maritbet girişmaritbet
İzmir'in Manhattan'ı Bayraklı bölgesinde gökdelen projeleri yükselmeye devam ediyor!

İzmir'in Manhattan'ı Bayraklı bölgesinde gökdelen projeleri yükselmeye devam ediyor!

Yıllardır süregelen durgunluğunu üzerinden atıp büyük bir enerjiyle yükselişe geçen İzmir, lüks konut ve ofis projelerleriyle yeniden doğuyor

 

Son 3-4 yıldır kentin değişik bölgelerinde art arda yeni yaşam tarzları sunan lüks konut projeleri hayata geçerken, Yeni Kent Merkezi projesi kapsamında İzmir'in Manhattan'ı Bayraklı bölgesinde gökdelen projeleri yükselmeye devam ediyor. 
 
İzmir'de her biri şehre ayrı değer katacak projeler hızla hayata geçmeye başlıyor. Bunda çevre yollarının tamamlanması, Aliağa-Menderes arasında Türkiye'nin en uzun banliyö hattının kurularak şehir içi ulaşımın kolaylaşması gibi bazı altyapı yatırımlarının bitmesi önemli rol oynuyor. 
 
Yatırımcıları en fazla heyecanlandıran asıl gelişmeyse inşaatına başlanan İzmir-lstanbul otoyolunun önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tamamlanacak olması. Bundan sonra iki kent arasındaki uzaklık sadece 3,5 saate düşecek. İzmir'in kaderini değiştirecek bu projenin tamamlanmasından sonra, özellikle Çeşme'nin İstanbul'un sayfiye yeri haline geleceğini düşünen yatırımcılar bu bölgeye yönelik yatırımlarını artırıyor. İki kentin yakınlaşmasıyla, ticaret hacminin de önemli ölçüde artacağı beklentisi hakim. Bu durum başta Yeni Kent Merkezi olmak üzere ofis ve iş merkezlerine yönelik yatırımların da birbiri ardına başlamasına yol açtı. Otoyol ile yeni yüksek yapılı iş merkezleri projeleri aşağı yukarı aynı zamanda bitecek. Böylece 3-4 yıl sonra İzmir'de yeni bir yaşamın başlamasının altyapısı her yönüyle hazırlanmış olacak. 
 
Üniversiteliler kenti izmir'in değerine değer katacak gelişmelerden bir diğeri de yeni açılanlarla birlikte sayılan 9'a ulaşan üniversiteler. İzmir giderek daha fazla üniversite kenti kimliği kazanmaya başladı. 
 
Sayıları 180 bine ulaşan öğrenci ve öğretim üyesiyle bu topluluk, konuttan alışveriş merkezine birçok yeni yatırım kararında giderek daha belirleyici bir rol oynuyor. Yeni açılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin önümüzdeki 3-4 yıl içinde izmir'in yaşamını önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor. 
 
Sağlık Serbest Bölgesi Bir başka önemili proje ise İzmir'in Sağlık Serbest Bölgesi olmak için yaptığı çalışmalar. Bakanlar Kurulu onay verirse özellikle Urla, Seferihisar, Çeşme, Karaburun gibi yerleri kapsayan yarımada bölgesinde sağlık turizmine yönelik yatırımlar için pek çok projenin önümüzdeki yıllarda devreye girmesi söz konusu olacak. 
 
Yeni Kent Merkezi İzmir'in merkezinde, Alsancak liman gerisi ile Bayraklı, Turan ve Salhane'yi kapsayan Yeni Kent Merkezi'nde bazı projeler hayata geçmeye başladı. İşte bunlardan bazıları: 
 
Megapol İnşaat: Bayraklı bölgesine yapılan ilk yüksek yapı projelerinden Sunucu Plazalar ve Salhane İş Merkezi, Megapol İnşaat tarafından tamamlanıp hayata geçirilirken Megapol Tower'ın da inşaatı devam ediyor. 
 
Megapol İnşaat, Yeni Kent Merkezi'nde 100 bin metrekarelik alanda alışveriş merkezi, işyerleri, lüks konutlardan oluşan projenin temellerini yakında atacak. 
 
