maritbet girişmaritbet
Esenyurt Pınar Camisi’nin temeli törenle atıldı!

Esenyurt Pınar Camisi’nin temeli törenle atıldı!

Esenyurt Pınar Mahallesinde dualar eşliğinde kurban kesilerek, Pınar Camisinin temeline ilk harç döküldü. Temel atma töreni, Esenyurt İrşat Camisi İmam-ı Azamı Sinan Özdemir’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ardından protokol konuşmaları ile devam etti

Pınar Camisi temel atma tören programına, Merkez Valisi Yusuf Odabaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Esenyurtlu katıldı. 

Müftüoğlu, “ Kardeşlik için manevi mekânlardır”
Açılış konuşması yapan Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, camilerin ve mescitlerin sadece namaz kılmak için değil kardeşlik, birlik ve beraberliğin oluştuğu manevi merkezler olduğunu söyledi. Müftüoğlu, “ Cami ve mescitler içinde Yüce Allah'ın bol bol zikredildiği, onun önünde kıyama ve secdeye varıldığı, müminlere dini hükümlerin öğretildiği, eğitildiği mekânlardır. Camilerde Müslümanlar sadece Allah'a ibadet etmek üzere bir araya gelmiş değil, farklı mevkilerde olan insanların kardeşçe, birlik ve beraberliğinin oluştuğu manevi mekânlardır” dedi.

Başkan Kadıoğlu, “ Asıl barış Cami ve Kuran'dadır” 
Esenyurt müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu'nun konuşması ardından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu kürsüye gelerek söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “ Bizler Allah'a ve onun Peygamberine inanan insanlar olarak bu camileri inşa ederek ibadete açıyoruz. Fakat sizlerde bu ibadethaneleri çocuklarınız ile birlikte doldurmanız gerekiyor. Bayanlarımız için müftülüğümüz artık camilerde ibadet edebilmeleri için yer tahsis ediyor. Bu sebeple hanım kardeşlerimiz böyle manevi mekânlardan alacakları huzuru, refahı ve eğitimleri çocuklarına da yansıtacaklardır. Hayırsever insanlar bu camileri zaten yapıyor. Sizlere düşen sadece buralara gelmek ve çocuklarınızı uzak tutmamaktır. Ülkemizde bir barış süreci başladı. Asıl barış milletimizin camiyle ve Kuran ile aldığı barıştır. Müslüman olan aşında, işinde, gücünde ve ibadetinde olmalıdır. İnsanlarımız niye yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalsın. Neden birebiriyle kavga etmek zorunda kalsın. İşte böyle manevi mekânlardan uzak durmadan sevgi toplumu, kardeşlik toplumu oluşturmak için huzur içinde yaşamak için Allah'ın mülkünde Kuran'dan uzak kalmamalıyız” dedi.

Başkan Kadıoğlu'nun konuşmaları ardından, kurban kesilerek dualar eşliğinde protokol mensupları tarafından butona basılarak Pınar Camisinin temeline ilk harç döküldü.              

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Necmi Kadıoğlu, City Center Esenyurt'u anlatıyor!
  • 21.05.2013 14:44

Necmi Kadıoğlu, City Center Esenyurt'u anlatıyor!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, City Center Esenyurt projesinin detayl ...

Esenyurt’a yeni bir park daha açıldı!
  • 14.05.2015 14:58

Esenyurt’a yeni bir park daha açıldı!

Esenyurt Balık Yolu Mahallesinde yapılan 16 dönüm’lük Ahmet Temel Parkı yoğun ka ...

Esenyurt’a markalı konutlar Özyurtlar ile geldi
  • 23.02.2015 11:14

Esenyurt’a markalı konutlar Özyurtlar ile geldi

Esenyurt’ta yaşanan imar sorunlarından başarı ile çıkan Özyurtlar İnşaat, müşter ...

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!
  • 27.12.2014 16:45

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Derviş Solak ...

Necmi Kadıoğlu, TOKİ Örnek Ortaokulu’nu ziyaret etti
  • 28.11.2014 16:12

Necmi Kadıoğlu, TOKİ Örnek Ortaokulu’nu ziyaret etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Esenyurt Toki Örnek Ortaokulu’nu ziyare ...

Necmi Kadıoğlu meydanı inceledi çalışmaları hızlandırdı
  • 22.11.2014 09:20

Necmi Kadıoğlu meydanı inceledi çalışmaları hızlandırdı

Necmi Kadıoğlu, meydan projesinin son durumu hakkında şantiye şefi ve yüklenici ...