maritbet girişmaritbet
Görele'de altını bozduran eve koşmuş

Görele'de altını bozduran eve koşmuş

Görele Emlak Danışmanı Turhan Sinir, gayrimenkulde ağustos ayını Dolar ve altındaki yükseliş sayesinde iyi satış yaparak geçirdiklerini söyledi.

Görele Emlak Danışmanı Turhan Sinir, gayrimenkulde ağustos ayını Dolar ve altındaki yükseliş sayesinde iyi satış yaparak geçirdiklerini söyledi. Ağustos başından itibaren satışlarının canlandığını belirten Sinir, "Döviz ve altın fiyatlarına göre bakarsak gayrimenkul fiyatı son bir ayda yüzde 20-25 ucuzladı. Birikimi dövizi ve altını olan da bunu fırsat bilerek, elindekini bozdurup gayrimenkul almaya başladı. Elinde altını olan ve yükseldiği için bunu bozdurup ev alan çok müşterimiz oldu. " dedi. 
Görele Emlak Danışmanı Turhan Sinir, Görele'de konut alanların kredi yerine nakde yöneldiğine dikkat çekerek "Bu dönemde özellikle dikkatimi çeken gayrimenkul alanların özkaynak kullanımına geçmesi oldu. Dövizini bozdurup, altınını bozdurup konut alanlar oluyor. Yüzde 85 özkaynakla gelip konut alıyorlar. Daha önce bu rakam yüzde 45 civarında idi. İnsanların cebinde para var ve parayı nasıl değerlendiririm diye düşünüyorlar. Gelip konut alıyorlar. Banka kredisi kullanım oranı düştü. Peşin parayla gayrimenkul satın alanların sayısı da döviz ve altındaki ani yükselişin ardından bu ay yüzde 10 artış gösterdi. " diyekonuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

Ege Yapı'nın 60 ay 0 faiz kampanyası ile 60 günde 60 satış
  • 10.03.2026 16:30

Ege Yapı'nın 60 ay 0 faiz kampanyası ile 60 günde 60 satış

Ege Yapı’nın 20. yılı kapsamında hayata geçirdiği 60 ay vadeli faizsiz ödeme mod ...

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

RAMS Park House Maslak’ta 48 ay sıfır faiz imkânı
  • 25.02.2026 15:41

RAMS Park House Maslak’ta 48 ay sıfır faiz imkânı

RAMS Türkiye’nin yeni projesi RAMS Park House Maslak’ta, 3 milyon 900 bin TL’den ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...