maritbet girişmaritbet
En büyük enerji verimliliği merkezi Bursa'da kuruluyor

En büyük enerji verimliliği merkezi Bursa'da kuruluyor

Türkiye’nin en büyük Enerji Verimliliği Merkezi, 2 milyon liralık yatırımla Bursa'da kuruluyor

Türkiye'nin en büyük Enerji Verimliliği Merkezi, 2 milyon liralık yatırımla Bursa'da kuruluyor. Enerji Bakanlığının desteği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) finansman katkısıyla BUTGEM bünyesinde kurulacak tesis, enerji verimliliğinde Bursa ve Türkiye'nin eğitim, araştırma ve proje geliştirme merkezi olmayı hedefliyor.

Konuya ilişkin protokol dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Celal Sönmez, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) Başkanı İlhan Parseker, Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BTSO OSB) Başkanı Ali Uğur ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ferudun Kahraman'ın katılımıyla imzalandı.

Protokol töreninde konuşan Bakan Taner Yıldız, Türk sanayicisini, enerjide verimliliğe ve yerli kaynak oranını artırmaya dönük yatırım yapmaya davet etti.

Yapılan araştırmaların mevcut parametrelerle ilk etapta sanayide asgari yüzde 15, inşaatta yüzde 35 ve ulaşımda yüzde 15 enerji tasarrufu imkanı olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen BTSO Başkanı Celal Sönmez, Türkiye'nin sanayide enerji verimliliğine giderek yılda 3 milyar dolar tasarruf edebileceğinin altını çizdi.

Vatan Gazetesi

Yorum Yaz