maritbet girişmaritbet
Gökçek şirketleri toptan satılığa çıkardı

Gökçek şirketleri toptan satılığa çıkardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentgaz'ın özelleşme süreci devam ederken, Gökçek'in talimatı ile bazı şirketleri özelleştirmek için çalışmaları hızlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentgaz'ın özelleşme süreci devam ederken, Melih Gökçek'in talimatı ile bazı şirketleri özelleştirmek için çalışmaları hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi özellleşecek şirketlerin isimlerini Rekabet Kurumuna sundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında belediyenin bazı şirketlerini özelleştirmek için düğmeye bastı. Şirketlerinin özelleşmesini isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, buradan gelecek para ile 2014 yılındaki yerel seçimler öncesi Ankara'ya yatırımları hızlandırmayı hedefliyor. Ankara Belediyesi'nde şu an 16 şirket bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek işletme ve iştiraklar Daire Başkanına talimat vererek sürecin bir an önce bitirilmesini istedi. Edinilen bilgiye göre, İşletme ve İştiraklar Daire Başkanlığı Büyükşehir Belediyesine bağlı, Belbeton, Belso, Belplas, Beltaş, Belko ve Belya'yı ilk etapta özelleştirmeyi hedefliyor. Daire Başkanlığı yetkilileri bu şirketlerde bir ön inceleme yaparak şirketlerin değeri konusunda bir çalışma hazırladı. Bu çalışma ile ilgili bir rapor hazırlanarak Gökçek'e sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bu şirketleri toplu halde satmayı istiyor. Şirketleri satın alacak kişi ve kişiler için ayrıca bazı ayrıcalıklar sunuldu.

Gökçek, bu ayrıcalıklar arasında belediye şirketlerinde çalışan yüzlerce çalışanın işten çıkarılmamasını istedi. Yani bu etapta belediye şirketleri alacak firmalara konulacak en önemli öncelik çalışanları işten çıkarmayacak. Alınan bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi'ne en çok kar eden Halk Ekmek, Anfa ve Anket AŞ, şirketini özelleştirmeyecek. Geriye kalan Belka, Portaş, Metropol AŞ, Belpa, Bugsaş'ı bu üç şirket ile birleştirme kararı aldı. Gökçek, yıllardır belediye şirketlerini özelleştirmek için

her yıl gündeme getirdiği ancak Rekabet Kurumuna satış yazısından sonra belediye içinde kulisler yapılmaya başlandı.

ŞİRKETLERDE İLK İSTİFA

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin özelleşme sürecinin hızla devam etmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi'nde ilk istifa oldu. Yaklaşık 8 yıldan bu yana Belko şirketi Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz geçen günlerde istifa etti. Kaygusuz'un istifa dilekçesini Belko yönetim kuruluna vermesinin ardından Belediye ile ilişkisini kestiği belirtildi. Kaygusuz'un neden istifa ettiği yönünde bir bilgi alınamadığı belirtildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!
  • 28.03.2012 16:22

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012’e konuşmacı olarak katılan Ank ...

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK
  • 19.01.2012 17:45

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı
  • 17.11.2011 12:30

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen vadisinde yapılması düşü ...

ÖİB'den 11 taşınmazın satışına onay!
  • 01.12.2018 10:56

ÖİB'den 11 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), 11 taşınmazın satışına onay verildi. ...

Adana ve Muğla'daki taşınmazlar özelleştirilecek!
  • 29.11.2018 10:52

Adana ve Muğla'daki taşınmazlar özelleştirilecek!

Adana'nın Karataş ile Muğla'nın Bodrum ilçelerindeki taşınmazların özelleştirmes ...