maritbet girişmaritbet
Londra’daki lüks konutlar Türk yatırımcıları bekliyor

Londra’daki lüks konutlar Türk yatırımcıları bekliyor

Triangle Group kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Metin Güvener: "375 Kensington High Street Projesi, konut fiyatlarının önümüzdeki 5 yılda yüzde 30 büyümesinin beklendiği Londra’da güvenilir bir yatırım fırsatı sunuyor"

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık  şirketi Triangle Group'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Metin Güvener, Londra'da yapımı süren 375 Kensington High Street Projesi'ni Türkiye'de yatırımcıların dikkatine sunduklarını belirterek, "Konut fiyatlarının önümüzdeki 5 yılda yüzde 30 büyümesinin beklendiği Londra'da güvenilir bir yatırım fırsatı  sunuyor" dedi.

 Gayrimenkul şirketi Berkeley ile The Prudential ortak girişimi St Edward tarafından yapılan 375 Kensington High Street Projesi, gayrimenkul şirketi Triangle Group ve Jones Lang LaSalle işbirliğiyle İstanbul'da yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Berkeley Group Genel Müdürü Paul Vallone, Triangle'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Metin Güvener ile Jones Lang LaSalle Direktörü Tim Wright katıldı.

  Metin Güvener toplantıda, Londra'nın bir iş ve finans merkezi olduğunu ve son 20 yılda büyük bir değişim yaşadığını belirterek, Türkiye'deki yatırımcıların dikkatine sundukları projeyle buradaki yatırımcıların Londra'daki fırsatlardan ilk başta yararlanmasını amaçladıklarını kaydetti.

 375 Kensington High Street Projesinin Türk yatırımcılara uygun olduğunu vurgulayan Güvener, "Projeyle, çocukları okula giden ya da gitmeyi planlayan aileler ile veya Londra'da farklı iş bağlantıları olan yatırımcıların ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Londra'da devam eden projenin, Triangle'ın yatırımcı odaklı iş anlayışını ortaya koyan önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Güvener, "375 Kensington High Street Projesi, konut fiyatlarının önümüzdeki 5 yılda yüzde 30 büyümesinin beklendiği Londra'da güvenilir bir yatırım fırsatı sunuyor"  dedi.

 Güvener, önümüzdeki dönem hayata geçirecekleri yeni projelerle Türkiye ile İngiltere arasında büyümesi hedeflenen ticaret hacmine katkıda bulunmak istediklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

         "Şu an 9 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 2016

 yılına kadar 18 milyar dolara yükselmesi hedefi var. Biz de Triangle Group olarak  bu ticaret ve yatırım köprüsünün kurulmasına gerek yeni projelerle gerekse  sektörü bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye yönelik düzenleyeceğimiz seminer ve  konferanslarla destek vermeye devam edeceğiz."

         Berkeley Group Genel Müdürü Paul Vallone ise Berkeley Group'un 1976  yılından bu yana 30 bini Londra'da olmak üzere 50 bin konuta imza attığını bildirerek, "Biz çok sayıda konut üretmeyi hedeflemiyoruz. Amacımız, doğal ve tarihi yapıyı koruyarak sürdürülebilir kent anlayışını yaygınlaştıran projelere imza atmak. Biz sürdürülebilir kent anlayışı ile hayata geçirilen projelerin yatırım değerinin daha hızlı arttığına inanıyoruz" dedi.

         Vallone, Londra'nın kültür, tarih ve iş hayatının buluştuğu Kensington'da yer alacak projenin Berkeley Group'un çevreci ve sürdürülebilir kent anlayışını  yansıttığını kaydetti.

         Uluslararası pazarlama olarak çeşitli Güney Doğu Asya ülkelerinin yanı sıra Hindistan, Rusya ve İsrail gibi ülkelerdeki yatırımcılara yöneldiklerini belirten Vallone, "Türkiye'ye yaptığımız ilk ziyaret eminim ki son olmayacak. İlk olarak projeden Türkiye'de 25 konut satmayı hedefliyoruz" dedi.

         Jones Lang LaSalle Direktörü Tim Wright ise Londra'da konut ihtiyacının arttığına ve bunun fiyatlardaki yansımalarına işaret ederek, "Konut fiyatlarında Londra'da yıllık yüzde 5 artış beklenirken, Kensington bölgesinde yüzde 8 artış öngörülüyor. Kira artışı ise yılda yüzde 10 olarak bekleniyor" dedi.

         Londra'nın Royal Borough of Kensington ve Chelsea bölgesinde yer alan 375 Kensington High Street Projesinin, Charles House, Wolfe House ve Trinity House ismini taşıyan üç bloktan oluşuyor. Projede büyüklükleri 48 metrekare ile 136 metrekare arasında değişen 1, 2 ve 3 odalı 243 adet lüks apartman dairesi vepenthouse daire, 805 bin ile 6 milyon 500 bin pound arasında değişen fiyatlarda satışa sunuluyor.

         AA

Yorum Yaz