maritbet girişmaritbet
Gaziantep'teki tarihi Gümrük Hanı açıldı!

Gaziantep'teki tarihi Gümrük Hanı açıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek el sanatlarıyla yaşayan müze olarak hizmete sunulan Tarihi Gümrük hanın resmi açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin birlikte yaptı

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vakıf serlerinin bütçeye yük getirilmeden kurum ve kuruluşlara uzun süreli kiralama karşılığında restore edildiğini bildirdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun girişimleri ile restore edilerek, Gaziantep bölgesine özgü el sanatları merkezine dönüştürdüğü Gümrük Hanı'nda ortaya çıkan sanat merkezi görünümü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından takdir edildi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin vakıf eserlerinin restorasyonuna yönelik olarak önemli destekler verdiğini belirterek, bu konuda eserlerin kiraya verilmesi karşılığında kurum ve kuruluşlara restore ettirildiğini anlattı. Arınç, bu yöntem ile bütçeye yük olmadan eserlerin ayağa kaldırılması gibi bir formüllerinin olduğunu ifade etti. “Güzel işler yapıyoruz” diyen Arınç, “Hükümetimiz bu konuda çok iyi adımlar attı. Hamd olsun vakıflar olarak şimdi herkesin takdirini kazanacak yerdeyiz” diye konuştu.
 
Şahinbey Belediyesi'nin el sanatları ile Gümrük Hanı'nı özdeş hale getirdiğini kaydederek, restore edilen Gümrük Hanı'nın hayırlı olması temennisinde bulundu. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Tarihi dokumuzun yüzde 95'i Şahinbey ilçemizde bulunmaktadır. Büyükşehir belediyemiz ve vakıflarımızla hep birlikte bu eserlerin gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. 9 ay gibi bir sürede restorasyonunu tamamladığımız tarihi Gümrük Hanı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait ve burasını 20 yıllığına kiraladık. Burasını el sanatları yaşayan müze olarak hizmete sunduk. Bununla birlikte Bostancı Mektebimizi restore ederek, kültür evi olarak hizmete sunduk. Kendi bölgemizde sokak sağlıklaştırma çalışması yapıyoruz. Bu güne kadar bu çalışmamız için 10 milyon TL harcama yaptık. 2013 yılı sonuna kadar bu çalışmamızı tamamlayacağız. Burasını bize tahsis ettiği için emeği geçen herkese ve Vakıflar Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.
 
Gümrük Han'da her sanat koluna ait olarak ayrı ayrı açılan işyerlerini tek tek gezerek, buradaki sanatkarlarla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bakan Şahin, yapılan eserler hakkında bilgi aldı. Sanatkarlar, Arınç'a yaptıkları el sanatlarından hediyeler verdiler. Gümrük Han'daki gezi sonrasında Arınç, “Gaziantep yaşıyor” dedi.
 
Guncelgazete.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Çankırı'da korkutan deprem
  • 23.06.2020 09:57

Çankırı'da korkutan deprem

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...

Şahinbey Belediyesi’nden satılık 10 arsa!
  • 18.01.2019 10:15

Şahinbey Belediyesi’nden satılık 10 arsa!

Mülkiyeti Şahinbey Belediyesi’ne ait olan 10 arsa satışa sunuluyor. ...

Şahinbey Belediyesi 8 arsayı satışa çıkarıyor
  • 24.11.2018 09:50

Şahinbey Belediyesi 8 arsayı satışa çıkarıyor

Gaziantep Şahinbey Belediyesi mülkiyetinde bulunan 8 arsayı satışa sunuyor. ...

Gaziantep'te dar gelirli bin 151 konut sahiplerine teslim edildi
  • 03.09.2018 10:05

Gaziantep'te dar gelirli bin 151 konut sahiplerine teslim edildi

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik inşa edilen bin ...

TOKİ'den Gaziantep'teki şehit ailelerine özel proje!
  • 26.02.2018 09:45

TOKİ'den Gaziantep'teki şehit ailelerine özel proje!

TOKİ Başkanı Turan, şehit aileleri ve gaziler için yaptırılan Mavikent Konutları ...

Mavikent 4.etabın temelleri atıldı!
  • 21.10.2015 18:55

Mavikent 4.etabın temelleri atıldı!

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı kon ...