maritbet girişmaritbet
Fatih Belediyesi 30 bin metrekarelik rekreasyon ve yürüyüş alanı projesinin startını verdi!

Fatih Belediyesi 30 bin metrekarelik rekreasyon ve yürüyüş alanı projesinin startını verdi!

Fatih ilçesinin park ve yeşil alan miktarını dokuz yılda yüzde 404 arttıran, Fındıkzade ve Çarşamba Çukurbostan gibi vizyon parkları ilçeye kazandıran Fatih Belediyesi, 30 bin metrekarelik rekreasyon ve yürüyüş alanı projesinin ilk adımını attı

Fatih ilçesinin park ve yeşil alan miktarını dokuz yılda yüzde 404 arttıran, Fındıkzade ve Çarşamba Çukurbostan gibi vizyon parkları ilçeye kazandıran Fatih Belediyesi, 30 bin  metrekarelik rekreasyon ve yürüyüş alanı projesinin ilk adımını attı.

Mevlanakapı ile Topkapı surları arasındaki alanda yapılacak proje bugün Mevlanakapı mahallesinde bir fabrika yıkımıyla başladı.1963 yılından beri köpük ve strafor imalatı yapan 3 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu fabrika Fatih Belediyesi tarafından kamulaştırılarak bugün yıkıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yıkım sırasında bölgeye gelerek çalışmaları takip etti. 

30 BİN METREKARE'YE YEŞİL ALAN

Projenin yalnız yıkımı yapılan fabrika alanıyla sınırlı olmadığını belirten Demir, “Fatih'teki mevcut park ve yeşil alan miktarı 2004 yılında 103 bin metrekare iken, Fatih Belediyesi projeleriyle bu rakamı 2013 yılında 415 bin metrekareye çıkardık. Bu şu demektir; Fatih'te park ve yeşil alan miktarını dokuz yılda yüzde 404 arttı.  Şu an bulunduğumuz alan Mevlanakapı ile Topkapı arasında bir yer. Şu anda çalışmasını başlattığımız yer, yaklaşık 3 bin 600 metrekarelik bir alan. Ancak, bu proje Topkapı'ya kadar toplam 30 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Surların iç kısmında kalan ve atıl olan bu bölgeleri gerek kamulaştırarak gerek karşılıklı uzlaşarak şehrin ihtiyacı olan yeşil alanlara dönüştürüyoruz. Böylece, Yedikule'den Ayvansaray'a kadar olan kara surlarımızın iç tarafını kamulaştırmak suretiyle yeşil alana, rekreasyon alanlarına dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi.

SURLAR GÜVENLİ ALANLAR OLACAK  

Yedikule kapısıyla Silivrikapı arasında 85 bin metrekarelik bir alanın çalışmasını daha önce başlattıklarını kaydeden Demir, Edirnekapı ile Ayvansaray arasında kamulaştırma çalışmalarının olduğu bilgisini verdi. Hedeflerinin kara surlarının iç tarafını insanların yürüyebilecekleri, dinlenebilecekleri alanlara dönüştürmek olduğunu ifade eden Demir şöyle konuştu; “Yedikule'den Sarayburnu'na uzanan rekreasyon ve yürüyüş alanı yapacağız. İnsanlar bu alanları kullanarak Yedikule'den Sarayburnu'na ister yürüyerek, ister bisiklet kullanarak ulaşabilecekler. Ayrıca, bu surların güvenliği kamuoyunun gündemindeydi. Hatırlayın, Amerikalı Sarai Sierra surların iç tarafında öldürülmüştü. Bu çalışmalarla surlar güvenlikli alanlar haline dönüştürülecek. Fatih Belediyesi olarak İstanbul ve Tarihi Yarımada için yüzyıllardır beklenen çalışmaları yapıyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kara Surları Millet Bahçesi Projesi için düğmeye basıldı
  • 03.12.2021 16:29

Kara Surları Millet Bahçesi Projesi için düğmeye basıldı

Fatih Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan kara surlarının bir bölüm ...

Fatih'te tarihi su yapıları konuşuldu!
  • 20.11.2021 14:42

Fatih'te tarihi su yapıları konuşuldu!

Fatih Belediyesince, tarihi su yapılarının şehir, kültür, mimari, edebiyat, din ...

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor
  • 12.11.2020 13:59

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulunca alınan ilçe ...

Tarihi Yedikule Hisarı restorasyon sonrasında açılacak!
  • 24.09.2020 14:48

Tarihi Yedikule Hisarı restorasyon sonrasında açılacak!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un se ...

Tarihi Yarımada ihya ediliyor
  • 04.12.2017 11:49

Tarihi Yarımada ihya ediliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih'te 2005 yılından bu yana 320 tarihi ...

Tarihi Yedikule Hisarı restore ediliyor
  • 21.09.2020 16:49

Tarihi Yedikule Hisarı restore ediliyor

Fatih Belediyesi tarafından İstanbul surlarının fetihten sonra eklenen kısımları ...