maritbet girişmaritbet
Kızılırmak'ın çevresi villalarla donatılacak

Kızılırmak'ın çevresi villalarla donatılacak

Sivas'ta yer alan Kızılırmak'ın çevresinin imara açılarak villalarla donatılmasının planlandığı açıklandı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kızılırmak'ın etrafıyla ilgili birtakım ciddi çalışmalar düşündüklerini belirterek, "Kızılırmak etrafında yapılacak olan bu çalışmalarda, inşallah bir manada Kızılırmak'ın şehrin içine alınması,söz konusu olacaktır. Kızılırmak'ı şehrin içerisine almak demek, etrafının imara açılması demektir" dedi.

Kızılırmak etrafında yapmayı planladıkları imar revizyonuna da değinen Ürgüp, "Kızılırmak'ın etrafında 200 ile 300 metre arası bir alanı, koruma alanı bırakacağız.

Önuri dışındaki alanları 2 katlı villalar halinde konuta açacağız. Bu 200 ile 300 metre arasındaki alanda ise birtakım kentsel tasarım ve peyzaj çalışmalarıyla ile birlikte, artık Kızılırmak'ın etrafında insanların gittiği, insanların orada hoşça vakit geçirdiği, hatta Sudan daha fazla istifade ettiği alanlar oluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Bu konunun son birkaç aydır Sivas'ta konuşulduğunu anlatan Ürgüp, şunları söyledi:

"İmar revizyonunda yapacağımız bu çalışmayı biz bir manada aslında erken de açıkladık. Kızılırmak'ın etrafındaki insanlar da ne yapacağımızı bilsin istedik. Dolayısıyla bu şehri ilgilendiren çok önemli bir konudur. İnşallah bu dönem içerisinde en azından bir başlangıç yapmayı planlıyoruz. Yani bu proje, bir dönemlik bir proje değildir. Görev süremizin yarısına gelmiş durumdayız. Bir yarısı içerisinde de bir ömek alan ortaya çıkarabilirsek mutlu olacağız. Ama bunu imar planında da bir proje olarak, bir imar durumu olarak ortaya koymuş olacağız."

Kentte yürütülen diğer çevre düzenlemesi çalışmalarına da değinen Ürgüp, Aksu Parkı'nın 3. etabını daha az maliyetle ve daha sade bir şekilde tamamladıklarını ifade ederek, 4. etabı da eski fuar alanı projesi faaliyete geçtiğinde yapacaklarını sözlerine ekledi.
Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın yamacından doğup Karadeniz'e dökülen Kızılırmak, geçtiği yörelerin tarımı ve doğal hayatı açısından büyük önem taşıyor. Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerken, çok sayıda dere ve çayın sularını da toplayarak Bafra Bumu'ndan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak, geçtiği illerin yerel yönetimleri tarafından da önem verilmesi gereken bir kaynak olarak görülüyor.

1355 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak, Sivas'ta adeta şehri ikiye bölüyor. Şehir merkezi ile Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü, Esenyurt ve Karşıyaka mahalleleri arasından geçen Kızılırmak, şehrin imar açısından yeni gözde mekanı olarak göze çarpıyor. Su, yeşil alan ve doğa ile iç içe sitelerde ve villalarda oturmak isteyenler, Kızılırmak'ın etrafına yöneliyor.

Şu anda az sayıda villanın bulunduğu Kızılırmak çevresinde, yapılacak imar revizyonunun ardından villa ve konut sayısının artabileceği belirtiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!
  • 26.10.2022 16:15

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!

Akyapı imzasıyla hayata geçirilen Big Country Büyükçekmece villa projesi basına ...

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!
  • 26.10.2022 16:14

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, Big Country Büyükçekmece villa pro ...

Gelir gruplarına göre yazlık bölge seçimleri farklılaştı
  • 13.07.2022 10:48

Gelir gruplarına göre yazlık bölge seçimleri farklılaştı

Değişen yaşam tercihleriyle birlikte konutlarda yazlık bölgelere olan talepler a ...

Kızılırmak Projesi'nin altyapısında sona yaklaşıldı
  • 13.06.2022 11:48

Kızılırmak Projesi'nin altyapısında sona yaklaşıldı

Kızılırmak Projesi'nde altyapı büyük oranda tamamlandı. İşletmeye alınan Kentsel ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 16.03.2022 14:07

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan Ke ...