maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece Belediyesi Dünya Çevre Günü’nü çocuklarla kutladı!

Küçükçekmece Belediyesi Dünya Çevre Günü’nü çocuklarla kutladı!

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Çevre Günü’ne özel kutlama programı düzenlendi

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Çevre Günü'ne özel kutlama programı düzenlendi. Programda en fazla atık pil toplayan öğrenciler ödüllendirildi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atık Pil Toplama' yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Program kapsamında birçok kurum ve kuruluşla çevre bilincini geliştirme doğrultusunda çalışmalar yapan Tiyatro Alkış oyuncularının sahnelediği ‘Ben Çöp Değilim' adlı müzikal oyun sahnelendi. Oyunda öğrencilere, geri dönüşüm ve çevre temizliğiyle ilgili mesajlar verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyük Halkalı İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Derici, Çevre Günü'ne dikkat çekerek, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini öğrencilerle paylaştı. Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır da çevre konusunda duyarlı olmanın önemini vurguladığı konuşmasında, Avrupa'daki yaşam tarzından örnekler verdi.

Düzenlenen atık pil kampanyasına katılan tüm öğrencileri tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Çevre en fazla çocukları ilgilendiriyor. Eminim çocuklarımız, yarın yaşayacakları ülkenin temiz olmasını ister. Atık pil toplama kampanyasında da en fazla ilgiyi çocuklar gösterdi. Büyüklerde bu konularda çocuklar kadar duyarlı olmalıdır. Çocuklarımız, çevre temizliğine dikkat etmeli ve çevreyi kirletenleri uyarmalıdır” diye konuştu.

Başkan Yeniay, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında toplanan ambalaj atıklarıyla bir ayda 34 bin ağacı kesilmekten kurtardıklarını, atık yağlarda toplamda 85 tona ulaştıklarını, atık pil kampanyasında ise 5 ayda 8 buçuk ton pil toplandığını ifade etti.

'ATIK PİL TOPLAMA' YARIŞMASI SONUÇLANDI

Atık Pil Toplama Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 165 öğrencinin ödüllendirildiği yarışma kapsamında, öğrenciler ilçedeki okullara ve Bilgi Evleri'ne yerleştirilen otomatik atık pil makinelerine attığı piller karşılığında puan biriktirerek dereceye girdi. Programda tüm öğrencileri temsilen 10 öğrenciye tablet bilgisayar, bisiklet, mp3, uzaktan kumandalı araba ve helikopter hediye edildi. Tüm ilkokullar arasında birinci olan Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu da çok fonksiyonlu yazıcı sahibi oldu.

Haberciniz

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Küçükçekmece'de 2.2 milyon TL'te satılık gayrimenkul!
  • 18.05.2018 14:45

İstanbul Küçükçekmece'de 2.2 milyon TL'te satılık gayrimenkul!

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Halkalı'da bulunan ...

İstanbul Küçükçekmece’de 20 milyon TL’ye satılık arsa!
  • 06.04.2018 15:44

İstanbul Küçükçekmece’de 20 milyon TL’ye satılık arsa!

Küçükçekmece Halkalı’da bulunan 5 bin metrekare büyüklüğe sahip arsa ihale usulü ...

Halkalı Meydanı '15 Temmuz Şeref Meydanı' oluyor
  • 29.07.2016 16:42

Halkalı Meydanı '15 Temmuz Şeref Meydanı' oluyor

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Halkalı Meydanı'nın isminin, '15 ...

Doğaya dost kamu binasında atık sular bile değerli!
  • 05.02.2015 11:30

Doğaya dost kamu binasında atık sular bile değerli!

Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası özelliği gösteren Küçükçekmece Bel ...

Küçükçekmece’de yüzde 100 ekolojik pazar açıldı
  • 23.04.2014 10:16

Küçükçekmece’de yüzde 100 ekolojik pazar açıldı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, yüzde 100 Ekolojik Pazar projelerine ...

 Küçükçekmece Belediyesi’nin eski hizmet binası yıkıldı
  • 25.03.2014 13:42

Küçükçekmece Belediyesi’nin eski hizmet binası yıkıldı

Sefaköy E5 kenarında bulunan belediye binasının yıkım çalışması gerçekleştirildi ...