maritbet girişmaritbet
Esenler’de Fatih Tekke Kütüphanesi hizmete açıldı!

Esenler’de Fatih Tekke Kütüphanesi hizmete açıldı!

Trabzonspor Sportif Direktörü ve eski milli futbolcu Fatih Tekke, Esenler Türk-İsveç Kardeşlik İlk ve Orta Okulu'nda kendi adını taşıyan kütüphanenin açılış törenine katıldı

Esenler Trabzonlular Derneği ve Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla, Esenler Türk-İsveç Kardeşlik İlk ve Orta Okulu'na Fatih Tekke Kütüphanesi kurdu. Kütüphanenin açılışına Trabzonspor Sportif Direktörü ve eski milli futbolcu Fatih Tekke ile birlikte Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Trabzon Spor Kulübü Üyesi Ali Uzuner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Trabzonlular Derneği Zeki Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KÜTÜPHANELER ŞEKLEN KALMASIN 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda, ilk konuşmayı yapan Fatih Tekke, “Burada olmak benim için onur verici bir şey. Çünkü gelecek adına yapılmış bir şey bu” diyerek duygularını dile getirdi. Tekke öğrencilere “Okuyalım, devletimize, çevremize çok daha faydalı olalım. Okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışalım. Kütüphaneler sadece şeklen kalmasın, bunları kullanalım” tavsiyelerinde de bulundu.

Tekke'nin ardından konuşan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya ve Esenler Trabzonlular Derneği'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti ve kütüphanenin tüm öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti.

KİTAPLA ARANIZ İYİ OLSUN 
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Kitabı edinmek çok kolaydır. Kitabı edinmek çok kolay olduğu için kıymetini pek fazla bilmeyiz. Ama şunu çok iyi biliriz ki, hayatta muvaffak olanlar, hayatta başarılı olanlar kitapla arası iyi olanlardır” dedi. Göksu, kütüphane gibi beşikten mezara kadar ilmi bize bir vecibe olarak gösteren bir dinin mensupları olarak bilgi neredeyse Müslümanların oraya gitmek zorunda olduğunu belirtti. Bilgiyi çocuğun ayağına getirmek ve bilgiyi üreten durumuna gelmek zorunda olunduğunu ifade eden Göksu, “Bu bağlamda şehirlerimiz hem bilgiyi üreten, hem de bilgi ile yönetilen olmak zorundadır” diye konuştu.

BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRİYORUZ
Esenler'in 3 yıl öncesine kadar İstanbul ortalamasına bakıldığında, bilgi yarışmalarında ve sınavlarda kategoriye dahi giremediğini, bugün ise her kategoride ulusal ve uluslar arası anlamda başarılar kazandığını kaydetti. “Marifet, iltifata tabidir” diyen Göksu, Esenler'deki her başarılı çocuğu ödüllendireceklerini açıkladı. Esenlerli çocukları başarılı olmanın hazzını yaşamaları için yarıyıl tatilinde NASA Uzay Sergisi'ne götürdüklerini hatırlatan Göksu, 10 ile 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak Eğitim Festivali'nde de başarılı öğrencileri ödüllendireceklerini müjdeledi. 

FATİH TEKKE ÖRNEK BİR SPORCU
İstanbul'da okuyan çocukları ‘şanslı' addeden Göksu, “Herkesin kitapta okuduğu İstanbul'u onlar yaşıyorlar” dedi. Göksu, bu açıdan İstanbul'da okuyan çocukların bilgisiyle, erdemiyle, ahlakıyla, başarısıyla farklı olması gerektiğini vurguladı. Esenler'de 522 dernek, bin 88 dersliğin olduğunu dile getiren Göksu, “Dernekleri kütüphane konusunda yarıştıralım istiyoruz” dedi ve kütüphaneler konusunda derneklere ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. Konuşmasında Fatih Tekke'nin gençlere örnek bir sporcu olduğunu ve gençler için bir rol model olduğunu ifade eden Göksu, kütüphaneye Fatih Tekke'nin isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

TÜRKİYE'DE BİR İLK; KİTAP PARKI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine yaptığı bir sunumda, donatıları örtüştürüldüğünde İstanbul'daki kütüphane altyapısı konusunda en iyi ilçelerden birinin Esenler olduğunu söyleyen Göksu, Türkiye'nin ilk ve tek dijital kütüphanesinin de Esenler'de olduğunu hatırlattı. Türkiye'de ilk ve tek Kitap Parkı'nı Esenler'de açacaklarının müjdesini de veren Göksu, bu parkta her şeyin okumak üzerine kurgulandığını açıkladı ve katılanlara teşekkürlerini iletti.

FAYDALI KİTAPLAR OKUYUN
Programda son konuşmayı Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptı. Madenoğlu, “Arzu ediyoruz ki, kitapları okuyalım ve kendimizi en iyi bir şekilde yaşımız kaç olursa olsun geliştirmeye devam edelim.  Esenler Trabzonlular Derneği, sadece kütüphane açmakla kalmıyor, başarılı öğrencilere giyecek de dağıtmıştı.  İşte Sivil Toplum Kuruluşu budur. Bu derneğimizi diğer derneklerin örnek alması gerekiyor" dedi. Kitap okurken herkesin dikkatli olması gerektiğini de vurgulayan Madenoğlu, hayata dair faydalı kitapların okunmasını tavsiye ederek sözlerine son verdi. 

Konuşmalarının ardından protokol üyelerine ve kütüphanede katkısı olan esnaflara plaket takdimi yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından program sona erdi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...