maritbet girişmaritbet
İzmit Belediyesi merdiven boyamak isteyenlere mimarlarla destek verecek!

İzmit Belediyesi merdiven boyamak isteyenlere mimarlarla destek verecek!

İzmit Belediyesi, ilçede bazı merdivenlerin vatandaşlarca boyanması üzerine boyanacak merdivenleri belirleyerek, boyama işi yapmak isteyen vatandaşlara estetik mimarlarıyla destek verecek

İzmit Belediyesi, ilçede bazı merdivenlerin vatandaşlarca boyanması üzerine boyanacak merdivenleri belirleyerek, boyama işi yapmak isteyen vatandaşlara estetik mimarlarıyla destek verecek.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısında, kentin estetiğine önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda cadde ve sokaklarda yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Çok renkliliğe sıcak bakan bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Doğan, İzmit'te bazı merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyandığını ancak bunu kimlerin yaptığını bilmediklerini anlattı.

Doğan, gençlerin bunu sosyal duyarlılık ve estetik düşünce çerçevesinde yaptığını düşündüğünü dile getirerek, "Arkadaşlarımız bunları uyum açısından kapatma yoluna gidiyorlar ancak talimat verdim kapatma yapmayacaklar. Biz bununla ilgili arkadaşlarımızı konseptimize uygun olarak yönlendirelim, hem arkadaşlarımızın enerjisinden faydalanalım. Herkes kendi kafasına göre bir yeri 'güzel olacak' diye boyarsa şehirde düzen olmaz. Bu konuda gayretleri estetik olarak değerlendirmek için merdiven listemizi hazırladık. Bu arkadaşlarımızın bize talepleri olduğu zaman estetik birimimizle onlara yardımcı olacağız. Liste içinde boyamak için seçtikleri merdivenler için estetikteki mimarlarımızla buluşturacağız, biz de onlara yardımcı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

- "Mermer, granit ve traverten gibi merdivenleri boyanmasın"

Merdivenleri boyayan gençlerin kendilerine başvurmaları halinde onların işlerini kolaylaştıracaklarını belirten Doğan, ilçedeki doğal taşlardan yapılan mermer, granit ve traverten gibi merdivenlerin boyanmaması gerektiğini söyledi

 Doğan, boyama işlemlerinin uzman mimarların görüşleri çerçevesinde yapılmasının uygun olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İzmit, özgür bir şehirdir. Farklılıklarımız bizim gücümüz olur. Yeterki bunu uyum içinde kardeşçe yapalım. Bu şehrin güzelleşmesini hepimiz isteriz. Bunu yaparken kurallar çerçevesinde yapmalıyız ki hata yapma oranı az olsun. Bu merdiven listesini arttırabiliriz, hatta kampanyaya da çevirebiliriz. Belirli yerlerin boyanması şeklinde yapabiliriz. Böylece mahalledeki gençlerde bu faaliyete katılabilir. Biz desteğe hazırız, yeter ki bu işlemin bizle irtibatlı yapılmasıdır. Birlikte karar verelim ben de onlarla beraber boyayacağım. Ben de katılacağım" ifadesini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Binanın altına gömülen tarihi hamam için 1,5 milyon TL harcandı
  • 22.11.2018 09:40

Binanın altına gömülen tarihi hamam için 1,5 milyon TL harcandı

İzmit'te 18. yüzyılda yapılan ancak daha sonra üzerine 6 katlı apartman dikilen ...

İzmit köylerindeki metruk yapılar yıkılıyor
  • 09.10.2018 13:00

İzmit köylerindeki metruk yapılar yıkılıyor

İzmit Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra köylerdeki metruk yapıları da yıkıy ...

Kocaeli'nde Akaryakıt ve LPG Satış İstasyonu ve Arsası satılıyor!
  • 27.07.2018 09:34

Kocaeli'nde Akaryakıt ve LPG Satış İstasyonu ve Arsası satılıyor!

İzmit Belediye Başkanlığı tarafından, Gündoğdu mahallesinde yer alan 8 milyon li ...

Tarihi Bulduk Cami restore ediliyor
  • 26.06.2018 12:47

Tarihi Bulduk Cami restore ediliyor

İzmit Belediyesi tarafından yok olmaya yüz tutmuş tarihi Bulduk Camii restore ed ...

İzmit Gündoğdu'da 8 milyon TL'ye satılık arsa!
  • 10.05.2018 10:41

İzmit Gündoğdu'da 8 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmit Belediyesi, Gündoğdu İlçesi'ne bağlı Yeşilova Mahallesi'nde yer alan arsas ...

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı
  • 08.05.2018 09:20

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi'nde projelendirilen Yenişehir Kü ...