maritbet girişmaritbet
EXPO 2020 İzmir toplantıları Ankara’da yapıldı!

EXPO 2020 İzmir toplantıları Ankara’da yapıldı!

Dünyanın en büyük kültür, tarih, eğitim, bilim teknoloji fuarı ve sosyal olimpiyatı kabul edilen EXPO 2020'ye aday olan İzmir çalışmalarını sürdürüyor

 

Dünyanın en büyük kültür, tarih, eğitim, bilim teknoloji fuarı ve sosyal olimpiyatı kabul edilen EXPO 2020'ye aday olan İzmir çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, Ankara'da gerçekleşen toplantılarda karşılıklı bilgi paylaşımıyla sürecin işleyişinin ele alındığını söyledi. Vali Kıraç, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım da toplantımıza katıldı. Çalışmalarımızın genel bir değerlendirilmesi ve izlenen yolda yapılan uygulamalar ile öngörüler konuşuldu. Karşılıklı deneyimler paylaşıldı. İlgili bakanlıklarımızın lobicilik girişimleri değerlendirildi” dedi.

İzmirliler ‘in EXPO 2020'yi sahiplenmekle kalmayıp, her alanında katkı sunduğunu belirten Vali Kıraç, “Oluşan duyarlılık bize güç veriyor. Biz hedefleri olan, hayalleri olan, heyecan dolu bir şehiriz. Ankara da bu anlamda yanımızda, her türlü desteği sağlıyor. EXPO 2020 İzmir bir devlet projesidir,

‘Daha iyi bir dünya için yeni yollar/herkes için sağlık 'diyoruz. Ana temamız da budur. İzmir dünyanın, insanlığın sağlığını ele alıyor, gezegenimizin geleceğiyle ilgileniyor” diye konuştu.

BÜTÜN EGE İZMİR'E DESTEK İÇİN TOPLANACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Ege Bölgesi'nin valileri, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, Ege'deki ticaret odası ve esnaf odası başkanları, sivil toplum örgütlerinin liderleri EXPO 2020 yolculuğunda İzmir'e destek için yarın (Cuma) toplanacak. Balçova Kaya Termal Otel'de saat 14.00'te başlayacak olan toplantıya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Uşak illeri davet edildi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...