maritbet girişmaritbet
Gaziantep'teki mağaralar tarih müzesi olacak!

Gaziantep'teki mağaralar tarih müzesi olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: ''10 bin metrekarelik mağara alanına Türkiye'nin ilk 'Tarih Müzesi'ni yapmaya karar verdik''

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentteki 10 bin metrekarelik mağara alanına, ''Türkiye'nin ilk Tarih Müzesi''ni yapacaklarını bildirdi. 
 
Güzelbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren 10'un üzerinde müze yaptıklarını ve 4 ayrı müze daha yapmayı planladıklarını belirtti. 
 
''Bölge ve Türkiye için sürpriz olacak bir olayı ilk defa benden duyacaksınız'' diyen Güzelbey, basın mensuplarına ''Türkiye'nin en büyük tarih müzesi çok yakında Gaziantep'te'' adlı projenin lansmanını gösterdi. 
 
Çıksorut bölgesinde daha önce hayvan ahırları olarak kullanılan mağaraların bulunduğunu anımsatan Güzelbey, şunları kaydetti: 
 
''Yaptığımız incelemede bu mağaraların bir birleriyle ilişkili geniş bir alanda ve 2 katlı olduğunu tespit ettik. Bu bölgeyle ilgili aylardır bazı kurum temsilcileri ve arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Sonuçta 10 bin metrekarelik mağara alanına Türkiye'nin ilk 'Tarih Müzesi'ni yapmaya karar verdik. Bu çalışmayla şehrimizi tanıtmayı amaçlıyoruz.'' 
 
Hazırlanan projeyle ilgili bazı bilgiler veren Güzelbey, ''Mağara içerisinde tarih öncesi ve sonrasından görseller bulunacak. Ortada bir göletin olacağı alanda ziyaretçileri trenle gezdirmeyi planlıyoruz. İnsanlar Türkiye'de olmayan bir müzeyi, Gaziantep'te görme imkanı bulacak. Gaziantep, bu müzenin yapılmasıyla kabuğunu kıracak. İnsanlar sadece bu müzeyi görmek için bile şehrimize gelecekler'' diye konuştu. 
 
Güzelbey, söz konusu müzenin Türkiye'de çok ses getireceğine inandığını ve çalışmayı 2014 yılının mart ayından önce açmayı planladıklarını vurguladı. Müze olarak değerlendirilecek alanın satılması halinde belediyeye 50 milyon liralık gelir elde edilebileceğine dikkati çeken Güzelbey, kendilerinin ise bu müze için 20-25 milyon lira daha para harcayacağını ifade etti. 
 
Güzelbey, ''Oyuncak Müzesi'', ''Atatürk Anı Evi'' ve ''Hamam Müzesi'' yapımı için de çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. 
 
AA

Yorum Yaz