'dan metreküp hesabı ile satış dönemi
  • 15.10.2026 10:47

Akyapı'dan metreküp hesabı ile satış dönemi

Akyapı; Hadımköy, Başakşehir ve Dudullu’da başlattığı ‘Akyapı Ticarethane’ proje ...

Ege Yapı'dan Bahçeada’da finansman fırsatı
  • 15.10.2026 10:27

Ege Yapı'dan Bahçeada’da finansman fırsatı

Ege Yapı, 699 bin TL'den başlayan peşinat ve 69 bin TL'den başlayan aylık taksit ...