maritbet girişmaritbet
Emek Sineması'nın yıkımına başlandı!

Emek Sineması'nın yıkımına başlandı!

Emek Sineması’nın da bulunduğu İstiklal Caddesi üzerindeki Cercle d'orient (Serkildoryan) kompleksinde inşaat çalışmaları için dün akşam iskele kuruldu

 

Cercle d'orient ve Emek Sineması'nın da bulunduğu binaların yerine Alışveriş Merkezi yapılacak. Binadaki İnci Pastanesi'nin de bulunduğu son 4 dükkan 7 Aralık 2012'de tahliye edilmişti. 1993 yılında Kamer İnşaat ile Emekli Sandığı (şimdi Sosyal Güvenlik Kurumu) arasında imzalanan bir sözleşme gereği yapılar 25 yıllığına kiralandı. Emek Sineması, 26 Ekim 2009'da restore edileceği söylenerek kapatıldı.
 
Emek Sineması'nın bulunduğu alanda Alışveriş Merkezi yapılması ve sinemanın da yapılacak kompleksin üst katına taşınmasıyla ilgili proje hazırlandı. Mimarlar Odası Emek'in yıkımını öngören projenin iptali için dava açtı.
 
9. İstanbul İdare Mahkemesi, 24 Mayıs 2010'da projenin uygulanması halinde, telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği gerekçesiyle, mekan mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına oybirliğiyle karar verdi. Üç kişiden oluşan bilirkişi, raporunda projeye onay vermedi.
 
9. İdare Mahkemesi 16 Kasım 2011'de daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırarak Emek Sineması'nın yıkılmasının önünü açtı.
 
Ntvmsnbc

Yorum Yaz