maritbet girişmaritbet
İstanbul Modern, Karaköy’deki 4 No’lu antrepoda kalacak!

İstanbul Modern, Karaköy’deki 4 No’lu antrepoda kalacak!

Koruma Kurulu, İstanbul Modern ile ilgili son kararını verdi. Kurul, İstanbul Modern'in yerinde kalmasını yanındaki 5 No'lu Antrepo'nun da Resim ve Heykel müzesi yapılmak üzere planlara işlenmesini kararlaştırdı

İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu İstanbul Modern ile ilgili son kararını verdi. Kurul, İstanbul Modern'in bulunduğu Karaköy'deki 4 No'lu Antrepo'da kalmasına, yanındaki 5 No'lu Antrepo'nun ise Resim ve Heykel Müzesi yapılmak üzere planlara kültürel tesis olarak işlenmesine karar verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ve geçtiğimiz ay İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu gündemine gelen Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı (Galataport) planları çerçevesinde İstanbul Modern binasının kaldırılarak yeşil alan yapılması gündeme gelmişti.

BAŞBAKAN GÜVENCESİ

Kurul, 4 Nisan günü Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nde düzenlenen toplantıda İstanbul Modern'in de içinde bulunduğu Nusretiye Saat Kulesi ve çevresinin yeşil alan olarak düzenlenmesine bu alanın deniz bağlantısının sağlanmasına karar verdi. Bu, İstanbul Modern'in içinde bulunduğu 4 No'lu Antrepo'nun yıkılması anlamına geliyordu. Koruma Kurulu, kararı yazılı hale getirmediği için henüz resmiyet kazanmamıştı. Sabah konuyu 11 Nisan'da kamuoyuyla paylaşınca ortalık karıştı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay duruma el koydu. Koruma Kurulu'na talimat vererek kararın yazılmamasını ve yeniden müzakere edilmesini istedi. Kurul Başkanı Mete Tapan kamuoyuna yaptığı açıklamada müzakerelere devam edeceklerini açıkladı.

RESİM VE HEYKEL MÜZESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuya müdahil oldu. Erdoğan bir AVM açılışında kendisi Başbakan olduğu sürece İstanbul Modern'in yerinde kalacağını söyledi. Erdoğan, "Ben bu ülkede Başbakan olduğum sürece İstanbul Modern yerinde duracaktır. Çünkü bu sözü veren biziz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışından sonra toplanan İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu Galataport planlarını Özelleştirme İdaresi'ne geri iade ederken planlarda düzeltilmesini istediği noktaların da altını çizdi. Kurul İstanbul Modern'in bulunduğu 4 No'lu Antrepo'da kalmasını yanında bulunan 5 No'lu Antrepo'ya da Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere kültürel Tesis olarak planlara işlenmesini istedi. Kurul kararında şu satılar yeraldı: "4 Numaralı Antrepoda yer alan İstanbul Modern Sanat Müzesi ile Resim ve Heykel Müzesi olması öngörülen 5 Numaralı Antreponun kendi kontur ve gabarisinde olacak şekilde Kültürel Tesis Alanı olarak ayrılmasına karar verildi."

PLANLARA İŞLEYECEK

Özelleştirme İdaresi, Galataport planlarını Koruma Kurulu'nun uyarılarını dikkate alarak geri iade edilen planı yenileyecek. Yenilenen planlar tekrar Koruma Kurulu gündemine gelecek. Kurul planları onaylarsa Özelleştirme İdaresi, Galataport için ihaleye çıkabilecek.

Nazif Karaman/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!
  • 21.02.2022 11:36

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!

İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasına geri dönüyor. ...

İstanbul Modern'den Dünya Çevre Günü'ne özel çalışma!
  • 29.05.2021 12:08

İstanbul Modern'den Dünya Çevre Günü'ne özel çalışma!

İstanbul Modern, Dünya Çevre Günü'ne özel atölye çalışması düzenleyecek. ...

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!
  • 25.12.2020 17:28

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!

Türkiye'nin en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olan Ilısu Prof. Dr. Veysel E ...

Hasdal-Başakşehir kesiminde geri sayım başladı
  • 09.11.2020 16:31

Hasdal-Başakşehir kesiminde geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni ...

Bingöl'de deprem bölgesine konteynerler gelmeye başladı
  • 18.06.2020 08:45

Bingöl'de deprem bölgesine konteynerler gelmeye başladı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7'lik depremin yaralarının sarılmas ...

Galataport Projesi, MAPIC 2018’e katıldı
  • 19.11.2018 09:15

Galataport Projesi, MAPIC 2018’e katıldı

Doğuş Grubu’nun Bilgili Holding ortaklığı ile yürüttüğü Galataport Projesi, MAPI ...