maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi'nin sınırı mahkemelik oldu!

İstanbul Finans Merkezi'nin sınırı mahkemelik oldu!

İstanbul Finans Merkezi belediyeler arasında savaşa dönüştü. Ataşehir Belediyesi Finans Merkezi'nin kendi sınırları içinde olması gerektiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu

 

İmar planlarının henüz hazırlanmaması sebebiyle de Ataşehir Belediyesi, 14 Eylül günü Büyükşehir Belediyesi'ne karşı eylem yapmaya hazırlanıyor 
 
İstanbul'un emlak röntgenini çekmeye başladığımız Anadolu yakasında sıra geldi, son yılların yıldızının parladığı Ataşehir'e. 2008 yılında ilçe olan Ataşehir bildiğimiz yüksek binaların, yeni lüks projelerin yanı sıra bambaşka gerçeklere de sahip. İşsizlik oranının yüzde 35'lerde olduğu, okuma yazma oranının düşük olduğu Ataşehir gerçeğini, Belediye Başkanı Battal İlgazi ile konuştuk. Bölgenin sınırlarının belirsizliğinden bahseden İlgazi, “Ataşehir Finans Merkezi bizim sınırlarımızda olmalı. Ama sadece GAP ve Varyap'ın hayata geçirdiği proje bizim bölgemizde bulunuyor. Mahkeme süreci devam ediyor.”diye konuştu. Finans Merkezi'nin Ataşehir sınırlarında kabul edilmediğini fakat tüm reklamlarda Ataşehir olarak geçtiğini söyleyen İlgazi, “Finans Merkezi Ataşehir ile bağdaştırıldı. Madem Ümraniye'ye bağlı, o zaman Ümraniye Finans Merkezi olmalı”diye konuştu. Ataşehir'in siyahının ve beyazının olduğunu söyleyen İlgazi, “Bölgenin çoğu varoş kesimden oluşuyor, ilçede daha hayatında deniz görmemiş insanlar var. Bölgenin bir kısmında kira bedelleri 2 bin TL'lerden başlarken, bir kısmında ise bir trajedi yaşanıyor”diye konuştu. 
 
10 bin kişi Büyükşehir'e eylem yapacak 
 
Ataşehir Belediyesi'nin son seçimlerde yeni ilçe olan 9 ilçeden biri olduğunu söyleyen İlgazi, “Bizim dışımızda bütün ilçelerin 1/5000 planları yapıldı. Sadece bizimki ısrarla yapılmıyor. Biz bütün çalışmaları yaptık. Sorun çözülmüyor. İmar planları çıkmadan dönüşüme başlayamıyoruz. 14 Eylül günü Büyükşehir Belediyesi önünde 10 bin kişiyle eylem yapacağız. Sorunumuz çözülmezse, bakanlığa müracaat edeceğiz”diye konuştu. Belediye olarak dönüşümü yerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen İlgazi, “160 bin metrekarelik alanda Emekevler projesini hayata geçiriyoruz. 420 vatandaşımızı yerinde kentsel dönüşüm yaparak yeni evlerine taşıyacağız. Bize kaç metrekarelik ev verirlerse versinler. Her vatandaşa 114 metrekarelik yeni daire vereceğiz ve 20 yıl ödemeli aylık 180 TL'ye ev sahibi yapacağız. Ödemelere ise evlerine taşındıklarında başlayacaklar”diye konuştu. Proje üç firmadan oluşan Greyyapı konsorsiyumu ile hayata geçecek. Kat karşılığı olarak inşa edilecek projede belediyenin hissesi yüzde 61 olacak. 
 
Bölgedeki dar gelirli vatandaş ile kent sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyen İlgazi, “Burası İstanbul'un en güzel bölgesi. Çok yoksul insanlar var. Hayatında hiç sinemaya gitmemiş insanlar var. Yılda 15 gün sinema günleri düzenliyoruz. Günde 2 bin 500 kişiye hergün aşevinden yemek veriyoruz. 3 bin 500 şişe su dağıtıyoruz.”diye konuştu.
 
Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...