maritbet girişmaritbet
Gümüşhane doğalgaza kavuştu

Gümüşhane doğalgaza kavuştu

Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından yapımına 2008'de başlanan doğalgaz çalışmalarında sona yaklaşılarak ilk çakmak çakıldı.

Doğalgaz meşalesi Gümüşhane Valisi Mustafa Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, milletvekili Feramuz Üstün ve diğer katılımcılar tarafından yakılırken, konutuna ilk doğalgazı alan Arif Okur'un evinde de ilk çakmak çakılarak ocaklı fırın ateşlendi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, doğalgazı çok önemsediklerini belirterek, Gümüşhane'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Canlı, "Doğalgazın gelmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyoruz. Firmamız özveriyle çalışıp bu seviyeye getirdi. Bu iş özellikle altyapı noktasında Belediyemize çok büyük külfetler getiriyor. Doğalgaz, bir medeniyettir, çevreye duyulan saygının bir yansımasıdır. İnşallah en kısa zamanda doğalgaz kullanımı öncelikle kamu kuruluşlarında olmak üzere yaygınlaşır. Doğalgaz gelince kesintisiz bir enerji bütün toplumumuzun her tarafını sarar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şirket Bölge Müdürü Salih Ayaydın ise 2008 yılında şebeke inşaatına başlanan çalışmaların, BOTAŞ'm gaz teslim noktası olan Organize Sanayi Bölgesi'nden şehir merkezi arasındaki iletim hattı inşaatının 2009 yılında başlandığını söyledi.

Gümüşhane-Bayburt karayolu genişleme projesi çalışmaları ve arazi kısmındaki kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ile birlikte doğalgaz iletim hattı güzergahının tam olarak belirlenebildiğini kaydeden Ayaydın, yaklaşık 3 yıl süren proje, kamulaştırma ve inşaat çalışmaları sonucunda 2011 yılı içinde şehrin bir bölümüne gaz verilebildiğini ifade etti.

Ayaydın, Bağlarbaşı mahallesindeki Üniversite, TOKİ 1 ve TOKİ 2 konutları ile Sanayi Sitesine bugün itibarı ile gaz verdiklerini, İnönü, Karaer, Hasanbey, Karşşıyaka, Eskibağlar ve Yeni Mahalle'de şebeke çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Şuana kadar yapılan çalışmalarla 600 konutluk alana doğalgaz verildiğini, Eski Bağlar Mahallesi ile Yeni Mahalle arasındaki bin 150 metrelik bağlantı hattının tamamlanması ile birlikte şehir merkezindeki 3 bin konutluk alanda doğalgazm kullanılabileceğini kaydetti.

Ayrıca Ayaydın, arada kalan hat için Karayolları ile protokol çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek, protokolün tamamlanmasıyla birlikte bağlantı hattının tamamlanacağını ve şehrin tamamının doğalgaza kavuşacağını sözlerine ekledi. Törene, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Aksa Gümüşhane- Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Salih Ayaydın, şirket yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Cihan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Dönmez: "Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte"
  • 08.03.2022 15:42

Bakan Dönmez: "Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, enerjide dışa bağıml ...

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda son durum
  • 27.08.2021 17:47

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda son durum

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, projenin Gümüşhane ve Bayburt için önemine de ...

"Isı yalıtımıyla gazdan 1 milyar dolarlık tasarruf mümkün"
  • 03.10.2018 14:03

"Isı yalıtımıyla gazdan 1 milyar dolarlık tasarruf mümkün"

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan "Türkiye'de şu anda 5,6 milyon konut ...