Folkart Towers: Bölgenin en iddialı projelerinden olan 50 katlı ve 200'er metre yüksekliğindeki 2 kuleden oluşacak olan FolkArt Tovvers ise 2013 sonunda bitecek. Temel çalışmaları biten ve ilk katlan çıkan proje önümüzdeki günlerde hızla yükselmeye başlayacak. Projede yer alan kulelerin yüzde 60'ı satılmış durumda. FolkArt, izmir'de önümüzdeki yıl mutlaka bir alışveriş merkezi projesine başlamayı hedefliyor. 
 
İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı: Yapılacak olan 45 ve 29 katlı iki kulede tamamı körfez manzaralı ofis ve konutlar yer alacak. Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan 150 milyon dolarlık projede AVM ile birlikte yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alan olacak. İş GYO projesi için zemin iyileştirme çalışmaları başladı. 
 
Mistral Yapı: Adını "güçlü ve hızlı Akdeniz rüzgarı" anlamına gelen mistralden alan Mistral Yapı Gayrimenkul'de İzmirli iş adamları güçlerini birleştirdi. Biri 45, diğeri 40 katlı iki kulenin inşa edileceği projede çelikten yapılacak kulelerin yüksekliği 220 metreyi geçecek. Ortakları arasında Lucieıı Arkas, Haydar İnaç, Tufan Ünal, Erdoğan Atay Holding A.Ş, Deniz Barçın ve Serhan Ünsal gibi isimlerin olduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığını ise Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı yapacak. 
 
Toplam 110 bin metrekarelik projeye önümüzdeki yılbaşından sonra ilk kazmanın vurulması hedefleniyor. Yap-sat modeli yerine mülk sahipliği-kiralama yöntemlerinin uygulanacağı projenin sadece yüzde 20-30'luk bölümü satılacak. 
 
Rönesans Holding: İzmir'e Optimum Outlet'i yaparak giren Rönesans Yapı, 2013 yılında 2 projeye daha başlamayı planlıyor. 
 
Bunlardan biri kent merkezinde Tekfen Holding ortaklığı ile gerçekleşecek AVM ve iki kuleli iş merkezi projesi, diğeriyse Turan bölgesinde ilk defa hayata geçirilecek bir konut projesi olacak. 
 
Rezidans şeklinde olacak bu proje de büyük bir grupla birlikte yapılacak. İki projenin toplam değeri 500 milyon dolar olacak. 
 
Sur yapı: Sur Yapı, Kiğılı, Torun ve Elmas ailelerinin ortak olduğu projede eski Turyağ'ın yerindeki 44 bin metrekarelik arsaya alışveriş merkezi yapılacak. Ayrıca alışveriş merkezinin önüne 360 vatlık marina yapılacak. Yatırım tutarının 200 milyon dolar civarında olması bekleniyor. 
 
Lüks konut projeleri İzmir'de son dönemlerdeki gayrimenkul projelerinde ise Mavişehir ve Balçova bölgesindeki lüks konut yatırımları dikkat çekiyor. Son 6 yıldan beri hızla gelişen Mavişehir'de Park Yaşam Mavişehir, Emlak Konut evleri, Soyak Siesta ve Optimus, Mavişehir Modern ve Mavişehir Trendy gibi projeler dikkat çekiyor. Bölgede yer alan Ege-Koop'un 25. yıl projesi de tamamlanmak üzere. EgeKoop'un Urla'da başlattığı Dört Mevsim Konutları projesi de devam ediyor. Balçova'da ise Smyrna Park evleri dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. 
 
Yelken Park ve Park Yaşam Mavişehir konut projeleri devam eden İZKA İnşaat, Çiğli'de 600 konut ve AVM'den oluşan bir projeye yeni yılda başlamayı planlıyor. Ayrıca Bornova'da bin 500 konutluk bir proje için yer arayışını sürdürüyor. Çeşme'de ise yeni bir otel ve konut projesi için arazi alımını tamamladı. 
 
Capital

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...