maritbet girişmaritbet
Keçiören'deki 51 mahallenin envanteri bilgisayar ortamında!

Keçiören'deki 51 mahallenin envanteri bilgisayar ortamında!

Hizmet noktasında teknolojinin imkânlarından en iyi şekilde yararlanan Keçiören Belediyesi, başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile diğer kurumlara da örnek oluyor. E-belediyecilik uygulamalarıyla vatandaşların belediyeye gelmeden işlemlerini rahatlıkla yapabilmelerine olanak sağlanıyor

Uygulamalara altyapı sağlaması için Kent Bilgi Sistemi'ni kuran Belediye, Keçiören'deki 51 mahallenin detaylı envanterini çıkararak tüm detaylarıyla bilgisayar ortamına aktardı. Bilgi güvenliğini de ön planda tutan belediye, sistem için kendi yazılımını kullanmayı tercih etti. Keçiören Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilen e-Belediyecilik uygulamaları kapsamında "AK Masa, Sicil Arama, e-Ödeme, Doküman Yönetimi, e-Posta Bilgilendirme, SMS Bilgilendirme, Vergi Borç Kontrol, Nikah Rezervasyonu" gibi işlemler sadece bilgisayar tuşlarına basılarak yapılabiliyor. SMS Bilgilendirme ile vatandaşlar Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a mesajlarını iletebiliyorlar. Yine aynı şekilde Sicil Sorgulama, Etkinlik Bildirimi, Ak Masa Başvuru Sorgulama, Nikah İşlemleri ve Ücretleri Sorgulama, Vergi Borcu Sorgulama, Nöbetçi Eczane Bilgisi işlemleri yapılabiliyor. Nöbetçi Eczane Bilgisi için Eczane yazılıp 5223'e mesaj gönderip cevap ücretsiz olarak cep telefonuna geliyor. Tüm SMS Bilgilendirme işlemlerinde cevap mesajları bütün operatörlere ücretsiz olarak gönderiliyor. 

Bunun yanı sıra Keçiören ilçesinde evlenenler ve vefat edenler, arsaların metrekare fiyatları, ilçedeki inşaat maliyetleri, binaların aşınma oranları, Çevre Temizlik Bedelleri hakkında araştırma yapma imkânı da tanınıyor. Vatandaşlar bilgisayar ortamından AK Masa'ya ulaşarak belediyenin çalışmaları ile ilgili istek, şikayet ve öneri gibi başvurularda bulunabiliyor. "Doküman Yönetimi" sayesinde Belediyedeki işlemleri ile ilgili evrak takibini bilgisayar ortamından gerçekleştirebiliyor. E-Posta ve SMS bilgilendirme servisleri aracılığıyla ise isteyen vatandaşlara "borç bilgileri, cenaze, kültürel etkinlikler, açılışlar, mahallede yapılacak kazı ve asfalt çalışmaları, en yakın KEÇMEK biriminin faaliyetleri" gibi bilgiler gönderilebiliyor. Nikah için belediyeden tarih almak isteyen Keçiörenliler'e, internet üzerinden rezervasyon yapma imkânı sağlanıyor. 

Ankara Başkent

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kastamonu Entegre, Interzum Guanghzou Fuarı'na katıldı!
  • 02.04.2021 17:34

Kastamonu Entegre, Interzum Guanghzou Fuarı'na katıldı!

Kastamonu Entegre de Interzum Guanghzou Fuarı ile sezona merhaba dedi. ...

Keçiören Belediyesi 17 dönümlük meyve bahçesi kuruyor!
  • 09.01.2021 16:17

Keçiören Belediyesi 17 dönümlük meyve bahçesi kuruyor!

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Keçiören Belediyesi Bağlum Kar ...

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib’e yeni “İyilik Konutu”
  • 28.08.2020 11:42

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib’e yeni “İyilik Konutu”

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında bulunan bir köye Türkiye Diyanet Vakfı tarafın ...

Ankaralılar, sıcak hava balonuyla tanıştı
  • 01.08.2020 00:24

Ankaralılar, sıcak hava balonuyla tanıştı

Başkent’te bayramın ilk gününde Ankaralılar sıcak hava balonu ile heyecan dolu a ...

Bağlum Köserlik Göleti mesire alanı olacak
  • 11.01.2019 13:30

Bağlum Köserlik Göleti mesire alanı olacak

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bağlum’da mesire alanı olarak düşünülen va ...

Keçiören yerleşim ve yatırım için tercih ediliyor
  • 02.01.2019 12:54

Keçiören yerleşim ve yatırım için tercih ediliyor

Çok yüksek insani gelişim gösteren ilçeler arasında yer alan Keçiören’de sonbaha ...