maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: Herkesin toplu taşımayı kullanması lazım!

Kadir Topbaş: Herkesin toplu taşımayı kullanması lazım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye tarafından trafiği rahatlatmak amacıyla açılan “Toplu Taşıma Yolu” uygulamasının başarılı olduğunu söyledi

 

İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, pilot uygulaması başlatılan “Toplu Taşıma Yolu”nun trafik için çok önemli olduğunu belirterek İstanbullulara çağrıda bulundu: “Kurallı şehri ortaya çıkarmak adına çok önemli bir uygulama. Bireysel araçları bırakıp zamanla herkesin toplu taşımaya yönelmesi lazım.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye tarafından trafiği rahatlatmak amacıyla açılan “Toplu Taşıma Yolu” uygulamasının başarılı olduğunu söyledi.

İtalya'nın Napoli kentinde Birleşmiş Milletler Habitat örgütü tarafından düzenlenen 6'ncı Dünya Kentsel Forumu'ndaki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a dönen Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı'nda, ilk kez Millet Caddesi'nde pilot olarak uygulanan “Toplu Taşıma Yolu” ile ilgili soruları yanıtladı.

Başarılı uygulama'

Yeni uygulamanın önemine vurgu yapan Kadir Topbaş, şöyle konuştu:

“Bariyerlerle ayrılmayan sadece işaretlerle ayrılan ve kurallı şehri ortaya çıkarmak adına çok önemli bir uygulama. Napoli'de de gördüm. Orada da bu uygulamaya geçilmiş. New York'ta dahi bu var. Böyle bir tercihli yol toplu taşımayı özendirici ve kullanıcıları da aktif bir şekilde zaman kazandırması adına çok iyi bir düzenleme. Bir deneme başlangıcıydı. Oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Burada taksici esnafımız da hatta girebiliyor. Halk otobüsleri de girebiliyor. Ancak halk otobüslerinin biraz işi ağırdan aldığını takip ettiğimizde görüyoruz. Duraklardaki bekleme sürelerine dikkat etmeleri lazım. Toplu taşıma olmadıkça trafiği çözmek mümkün değil. Bu nedenle bireysel araçları bırakıp zamanla herkesin toplu taşımaya yönelmesi lazım. Özellikle pik saatlerde toplu taşımayı özendirici olan bu uygulamanın başarılı olacağına inanıyorum. Halkımız da bunu destekleyecektir.”

Beylikdüzü metro çalışması başladı

Metrobüs deneme seferleri başlayan Beylikdüzü hattına bundan sonra metro projesi için çalışmalara başladıklarını belirten Kadir Topbaş. “Bu hatta acil çözüm olarak kısa sürede metrobüsü getirdik Asıl çözüm metrodur. Onun için çalışmalara başlıyoruz. Bu kez Silivri'ye kadar ya mevcut tren hattına entegre bir metro veya yepyeni bir metro hattı projesi üzerine çalışıyoruz. Yakında onun da müjdesini vereceğiz” dedi. Topbaş, 3'üncü havalimanı için de şunları söyledi: “Başbakanımızla görüştüm, yılda 100-150 milyon kapasiteli havalimanı  düşünülüyor. Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüm. Metro,  havaalanı bitmeden yetişecektir.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...