maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar Çukurbostan Parkı’nı açtı!

Erdoğan Bayraktar Çukurbostan Parkı’nı açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, çevre konusunda dünyanın gayret içinde olduğunu ve büyük paralar harcandığını belirterek, “Ama biz çevre konusunda Avrupa’dan ilerideyiz” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, çevre konusunda dünyanın gayret içinde olduğunu ve büyük paralar harcandığını belirterek, “Ama biz çevre konusunda Avrupa'dan ilerideyiz” dedi.

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin çevre konusunda Avrupa ülkelerinden daha ileride olduğu söyledi. Fatih Belediyesi tarafından kurulan Çukurbostan Parkı'nın açılışına katılan Bakan Bayraktar, 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Avrupa, sanayileşmeyle dünyayı, Avrupa'yı kirletti. 1972 yılında Stockholm'de toplandılar, dediler ki; ‘Dünya kirleniyor, havalar ısınıyor, atmosferde sera etkisi oluşuyor. Ne olacak bu işin sonu? Fosil yakıtlar, petrol, kömür kullanıyoruz ve bunlar karbondioksiti havaya zerk ediyor. İnsanların, canlıların, bitkilerin hayatı tehlikeye giriyor. Bunun için Dünya Çevre Günü, temiz bir dünya için ilan edildi. Dünya büyük gayret içinde ve bu konuda büyük paralar harcanıyor ama biz yine bu halimizle bile çevre konusunda Avrupa'dan ilerideyiz.”

Üçüncü köprü İstanbul için elzemdir

Bugün Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metro hattının temel atma töreninin, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapılacağını ifade eden Bayraktar “Biz eğer İstanbul'da ulaşımı yer altına alırsak, İstanbul rahatlayacak. Oksijen bakımından, temiz hava bakımından rahatlayacak. İnsanlarımız, ikamet-iş, ikamet-eğlence, ikamet-eğitim, ikamet-sağlık dengesini çok daha iyi yaşayacak. İstanbul'da yollarda zaman kaybını önlemek için yoğun gayret içindeyiz. Kafamızı müthiş yoruyoruz, hükümet olarak, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olarak. Ancak  bugün Paris'in nüfusu yaklaşık 3.5-4 milyon. Orada da trafik sıkıntısı var. New York'ta da, Londra'da da, dünyanın bütün megapollerinde ulaşım sıkıntısı var” diye konuştu. Bu arada Bayraktar, Koç Üniversitesi'nde düzenlenen panelde “3. Boğaz köprüsü Türkiye için elzemdir. Türkiye'ye ekonomik bakımdan çok ciddi katkı sağlayacak ve İstanbul'un yeşilini de artıracak” dedi.

Fatih'e 24 bin metrekarelik park

FATİH Belediyesi tarafından Fındıkzade'de yapımı tamamlanan Çukurbostan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı. Açılışa Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 bin metrekare alanın yeşillendirildiği parkta, oyun alanlarının yanı sıra yürüyüş parkuru, spor parkuru, halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, süs havuzları ve çocukların yazın havuz kışın ise buz pateni olarak kullanabileceği alanlar yer alıyor. Toplam 24 bin metrekarelik alana sahip olan Çukurbostan Parkı, içerisinde yer alan yeşil alanlar ve çeşitli aktivite sahalarıyla İstanbul'un en büyük parklarından birisi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye, çevre için 12.2 milyar harcadı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), 2010 yılında çevresel harcamaların 12.2 milyar TL olduğunu bildirdi. TÜİK'ten yapılan açıklamada, 2010'da belediye ve köylerde içme ve kullanma şebekesi ile dağıtılmak ve işyerleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri ve maden işletmeleri tarafından kullanılmak amacıyla su kaynaklarından 11.7 milyar metreküp su çekildiği belirtildi.

Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...