maritbet girişmaritbet
Lütfü Kavuk, Çatalca’ya Malkaralı Akif Kavuk Camisi’ni yaptırıyor!

Lütfü Kavuk, Çatalca’ya Malkaralı Akif Kavuk Camisi’ni yaptırıyor!

Çatalca’nın 45. camisinin temeli Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti

Çatalca'nın 45. camisinin temeli Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Ferhatpaşa Mahallesi Kadı Ömer Sokak'ta temeli atılan Malkaralı Akif Kavuk Camisi, Akif Kavuk'un oğlu iş adamı Lütfü Kavuk tarafından yapılacak.

CEM KARA “HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi Ömer Kadı Sokak'taki eski mescidin yerine yeni bir cami yapılıyor. Caminin temel atma töreni 18 Haziran 2013 Salı günü saat 14:00'da gerçekleştirildi. Törene, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, İl Genel Meclis Üyesi ve CHP İl Başkan Yardımcısı Taşkan Uysal, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Malkara Ahievren köyü muhtarı ile Çatalca'nın köy ve mahalle muhtarları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Temel atma öncesinde Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. İstiklal Marşımızın okunması ile beraber Ali Paşa Cami imamı tarafından Kur'an tilaveti yapıldı. Ardından hayırsever iş adamı Lütfü Kavuk'un adına Akalan köyü Muhtarı Halil Akgeyik bir konuşma yaptı. Muhtar Akgeyik, iş adamı Lütfü Kavuk adına katılımcılara kısa bilgi verdi. Akgeyik daha önceden mescit olan yerde şimdi cami yapılacağını belirterek, hayırsever işadamına ilçe halkı adına da teşekkür etti. Ardından Çatalca Müftü vekili Zeki Kurun konuşma yaptı ve açılış duasını yaptı. Açılış duasının ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kürsüye geldi. Başkan Cem Kara konuşmasında, “Caminin yapılmasında ilk olarak öncülük eden mahalle sakinlerini kutlarım. Bu bölgede oturan vatandaşlarımız Çatalca Belediyesi'ne gelerek beni ziyaret etmişlerdi. Burada bulunan mescidin yetersiz kaldığını bana beyan etmişlerdi. Biz de Çatalca Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yardım edebileceğimizi vatandaşlarımıza söylemiştik. Vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantıdan sonra Akalan Muhtarımız Halil Akgeyik buraya cami yapmak isteyen bir hayırsever olduğunu bize iletti, bizde gereken katkıyı sunacağımızı ifade ettik dedi. Başkan Cem Kara “Buradan Lütfü Bey'e bir şey söylemek istiyorum. Caminin yapımıyla ilgili olarak hiçbir endişesi olmasın. Bu caminin yapılması için elimizden gelen her katkıyı sunmaya devam edeceğiz” dedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı. Kaymakam Taşdan konuşmasında caminin yapımını üstlenen hayırsever iş adamına, caminin temeli ile ilgili çalışmaları için Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'ne ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Malkaralı Akif Kavuk Camisi'nin temeline ilk harç protokolün katılımıyla gerçekleşti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi
  • 16.12.2019 13:34

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi

İstanbul’u çevre illerle bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı d ...

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi
  • 10.01.2018 14:00

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi

Çatalca'nın İnceğiz Mahallesi’nde yaşayan Fedai Işık’a ait 30 dönümlük tarla 22 ...

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor
  • 23.03.2017 08:47

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor

Çatalca'nın 9 mahallesi için doğalgaz çalışmaları devam ederken, tren yolundan i ...

İstanbul'a 2017'de dev metro projesi
  • 21.12.2016 20:32

İstanbul'a 2017'de dev metro projesi

Çatalca - Küçükçekmece arasında yapılması planlanan raylı sistem projesi için ih ...

Çatalca’da 14 dönüm tarım arazisi müşteri bekliyor
  • 14.12.2014 14:15

Çatalca’da 14 dönüm tarım arazisi müşteri bekliyor

Çatalca Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu Muratbey Mahallesi’nde bir tarım ar ...