maritbet girişmaritbet
Çatalca Belediyesi Dünya Çevre Günü’nde öğrencilerle bir araya geldi!

Çatalca Belediyesi Dünya Çevre Günü’nde öğrencilerle bir araya geldi!

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çatalca Belediyesi de öğrencilere yönelik hem bilgilendirici hem de eğlendirici bir program düzenledi

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çatalca Belediyesi de öğrencilere yönelik hem bilgilendirici hem de eğlendirici bir program düzenledi. Programa ilçe merkezindeki ilköğretim okulu öğrencilerinin yanı sıra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Doğal Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı İsmail Tüfekçi, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Metin Sezer ve Çatalca Belediyesi daire müdürleri de katıldı.

ÇEVRE GÜNÜNDE TEMİZLİK İŞLERİ'NDEN PROGRAM

1972 yılında İsveç'in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, Dünya Çevre Günü olarak kabul edilen 5 Haziran günü Çatalca'da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde saat 10:00'da başlayan program Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün hizmetlerini anlatan tanıtım filmi ile başladı. Filmin ardından Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ünlü kısa bir konuşma yaparak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Temizlik İşleri Müdürü Ünlü'nün ardından Çatalca Doğal Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı İsmail Tüfekçi bir konuşma yaptı. Tüfekçi konuşmasında Çatalca'nın korunması gereken bir doğa içinde olduğunu belirterek, bu doğanın daha da güzelleştirilmesi gerektiğini belirtti.

CEM KARA: “İLK ÖNCE İLÇEMİZİ TANIMALIYIZ

Yapılan konuşmaların ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kürsüye çıktı. Çocuklara Çatalca'yı tanıtıcı sorularla konuşmasına başlayan Cem Kara, İstanbul'un kaç ilçesi olduğu, Çatalca'nın kaç köyü ve mahallesi olduğunu çocuklara sorarak onlara Çatalca'yı anlattı. Sorularının sonunda Başkan Cem Kara çocuklara; “İlk önce Çatalca'yı tanımalıyız, o nedenle sizlere bu soruları sordum” dedi. İstanbul'un en geniş coğrafyasında temizlik işlerinin Çatalca Belediyesi olarak yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “İstanbul'un en büyük ilçesi Çatalca olarak İstanbul'da temizlik hizmetlerini sürdürüyoruz. Belediyemizin hemen hemen her üç çalışanından birisinin de görevi ilçedeki temizlik hizmetleri ile alakalı. Çatalca'da bir günde 65 ton çöp çıkıyor. Bu çöplerin çevreye yayılmadan hızlı bir şekilde toplanması için çalışıyoruz. Sizler de gençler olarak geleceğiniz için çevrenizi temiz tutmalısınız. Eğitiminize katkıda bulunan öğretmenlerinize sizleri yetiştiren ailelerinize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki çevremizi ne kadar az kirletirsek çevremiz o kadar temiz olur” dedi. Daha sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara çocuklardan gelen soruları yanıtladı.

OKULLARA ÖDÜL

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından ilçe içinde Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri verildi. 174,2 kg atık pil toplayan Çiftlikköy İlköğretim Okulu birinci olurken, 44,5 kg atık pil toplayan İhsaniye İhsan Akdoğan İlköğretim Okulu ikinci, 27,4 kg atık pil toplayan Ormanlı İlköğretim Okulu da üçüncü oldu. Okullara ödüllerini Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ünlü verdi.

ÇATALCA'NIN ÇEVRECİ İŞLETMELERİ

İkinci olarak da Çatalca'da çevreci işletmelere teşekkür belgesi verildi. Çatalca Köfte Salonu, Hakteks Tekstil Tic ve San. Aş., Es-Eks Makine Sanayi İhracat İthalat ve Ticaret Aş., Metal Yapı Aş., Trakya Et ve Süt Ürünleri San. ve Tic. Aş., Adnan Akat Kozmetik San. Ve Dış Tic. Aş., Şanal Isı San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye teşekkür belgeleri Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Metin Sezer tarafından verildi. Son olarak ise Çatalca Belediyesi'nin çevre temizlik ve atıkların kaynağında ayrı toplanması konusunda sponsorluk yapan firmalara da Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından teşekkür plaketi verildi. Çiltaş Geri Dönüşüm ve Albiyobir – Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği'ne teşekkür plaketleri verildi.

ÇOCUKLARA TİYATRO

Ödül töreninin ardından çocukları yakından ilgilendiren bir etkinlik vardı. Beştaş Çocuk Tiyatrosu Şenşakrak Kabare isimli oyunlarını çocuklar için sergiledi. Çocukların kahkahalarla izlediği tiyatro oyunu gün içinde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere ücretsiz olarak ilçe miniklerin beğenisine sunuldu. Ayrıca programın sonunda öğrencilere Çatalca Belediyesi tarafından tanıtım broşürleri ve acemhalısı çiçeği hediye edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!
  • 01.06.2015 10:56

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!

Çatalca Belediyesi bütçeden artan gelirlerini 22 adet arazi alarak değerlendirdi ...

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’
  • 20.10.2014 09:52

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından a ...

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı
  • 25.07.2014 09:17

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı

Hep birlikte oruçlar ve sonrasında Çanakça Camisi açıldı ...

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi
  • 11.06.2014 15:05

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi

Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çatalca’yı çiçeklerle bezemeye baş ...

Çatalca Belediyesi bir dizi açılışa imza attı
  • 18.11.2013 08:23

Çatalca Belediyesi bir dizi açılışa imza attı

Çatalca Belediyesi tarafından yenilenen Ulusal Egemenlik parkının açılışları Paz ...