maritbet girişmaritbet
Esenler Dörtyol Meydanı genişliyor! Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu yeni binasına taşınıyor!

Esenler Dörtyol Meydanı genişliyor! Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu yeni binasına taşınıyor!

Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu yeni binasına taşınarak okul alanı meydana katılıyor. Çalışmaların ardından Dörtyol Meydanı yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alana ulaşacak ve İstanbul’un sayılı meydanlarından birisi olacak

Esenler Belediyesi, Esenler Dörtyol Meydanı'nın daha fazla vatandaşa ulaşabilmesi ve daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu yıkılarak Dörtyol Meydanı'na dâhil ediliyor. Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürütülen yıkım çalışması kapsamında, deprem yönetmeliğine uygun olmayan 42 yıllık Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun taşınma işlemlerine başlandı. Çalışmaların ardından yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alana sahip olacak Esenler Dörtyol Meydanı, Esenler'in kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı çok daha büyük bir alana sahip olacak. Yeni düzenlemelerinden ardından Dörtyol Meydanı, büyüklüğü ve fonksiyonları itibariyle İstanbul'un sayılı meydanlarında birisi olacak.

MODERN OKUL YAPILDI

21 derslikli Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun yerine, Menderes Mahallesi sınırları içerisinde, Hasip Dinçsoy'un yaklaşık iki katı dersliğe sahip modern bir okul, yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. 2 buçuk milyon liraya mâl olan bu yeni okulun içerisinde; bilgisayar laboratuvarından kütüphanesine ve konferans salonuna kadar öğrencilerin faydalanabileceği her türlü bilimsel ve kültürel alan yer alıyor.

Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediye olarak yürüttükleri çalışmaların Esenler'i yeni bir çehreye kavuşturacağını belirtti. İlçemizin ilk okullarından olan Hasip Dinçsoy Okulu'nun ekonomik ömrünü tamamladığını ve deprem açısından güvenli bir yapı olmadığını kaydeden Göksu, “Yeni okulumuzu yaptık ve eğitime hazır hale getirdik. Önümüzdeki eğitim yılında çocuklarımız bu güvenli, modern okulda eğitim alacaklar. Bu okulumuz geniş kapasitesi ile çocuklarımıza eğitime dair hangi alanda neye ihtiyaçları varsa büyük bir imkan sunacak. Yeni okulumuz Esenler'e hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ESENLER İMAJINA KATKI SAĞLAYACAK

Dörtyol Meydanı'nı Esenler halkının nefes alacağı güzel bir meydan haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Dörtyol Meydanı'nın genişlemesi ve bu meydanda daha fazla kültür sanat etkinliklerinin yapılacak olması, Esenler imajına büyük bir katkı sağlayacak. Dörtyol Meydanı, trafiğe kapalı Davutpaşa Caddesi ve bu meydanla bütünleşecek Esenler Kongre Merkezi, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sunacak ” diye konuştu. 

Yorum Yaz