maritbet girişmaritbet
Erzurum'da ilk Sosyal Konut Projesi

Erzurum'da ilk Sosyal Konut Projesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şehitler Mahallesi'nde uygulayacağı 'Kentsel Dönüşüm' projesi için düğmeye bastı.

Bölgenin kamulaştırılarak modern konutlar inşa edilmesi sürecinde önemli bir aşama olan sosyal konutlar için ilk kazmayı vuran Büyükşehir Belediyesi, sezon kapanmadan temel atmayı planlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler Mahallesi'nde yıllardır rüyaları süsleyen sosyal konut hamlesini başlattıklarını bildirdi. Bir süre önce ihalesini yaptıkları sosyal konutların inşası için çalışmalara başladıklarını belirten Küçükler, yüklenici firmanın inşaat alanına ilk kazmayı vurduğunu kaydetti. Küçükler, Şehitler'de ilk etapta 4 blok halinde 128 sosyal konut inşa edileceğinin altını çizerek, işbaşı yapan ekiplerin hafta sonu dahil olmak üzere çift vardiya halinde çalıştıklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler Mahallesi'nin, gecekondu yoğunluğu bakımından Erzurum'un en sıkıntılı bölgelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Yeni imar ve yerleşim alanları açmak yerine, gecekonduların yoğun olduğu bölgelerde kamulaştırma yapıyoruz. Şehrin birçok bölgesinde yürüttüğümüz kamulaştırma çalışmaları gibi, Şehitler'de de kamulaştırma yapmıştık. Şimdi de konutlarımızın inşasına başladık. Bu adımımız, gelecek yıllarda Şehitler'i Erzurum'un incisi haline getirecek." diye konuştu.

Şehitler Mahallesi'nde ilk etapta 4 blok halinde 128 sosyal konut yapacakları bilgisini veren Başkan Küçükler, "Konutlarımız, 2 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Yaklaşık maliyeti 10 milyon lirayı bulan projemizin ihale süreci sona erdi ve iş makinelerini bölgeye yönlendirdik. İnşallah yıl sonuna kalmadan temelini atmış olacağız." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nce inşa ettirilecek olan sosyal konutların, gecekondu ıslahı kapsamında çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkati çeken Küçükler, "Sosyal konutlarımız, bu bölgedeki kamulaştırma çalışmaları sürecinde gecekonduları ıslah edilecek olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen kullanılacak. Bölgede bir yandan yıkım suretiyle kamulaştırma çalışması yapılırken, diğer taraftan modern bir yapılaşma süreci işleyecek." şeklinde konuştu.

Başkan Küçükler, Şehitler Mahallesi'nde yıllardan beridir kentsel dönüşüm hayalinin kurulduğunu anımsatarak, şöyle dedi: "Bu bölgelerimizde 1994 yılından bu yana modern konutların inşa edilmesi gündemde. O yıllarda hazırlanan projeler, bir türlü hayata geçirilememiş, bölge insanımız umutsuzca da olsa bir bekleyişe terk edilmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak, buralarda yaşayan değerli hemşehrilerimizin bu rüyasını gerçeğe dönüştürüyoruz. İklim şartları da elverirse, konutlarımızın temelini sezon kapanmadan yine hep birlikte atmış olacağız. Konutlarımız, Şehitler Mahallesi'ne ve Erzurum'a şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...

Bakan Kurum: “Konut üretiminde de, kentsel dönüşümde de bir numarayız”
  • 29.06.2026 09:59

Bakan Kurum: “Konut üretiminde de, kentsel dönüşümde de bir numarayız”

Milli İrade Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği 15. Milli İrade Buluşması’nda ...

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...