maritbet girişmaritbet
Kalyon İnşaat desteğiyle Beykoz Belediyesi Yaşanabilir bir çevre için el ele konferansını düzenledi!

Kalyon İnşaat desteğiyle Beykoz Belediyesi Yaşanabilir bir çevre için el ele konferansını düzenledi!

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yapılan programa konuşmacı olarak çevreci yönü ve sigarayla mücadelesiyle tanınan Prof.Dr. Orhan Kural katıldı

Beykoz Belediyesi'nin desteğiyle Kalyon İnşaat bünyesinde “Yaşanabilir bir çevre için el ele” konulu konferans düzenlendi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yapılan programa konuşmacı olarak çevreci yönü ve sigarayla mücadelesiyle tanınan Prof.Dr. Orhan Kural katıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden örnekler veren Kural, özellikle çocukları ve anne babaları sigaradan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunarak, doğa, çevre ve hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Emniyet Müdürü M.İrfan Bekaroğlu, HAKEDER Başkanı Ayşe Çelikbilek, Yeşil Ofis Kurumsal Gelişim Birimi Başkanı Reyhan Kalyoncu'nun da aralarında bulunduğu tüm dinleyicileri ayağa kaldırarak sağ yumruklarını göğüsleri üzerinde ‘Çevre Yemini' ettirdi. 

Çevreci yemininden…“İyi bir vatandaş ve iyi bir çevreci olacağıma, atık pilleri pil kutularına atacağıma, çevre duyarlılığını artırmak için çaba göstereceğime, yiyecek ve içecekte israf etmeyeceğime, sigara ile savaşacağıma yemin ederim.”

 Boz unutulur ama M. Akif unutulmaz

Konuşmasına Milli Şairimiz Mehmet Akif'ten bahseden Prof.Kural, “Paltosu yoktu, kazandığı 500 TL'lik ödülü almadı, ama Murat Boz her demecinde '30 tane paltosu ve 50 tane ayakkabısından' bahsederek israfı teşvik ediyor. Ama Murat Boz 20 yıl sonra unutulur ama Mehmet Akif yüzyıllar geçse de unutulmaz.

Kural'dan ünlü sanatçılara salvolar

Dünyanın en güzel yasağının sigara yasağı olduğunu vurgulayan Kural, ülkemizde % 85 başarıyla uygulanmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Dünya bu başarıdan dolayı şaşkınlık içerisinde” dedi.

Cem yılmaz şimdi mutlu olabilir

Cem Yılmaz şov programlarında benimle ikide bir alay ediyordu. Orhan bey beni mahkemeye versin diyordu. Şimdi onu mahkemeye verdim, mutlu olabilir.

Sezen Aksu ve Teoman yıllarca para alarak maalesef sigara reklamı yaptılar. Kendisinin bulunduğu bir ortamda Sezen Aksu'nun babasına şöyle dedim. Benden önce ölürse cenazesine gideceğim. İmam ‘Nasıl bilirdiniz' diye sorduğunda, “Kötü bilirdim” diyeceğim. Çünkü çocukları sigaraya alıştıran kimseye hakkımı helal etmeyeceğim. Teoman konserlerinde sigara reklamı yapıyordu. Tek tek sigara dağıttığını gözlerimle gördüm. Mahkemeye verdim, yasaklattım. Müziği, sponsorlukları sona erdiği için bıraktı. Evinde otursun, sigarasını, içkisini içsin.

Tarkan ve Hülya Avşar sigara içmezler ama birçok fotoğrafta niye ağızlarında sigarayla poz verdiklerini de çok iyi biliyoruz.

Kadir İnanır şimdi çok pişman

Kadir İnanırla mahkemem vardı. Hastalandığını duyunca davamı geri çektim. Zaten hasta biz de üstüne gitmeyelim. Hastaneye gittim, Jülide Kural'a dedim ki, “Kadir beye söyle, bizim çalışmamıza destek olsun, çocuklar sigaraya başlamasın.” Kendisi yüzüme sigara püskürtmüştü. Bu kadar sigarayı savunan adam yoktu. Sevilen bir sanatçı, umarım ayağa kalkar, iyileşir. Sigaradan dolayı akciğer kanseri oldu. Gazetelerdeki habere göre, “ Şimdiki aklım olsaydı sigaraya elimi sürmezdim. Bundan sonra çevremde içenlere acımasızca mücadele edeceğim. Çektiğim acıları kimsenin çekmesini istemiyorum”   diyor. Şimdi çok pişman.

Ayten Alpman da sigara yüzünden yaşamını yitirdi

 Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Türk pop müziğinin unutulmaz sanatçısı Ayten Alpman'ın kendisinin yakın arkadaşı olduğunu ve hayatını sigara yüzünden kaybettiğini belirten Prof. Kural, “Memleketim” isimli şarkıyı sanatçının sesinden salondakilerle birlikte söyledi.

 Rambo'dan özür mektubu

Amerika'da bursla okurken bir yandan da sinema okuluna gidiyordum. O dönemden arkadaşım Silvester Stallone yıllar sonra bana bir mektup gönderdi. “Ben, Rambo 1'den Rambo 5 filmine kadar tütün şirketlerinden 500 Bin Dolar para aldım. Çocukları sigaraya alıştırdım, özür dilerim” dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Emniyet Müdürü İrfan M.Bekaroğlu ve Kalyon İnşaat çalışanlarına çevreye yönelik çalışmalardan dolayı ‘Teşekkür Belgesi' takdim edilerek, hatıra ormanında 200 adet temsili fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlıktan 140 tesise 18 milyon TL müsilaj cezası!
  • 06.07.2021 09:52

Bakanlıktan 140 tesise 18 milyon TL müsilaj cezası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsilajla mücadelede 8 bin 570 denetim yaptı. 140 ...

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konutluk proje!
  • 23.12.2020 11:16

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konutluk proje!

TOKİ, Arnavutluk'un Laç şehrinde 522 konutluk yeni projeye başlıyor. Temel atma ...

Beykoz'daki tarihi kundura fabrikasında yangın!
  • 29.06.2018 16:36

Beykoz'daki tarihi kundura fabrikasında yangın!

Beykoz Yalıköy'de bulunan tarihi kundura fabrikasında büyük yangın çıktı. ...

Beykoz'da 85 aileye tapuları teslim edildi
  • 14.06.2018 10:12

Beykoz'da 85 aileye tapuları teslim edildi

Beykoz Belediyesi, Tokatköy Mahallesi'nde işlemleri tamamlanan 85 aileye tapular ...

Beykoz Vakfı, hizmete giriyor
  • 16.02.2018 14:19

Beykoz Vakfı, hizmete giriyor

Beykoz Vakfı yenilenen çehresi ve dopdolu kültür sanat faaliyetleriyle kapıların ...

'Beykoz'da 5 mahallede ‘toplu konut’ için adım atacağız'
  • 14.02.2018 17:44

'Beykoz'da 5 mahallede ‘toplu konut’ için adım atacağız'

Yerel basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çeli ...