maritbet girişmaritbet
Kocaeli'nde 3 bin 751 binanın orta hasarlı olduğunu belirlendi!

Kocaeli'nde 3 bin 751 binanın orta hasarlı olduğunu belirlendi!

Kocaeli Valiliği, orta hasarlı binaların net tespitini yaptı. Kentte 3 bin 751 binanın orta hasarlı olduğunu belirleyen valilik, yıkım için sahiplerine 2 aylık süre tanıdı. Bu süre sonunda konutlarını boşaltmayanların elektrik, su ve doğalgazları kesilecek

 

Vali Ercan Topaca öncülüğünde kurulan ekipler, orta hasarlı olarak belirlenen tüm yapıları tek tek inceledi. Adreslere de 'binaları boşaltın' tebligatı gönderilmeye başlandı.
 
Depremin merkez üssü olan Kocaeli Gölcük'ün Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Orta hasarlı bina sahiplerinin ne kadarı güçlendirme ruhsatı alarak binasını bu ruhsata uygun olarak güçlendirmiş, ne kadarı ruhsatını almış ancak güçlendirmesini yapmamış, ne kadarı da ruhsatını almış, güçlendirmesini yapmış ama iskânını almamış, bunların tespiti yapıldı. Tanınan süre sonunda elektrik, su ve doğalgazları yine valilik marifetiyle kesilecek. Daha sonra da bu binalar yıkılacak." açıklamasını yaptı.
 
Bağdat Caddesi 130 numaradaki 5 katlı binada market işleten Sedat Değirmenci, "Bu evlere ne kadar güçlendirme yapılırsa yapılsın en ufak depremde yıkılır. Bana göre doğru olan, hasarlı evlerin bir an önce yıkılması." dedi. 3 katlı binası hasar gören Bedriye B. ise binasının güçlendirmesini yaptığını ifade ederek, "Evimi yıktırmak istemiyorum. Düzenimizi bozmasınlar, bizi tedirgin etmesinler." diye konuştu.
 
Zaman

Yorum Yaz