maritbet girişmaritbet
Etiler’in kaderi eski yapılara bağlı!

Etiler’in kaderi eski yapılara bağlı!

Arge Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Güler Yıldırım, Etiler’deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

Arge Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Güler Yıldırım, Etiler'deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

Konjontür: 1950'li yıllarda Subay Kooperatiflerinin yapılmaya başlanmasıyla gelişme süreci başlayan bir bölge olan Etiler, geçmişten günümüze doğru hızla nitelikli lüks konut barındıran bir alt merkez halini almıştır. İstanbul'un ilk AVM'lerinden Akmerkez'in açılması ile yoğun talep gören bölgenin gelişimindeki en önemli iki etken olarak her iki köprü arasında kalması ve çevre yollarına yakınlığından söz edilebilir.Özellikle emlak piyasasındaki koşullar incelendiğinde Etiler en değerli satılık gayrimenkul sıralamasında Türkiye'nin 3.'sü, en değerli kiralık gayrimenkul sıralamasında Türkiye'nin 5. en değerli semti konumdadır. 

Yeni yatırımlar: Şehirde yaşanan arsa sıkıntısı Levent-Etiler-Zincirlikuyu hattında yeni proje yapmak isteyen şirketlerin bu bölgelerde yer alan 40-50 yıllık eski siteleri yönelmesine yol açıyor. Büyük grupların ilgisinden dolayı yüksek prim yapan eski sitelerin başında Etiler ile Levent bölgesindekiler geliyor.

Kiralıklarda durum: Üst gelir sınıfına hitap eden bölgede kira değerleri taşınmazın bulunduğu cephe katı ve büyüklüğü ile orantılı olarak değişiyor. Bölgede ortalama metrekare birim kira değerleri 25 ile 40 lira arasında yer alıyor. Özellikle Etiler Semtinin Nispetiye, Aytar ve Zentinoğlu Caddeleri yoğunluğun ve potansiyelin en fazla hissedildiği bölgeler arasında.

Satılıklarda durum:Yeni projelerin satılık piyasasını hareketlendirmesi beklenen bölgede satılıklarda da taşınmazın bulunduğu yer ve büyüklüğü fiyatına etki ediyor. Bölgede ortalama metrekare birim satış değerleri 8 bin 500 ile 13 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

Alıcı profili: Bölgedeki sosyal doku üst gelir seviyesine sahip yöneticiler, sanatçılar, sosyetenin ve cemiyet hayatının önemli isimlerinden oluşuyor.

Genellikle konut ve ticari potansiyeldeki taşınmazların talep gördüğü bölgede genel yapısı ve konumu itibariyle üst gelir sınıfının hakim olduğu söylenebilir. Ancak eski sitelerin çoğunun inşa edildikleri dönemin ihtiyaçlarına yönelik yapılması ve oturum alanlarının 90 ile 120 metrekare arasında olması geniş ve lüks daire isteyen kat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayamamasına neden oluyor.

Prim fırsatı:Bölge, gayrimenkul fiyat endekslerinin Türkiye geneline bakıldığında hızla artması sebebiyle yatırımcılar için cazip konumda yer alıyor. Ayrıca son dönemlerde eski sitelerin dönüşüm içerisine girme potansiyelinde olmaları, kullanıcılarını ve bölgeye talep gösterenleri etkileyen unsurlar arasında yerini alıyor.

Ticari gayrimenkul:Bölgede özellikle cadde konumlu taşınmazların zemin katlarında ticaret birimleri hakimken üst katları konut amaçlı kullanılıyor.

Merkezi İş Alanı'nın en küçük ofis stokuna sahip Etiler'de ofis ve otel karması olan yeni konsept çalışmalar devam ediyor. Bu yeni projeler kapsamında bölgede başlayacak yeni bir dönüşüm birden çok alternatif sunan oldukça lüx ve üst sınıfa hitap eden mekânlar yaratma arayışını beraberinde getirecektir.

Adı: Nispetiye On

Yeri: Levent

Yapımcı firma: ARB İnşaat Ortaklığı

Teslim tarihi: Haziran 2013

Toplam konut sayısı: 92

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 743.000-2.400.00 dolar

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen Holding’in sanat alanı Loft Art, Humano sergisi ile kapılarını açıyor
  • 18.11.2021 11:23

Akfen Holding’in sanat alanı Loft Art, Humano sergisi ile kapılarını açıyor

Akfen Holding, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirmiş olduğu sanat ala ...

Nisbetiye On projesinde teslim tarihi yaklaşıyor! En yeni görüntüler yayında!
  • 14.06.2013 13:59

Nisbetiye On projesinde teslim tarihi yaklaşıyor! En yeni görüntüler yayında!

Etiler bölgesinde inşa edilen ve teslimleri Ekim 2013'te gerçekleştirilecek olan ...

Nusret restoranları nerede?
  • 06.10.2020 14:18

Nusret restoranları nerede?

Dünya genelinde birçok ülkede hizmet veren Nusret'in şubeleri... ...

Mustafa Topaloğlu, bir oturuşta 6.5 kilo et yedi
  • 31.01.2014 14:47

Mustafa Topaloğlu, bir oturuşta 6.5 kilo et yedi

Ünlü sanatçı Mustafa Topaloğlu, bir oturuşta tam 6.5 kilogram et yiyerek rekor k ...

Levent Nisbetiye On'da 860 bin dolara 1+1
  • 03.12.2013 16:21

Levent Nisbetiye On'da 860 bin dolara 1+1

Nisbetiye On'da fiyatlar 860 bin dolardan başlayarak 2 milyon 450 bin dolara kad ...