maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar, Bayrampaşa'da yenilenen İsmetpaşa Parkı'nın açılışına katıldı!

Erdoğan Bayraktar, Bayrampaşa'da yenilenen İsmetpaşa Parkı'nın açılışına katıldı!

Erdoğan Bayraktar, Bayrampaşa Belediyesi tarafından yenilenen İsmetpaşa Parkı'nın açılışına katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Birileri politika yapma uğruna, başka kanallardan medet umma arayışına girdi. Bir laf vardır 'Geçti Bor'un pazarı...' diye. O pazarlar geçti artık. Belden aşağıya vurmakla, popülist politikalar yapmakla, birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden artık vazgeçin, unutun. Bundan sonra ancak avcunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız" dedi. 

Bayraktar, Bayrampaşa Belediyesi tarafından yenilenen İsmetpaşa Parkı'nın açılışına katıldı. 

Açılışta konuşan Bayraktar, Türkiye'de şehirlerin 1940'lardan sonra büyük göç almaları nedeniyle çarpık yapılaştığını, Bayrampaşa'nın da benzer sorunları yaşayan yerlerden biri olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce İstanbul'un su, çöp ve hava kirliliği gibi sorunları olduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti: 

"O zaman 7,5-8 milyon olan nüfus, iki kat arttı. Buna rağmen elhamdülillah İstanbul'un havası temiz, yetecek kadar suyu var. Eskiden yapılaşmış yerlerde kentsel dönüşüm de yapmak da zor, park yapmak da zor. Bayrampaşa Belediye Başkanı da söyledi, 'Burayı imara açacaklar, burayı peşkeş çekecekler' şeklinde söylenmiş. Hep böyle söyleniyor. İktidara geldiğimiz zaman, Türkiye'de yıllık ortalama, bugünün parasıyla söylüyorum, 58-60 milyar lira kadar kamu yatırımı yapılabiliyordu ama bugün 350 milyar lira kamu yatırımı yapacak noktaya geldik. Bu, dürüst olmadan, halkın desteği olmadan, vatandaşın duası olmadan, Cenab-ı Allah'ın rızası kazanılmadan olmaz. Bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

Türkiye'de kişi başına gelirin 10 bin-11 bin dolar civarında olduğunu aktaran Bayraktar, bunu 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Birileri politika yapma uğruna, başka kanallardan medet umma arayışına girdi. Bir laf vardır 'Geçti Bor'un pazarı...' diye. O pazarlar geçti artık. İktidara gelmek istiyorsanız proje üreteceksiniz, halkın nabzını tutacaksınız, halkla beraber olacaksınız, halkın kendisi olacaksınız. Jakoben zihniyetle, tepeden bakan zihniyetle, vatandaşı hakir görmekle iktidara gelemezsiniz. Belden aşağıya vurmakla, popülist politikalar yapmakla, birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden artık vazgeçin, unutun. Bundan sonra ancak avcunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız. Öyle Gezi Parkı'dır, yok 'Ortadoğu Teknik Üniversitesi içinden yol geçecek'... Hadi oradan, geçti geçti o günler. Türkiye demokratikleşti. Vatandaşımız ferasetlidir, ileri görüşlüdür. Kimin ne yaptığını biliyor. Bizim hatalarımızı da görüyor ama bize yüzde 34'le iktidara getirdi şimdi oyumuz yüzde 50. Allah'ın izniyle biz vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bizim hesabımız pazara kadar değil. Bizim hesabımız bu vatanı payidar etmektir. Bu milleti dünya milletleri arasında en ileri düzeye çıkartmaktır."

Gezi Parkı olaylarına değinen Bayraktar, "Şimdi biraz Gezi Parkı ile Türkiye'nin vizyonunu, misyonunu bozmaya çalıştılar ama dünya baktı; en güvenilir liman Türkiye, en iyi yatırım iklimi Türkiye'de var. Türkiye bu kadar zor bir coğrafyanın merkezinde olmasına rağmen istikrarını korumayı başardı. Kimin sayesinde? Sizlerin sayesinde. Daha çok çalışacağız. Vatandaşımızın refahı, mutluluğu ve çocuklarını daha iyi yetiştirmesi için çok daha fazla çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Bayraktar, iyi ve kaliteli iş yapmaya çalıştıklarını anlatarak, "Bu memleketin kalkınmasının, gelişmesinin önünü kesmeye çalışanları, tekerine çomak sokmaya çalışanları elemine edeceğiz. Bunların gayretlerini boşa çıkaracağız. Bu kalkınma, gelişme milletimizin hakkıdır" diye konuştu.

"Kentsel dönüşüm aynı zamanda bir çevrecilik hareketidir"
İstanbul'daki çalışmalardan bahseden Bayraktar, İstanbul'un refüjlerinin, parklarının konuşulduğunu, Türkiye'nin yeşillendirmede, ağaçlandırmada, park geliştirmede dünyanın en ileri ülkeleriyle yarıştığını, bunu daha da artıracaklarını anlattı.  

Bayraktar, kentsel dönüşümün aynı zamanda bir çevrecilik hareketi olduğunu dile getirerek, "Kentsel dönüşüm tuttu. Vatandaşımız tarafından benimsendi, ciddi bir beklenti oluştu. İstanbul'da kentsel dönüşüm alanında başarılı olan tüm belediyeleri, hangi partiden olursa olsun tebrik ediyorum. Tüm partilere biz tarafsız, eşit şekilde yardım ediyoruz, yardım etmeye de devam edeceğiz. Yeter ki yeşillendirme yapsın, park yapsın, yeter ki kentsel dönüşüm yapsın" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz hizmet için yarışıyoruz"
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışının "bir marka" olduğunu söyledi.

Babuşcu, hizmet için yarıştıklarını belirterek, "Bizim gündemimiz hep inşa etmek olmuştur. İmha etmek olmamıştır ama birilerinin kültüründe ve ufkunda sadece imha etmek vardır. Bizim farkımız, bu imha kültürüyle inşa kültürü arasındaki farktır. Biz sadece inşa ederiz ve ihya ederiz. İmha bizim hizmet anlayışımız içinde karşılığı olan bir kavram değildir" diye konuştu.

Yapılacak yerel seçimlerin, sadece yerel sonuçlar doğurmayacağını, bunun çok daha ötesinde sonuçlar ortaya koyacağını ifade eden Babuşcu, "Birilerinin bu seçim sonuçlarından hareketle hesapları var. O hesapları, AK Parti'yi bertaraf etmeye dönük sonuçlar ortaya çıkarma hedefini gütmektedir" dedi.

Babuşcu, teşkilat mensuplarının, yerel seçimler öncesinde yapabileceklerinin en iyisini yapması gerektiğini vurgulayarak, yerel seçimleri "yeni bir zaferle taçlandıracaklarına" inandığını söyledi. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise düzenleme çalışmaları öncesinde bazı kesimlerin "park alanı imara açılıyor" şeklinde açıklamalar yaptığını ancak kendilerinin hizmetten vazgeçmeyerek parkı yeni görünümüne kavuşturduklarını kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın da katıldığı törende, konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...