maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Trabzon'u bölgenin en büyük lojistik merkezi yapacağız!

Erdoğan Bayraktar: Trabzon'u bölgenin en büyük lojistik merkezi yapacağız!

Trabzon'u bölgenin büyük lojistik merkezi yapmayı hedefliyoruz

Trabzon'da istihdamın, yatırımların ve turizmin artması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Amacımız Trabzon'u bölgenin büyük lojistik merkezi yapmak. Erzincan- Trabzon demiryolunun tamamlanmasıyla bu misyon taçlanacak" dedi 

Çevre ve Şehircilik Bakam Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon'un kendisi için özel bir yere sahip olduğunu dile getirerek, "Trabzon benim için özel bir yer. Orada dosduklar, akrabalar, acılar var. Trabzon'a gitmek, eski yerleri görmek bana haz veriyor. Trabzon'u ben kalbime oturttum" dedi. Trabzon'u bölgenin büyük lojistik merkezi yapmayı amaçladıklarını kaydeden Bayraktar, Erzincan- Trabzon demiryolunun tamamlanmasıyla bu misyonun taçlanacağım ifade etti. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1949 yılında Trabzon'un Of ilçesinde Ahmet Hamdi Bey ve Hanife Hanım'm üç çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Başardı bir öğretmen olan babasının, eşi ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla üniversite sınavlarına girerek Mülkiye'yi kazandığım belirten Bayraktar, kaymakam olmayı hedefleyen babasının 26 yaşmdayken İstanbul'da hayata veda ettiğinde kendisinin daha iki yaşında olduğunu dile getirdi. Sonrasında zor bir hayat ile karşı karşıya kalmalarına rağmen annesinin son derece güçlü bir duruş sergilediğini söyleyen Bayraktar, "Annem son derece güçlü bir kadındı. Köyde geçimimizi sağladı, bizleri iyi yetiştirdi. Benim hayatımdaki en önemli insan annemdir" dedi. Okul hayatına atddığmda son derece başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen Bayraktar, ilkokulu köyde okuduğunu, ilkokul bittikten sonra arkadaşlarının okula kaydedildiğini ancak imkansızlıklar nedeniyle kendisinin gidemediğini belirtti. "Bir gün annem ile Of a indik. Orada bana birisi 'sen niye okula gitmiyorsun?' diye sordu. Beni yazdıramadılar, gidemedim deyince, elimden tutup okula götürdü ve beni okula kaydettirdi" diyen Bayraktar, ortaokul ve liseyi Samsun, İzmir, Eskişehir'in de aralarında bulunduğu sekiz ayrı merkezde okuduklarım dile getirdi. Bu dönemde geçimini sağlamak için işportacılık da yaptığım söyleyen Bayraktar, liseyi bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'ne girdiğini belirterek, "Gündüz çalıştığım için akşam döneminde okurdum" dedi. Üniversiteye devam ederken gündüzleri de Avukat Osman Alaçam'ın yanında çalıştığını aktaran Bayraktar, Avukat Alaçam vesilesiyle Mehmet Özderici ile tanıştığını kaydetti. Bu esnada akrabalarıyla birlikte sekiz ortaklı bir şirket kurduklarını ifade eden Bayraktar, özderici'nin Topkapı'da bulunan arsalarım site yapması için kat karşılığı kendisine tahsis ettiğini söyledi. Siyasi hayatı süresince Eminönü İlçe Başkan Yardımcılığı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü ve Ankara'da Metropol İmar AŞ'de Genel Müdürlük görevlerini yürüttüğünü bildiren Bayraktar, arkasından Amerika'ya giderek dil eğitimi aldığım dile getirdi. Bayraktar, "2003 yılında ise Başbakan'ın teklifiyle Toplu Konut İdaresi (TOKÎ) Başkanlığı görevime başladım. Sekiz yılın üzerinde 550 bin konut yaptık" dedi. 
 
"Hem güvenilir, hem aranılır olmak önemli" 
 
Trabzon'un özel bir coğrafya olduğuna işaret eden Bayraktar "Ben de zor şartlarda yetiştim. O zor şartlarda yetişmenin getirdiği bir direnç var. Bir güç, bir çalışma azmi var. Benim gençlere, iş hayatına yeni adım atanlara tavsiyem budur, hem güvenilir, hem de aranılır olacaksın. İnsanlar size güvenecek, siz de işinizi çok iyi yapacaksınız. Hızlı ve enerjik olacaksın. Bizim orada bir tabir vardır; 'Lahana gibi olmayacaksın' diye. Gevşekleri tabir etmek için kullanılır. Sağlam olacaksınız. Adaletli olacaksınız" dedi. 
 
Vekili bulunduğu Trabzon'da istihdamın, yatınmların ve turizmin artması ve işsizliğin azalması için çalışmalarım sürdürdüklerini ifade eden Bayraktar, yatırım çekme noktasında önemli çalışmaları olduğunu söyledi. Burada bir lojistik merkez kurulması için yapılan çalışmaları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, ayrıca Trabzon'da bir özel, bir de kamu üniversitesinin açılmasına yönelik adımlarının olduğunu kaydetti. Bayraktar, şöyle devam etti: "Çok uzun olmayan bir süreçte Trabzon'a bir kamu üniversitesi, bir de özel üniversite açılacak. Böylece Trabzon'da ikisi özel olmak üzere dört üniversite olacak." TED'in Trabzon'da bir lise açacağım belirten Bayraktar, kısa sürede binanın inşasına başlanacağım bildirdi. Akyazı spor kompleksinin 2014 yılında açılacağım ileten Bayraktar, buranın Trabzon için yeni bir cazibe merkezi olacağım vurguladı. Bakan Bayraktar, "Bizim amacımız Trabzon'u bölgenin büyük lojistik merkezi yapmak" diyerek Erzincan-Trabzon demiryolunun tamamlanmasıyla bu misyonun taçlanacağım kaydetti. Şu an güzergahla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bayraktar, bölgede yayla turizminin ve eko turizminin gelişmesi noktasında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) vasıtasıyla yürüttükleri önemli projeler bulunduğunu belirtti. 
 
'HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OKULA KAYDEDİLMEMDİR' 
 
"Benim hayatımdaki dönüm noktası; annemle birlikte Of'ta birini ziyaret etmemiz sırasında okula kaydedilmemdir. Başbakanımızla çalışmaya başlamam da hayatımdaki bir başka dönüm noktasıdır" diyen Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un dışında başka bir şehri tercih etmesinin tamamen mecburiyetten olduğunu dile getirerek "Eğitimimi devam ettirebilmek amacıyla gittim" dedi. "Hayatımda bir şeyi değiştirebilseydim, ailemle daha fazla vakit geçirmek isterdim" diyen Bayraktar, memleketini çok sevdiğini belirtti. Bayraktar. "Trabzon benim için özel bir yer. Orada dostluklar, akrabalar, acılar var. Trabzon'a gitmek, eski yerleri görmek bana haz veriyor. Trabzon'u ben kalbime oturttum" ifadesini kullandı. 
 
"TRABZON'A AYDA EN AZ İKİ KEZ GİDİYORUM" 
 
Göreve başladığından itibaren 25 ayn ile ziyaretlerinin olduğunu bildiren Erdoğan Bayraktar, bazı illere bir defadan fazla gittiğini söyleyerek "Kentsel dönüşümün anlatılması noktasında Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıyorum" açıklamasını yaptı. Bayraktar, Trabzon'a ayda asgari iki defa gittiğini belirterek "Her gidişimde köyümü de ziyaret etmeye çalışıyorum" dedi. 
 
Dünya

Yorum Yaz