maritbet girişmaritbet
Gümüşhane'de iki katlı bir ev daha turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de iki katlı bir ev daha turizme kazandırılacak!

Gümüşhane İl Özel İdaresi kent merkezi Hasanbey Mahallesinde bulunan 2.derece korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı statüsündeki iki katlı evi turizme kazandıracak

 

Gümüşhane İl Özel İdaresi kent merkezi Hasanbey Mahallesi'nde bulunan 2.derece korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı statüsündeki iki katlı evi turizme kazandıracak.
 
İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantılarında gündeme gelen konu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşüldü.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda, konuyla ilgili komisyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Meclis üyelerine bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Naim Ağaç, Raif Tuna evi olarak bilinen binanın 460 metrekare arsa üzerinde, 2 katlı ve 159 metre alana sahip eski bir ahşap bina olduğunu söyledi. 
 
İl Özel İdaresinin amacının bu tür kültür varlıklarını koruyup, yeniden restore ederek Gümüşhane'ye kazandırılması olduğunu ifade eden Ağaç, “Tarihi ve kültürel değerlere sahip varlıklarımızın restore edilerek geleceğe taşınması hem mahalli idarelerin hem de genel idarenin benimsediği ve bu hususta önemli yatırımları gerçekleştirdikleri hizmet alanlarını oluşturmaktadır. Tarihi ve kültüre değerleri yaşatarak günümüz turizmine kazandıran bazı ilçelerin yakalamış olduğu ekonomik seviye herkes tarafından bilinmektedir. Bir Beypazarı, bir Safranbolu bunun en tipik örneklerindendir. İlimiz korunması gerekli kültür varlıkları potansiyeli oldukça zengin bir ildir. Geçmiş yıllarda İl Özel İdaremiz tarafından Özdenoğlu, Balyemez ve Ataç konakları kazandırılmış, hizmetleriyle turizm sektörüne katkı vermekte ve bu sayede insanlarımız yen iş imkanlarına kavuşmuş olmaktadır.” dedi.
 
İl genelinde bu tür tarihi ve kültürel değere haiz eserleri turizmin hizmetine sunulduğu taktirde sektördeki payın arzu edilen seviyeye yaklaşmasına hizmet etmiş olacaklarının altını çizen Ağaç, “Şehrimizdeki sosyo ekonomik kalkınma, üniversitenin hızla büyümesi,  madencilik sektöründeki gelişmeler, yaz turizmine olan talepler bu tür mekanlara olan ihtiyacı gerekli kılmaktadır.” diye konuştu.
 
Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Baki Yeniçeri ise korunması gerekli kültür varlığı olan bu yapının daha önce turizme kazandırılan Balyemez, Özdenenoğlu ve Ataç konakları gibi satın alınıp kültür ve turizm amaçlı restore edilerek vatandaşların kullanıma açılmasını uygun gördüklerini belirtti.
 
Her iki komisyon başkanı da restore projesinin İl Özel İdaresi iş programını aksatmadan, bütçe dışı kaynaklardan temin edilebilmesi için ilgili kuruluşlardan talepte bulunulmasını dile getirdi.
 
Daha sonra yapılan oylamada binanın kamulaştırılması oy birliği ile kabul edildi.
 
Gumushane.gen.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda son durum
  • 27.08.2021 17:47

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda son durum

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, projenin Gümüşhane ve Bayburt için önemine de ...

Turistler Torul Kalesi Cam Seyir Terası'na akın ediyor
  • 07.09.2019 11:00

Turistler Torul Kalesi Cam Seyir Terası'na akın ediyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 20 ay önce açılan ve 240 metre yüksekliği ile Türk ...

Sömestr keyfi LG XBOOM ile çıkar
  • 22.01.2021 10:35

Sömestr keyfi LG XBOOM ile çıkar

LG XBOOM ve taşınabilir bluetooth hoparlör serisi XBOOM Go, sömestr tatilinde tü ...

Bursa'da büyük dönüşüm için ilk kazma vuruldu
  • 28.07.2020 13:48

Bursa'da büyük dönüşüm için ilk kazma vuruldu

Atatürk Spor Salonu'nun yıkımına başlandı. Stadyumun yerine yapılan Millet Bahçe ...

Adana'da bungalov evler ve karavanlar tatilcileri bekliyor
  • 28.07.2020 11:34

Adana'da bungalov evler ve karavanlar tatilcileri bekliyor

Adana’nın Karataş ilçesi Kumluk Tabiat Parkı’na inşa edilen bungalov evler ve ka ...

Lunapark ve tematik parklar 6 Temmuz‘da açılıyor
  • 04.07.2020 11:09

Lunapark ve tematik parklar 6 Temmuz‘da açılıyor

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınma ...