maritbet girişmaritbet
Çatalca Belediyesi 13'üncü Erguvan Festivali'ni şenliklerle açtı!

Çatalca Belediyesi 13'üncü Erguvan Festivali'ni şenliklerle açtı!

Çatalca Belediyesi tarafından 13.sü düzenlenen Erguvan Festivali’nin ilk gecesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fırtınası esti

Çatalca Belediyesi tarafından 13.sü düzenlenen Erguvan Festivali'nin ilk gecesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fırtınası esti. Büyük bir kalabalık ile festival alanına giren Kemal Kılıçdaroğlu, bir konuşma yaparak Cem Kara gibi bir belediye başkanına sahip olan Çatalca halkının çok şanslı olduğunu söyledi.

ÇATALCA'DA DOSTLUK MEŞALESİ
 
Erguvan Festivali'nin ilk günü coşku, eğlence ve büyük bir neşe ile başladı. Satranç turnuvası ile başlayan festivalin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklara yönelik animasyon gösterileri vardı. Çatalca Belediyesi sünnet şenliğine katılan çocukların da bulunduğu animasyon gösterilerinin ardından Atatürk Anıtına festival çelengi sunuldu. Festival çelenginin sonrasında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, akabinde İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Ardından mikrofona gelen Belediye Başkanı Cem Kara burada bir konuşma yaptı. Çatalca'nın kültür ve sanat kenti olması için çalışmalar yaptığını belirten Başkan Cem Kara, “Çatalca'yı eğitim, kültür ve sanat kenti yapmak için söz verdik. Çatalca'da sanatı, kültürü geliştirmek için iki festival düzenliyoruz. Bunlardan bir tanesi ülkemizde pek çok ile veya ilçeye örnek olacak 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'dir. Düzenlediğimiz bu festivalde özellikle kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü Türk anası sadece kendi çocuklarına değil, beş gün boyunca dilini, dinini, ırkını bilmedikleri yurt dışından gelen misafir çocuklara da analık yapıyorlar. Bu misafirperverlik kutsallığınızı, yüreğinizdeki sevgiyi gösterir” dedi.
 
Belediye başkanlığı görevine geldiği günden itibaren Çatalca Belediyesi Erguvan Festivali'nin dördüncüsünün, toplamda ise on üçüncüsünün düzenlendiğini söyleyen Başkan Cem Kara, “Biraz sonra yakacağımız festival meşalesini dostluk, kardeşlik ve demokrasi için yakıyoruz. Festival süresince Çatalcamıza, bölgemize ve ülkemize mutluluklar diliyorum. Uzak mahallelerden gelen, köylerimizden gelen, ilçe dışından gelen herkese hoş geldiniz diyorum. Ne mutlu bize, ne mutlu birlikteliğimize, iyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Festivalimize katkı sunan Çatalca Kaymakamlığı'na, Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Çatalca Kent Konseyi'ne, Çatalca Muhtarlar Derneği'ne Milletvekillerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından mikrofona Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu geldi. Ferit Mevlüt Aslanoğlu, “Ben Belediye Başkanı Cem Kara'yı çok seviyorum. Halkı sevdiği için seviyorum. İlçesini sevdiği için seviyorum. Çatalca örnek alınmalı, insanların kardeşliği ile dostluğu ile Çatalca'yı çok seviyorum” dedi. Milletvekili Aslanoğlu'nun ardından mikrofona gelen Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan da bir konuşma yaparak, festivalin tüm ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, katılımcılara teşekkür etti.
 
Yapılan konuşmaların ardından festival meşalesi yakıldı. Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Cumhuriyet Halk Partisi 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından yakılan meşalenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda 10. Yıl Marşı büyük bir coşkuyla söylendi. Meşale merasimi sonrasında festivalin açılış kurdelesi kesildi. Festival stantlarının bulunduğu bölgenin girişinde kesilen kurdelenin ardından stantlar gezildi.
 
BU BELEDİYE NAMUSUN, SEVGİNİN, BARIŞIN TİMSALİ OLACAKTIR
 
Festivalin resmen açılmasının ardından ise festival sahnesine geçildi. Burada sahneyi ilk olarak Türk rock sanatçısı Ali Altay aldı. Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Cem Karaca'yı andıran yorumlarıyla izleyicileri mest eden Ali Altay, zaman zaman Bulgaristan'dan gelen dans ekibi ile birlikte güzel bir koreografi oluşturdular.
 
Festivalin bu anında ise Çatalca tarihi günlerinden birisini yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu festival alanına geldi. Yoğun bir kalabalığın olduğu festival alanında kalabalığın sevgi gösterisinde bulunduğu Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların yoğun tezahüratları arasından konser alanına geldi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçeye gelmesinin kendisini ve Çatalca halkını onurlandırdığını belirten Başkan Cem Kara, “Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin aydınlık yüzü Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; 3 yıl aradan sonra ilçemize gelerek bizi şereflendirdiniz, hoş geldiniz' dedi. Konuşmasına devam eden Cem Kara, ‘Saygıdeğer Çatalcalı hemşerilerim 3 yıldır birlikte omuz omuza yürüyoruz. İlçemizde ayak basmadığımız, çalmadığımız kapı yok. Sizler bana; Çatalca'nın Cem Hocasına sahip çıktınız, şimdi bizler de sizlerden aldığımız bu yetkiyle Çatalca'mıza sahip çıkıyoruz. İstanbul'umuza, ülkemize sahip çıkıyoruz. Bugün burada sadece bir festival yapmıyoruz. Ülkemizin barışını, kardeşliğini, dostluğunu dosta düşmana haykırıyoruz. İşte Türkiye bu! Anadolu insanıyla, Trakya insanıyla, Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü hepsi el ele, hepsi bir arada. Biz mensubu olduğumuz partiyi zorda bırakacak, halkımızın yüzünü eğecek hiçbir yanlış yapmadık. Bu belediye namusun, sevginin, barışın timsali olacaktır. Orada insan sevgisinin bayrağı, birlikteliğin bayrağı dalgalanacaktır. Çatalca halkıma birçok söz verdim ve tüm sözlerimin arkasındayım. Görev süremin sonuna kadar hepsini teker teker yerine getireceğim, bundan hiç şüpheniz olmasın. Çatalca'ya iki festival sözü vermiştim. Ne mutlu ki bizim yönetimimizde 4. toplamda 13. Erguvan Festivali'ni bugün burada başlattık. Bu yaktığımız meşale barışın, sevginin, dostluğun, kardeşliğin meşalesi olacaktır. Bölge insanım, ülke insanım her şeye layıktır” dedi.
 
Erguvan Festivali'nin yanı sıra ilçede düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nin de dünya barışına katkı sunduğunun altını çizen Belediye Başkanı Cem Kara, “Balkanlardan, Asya'dan, Avrupa'dan gelen çocuklarımız ilçemizde beş gün boyunca misafir oluyor. Çocuklarımız, Çatalcalı ailelerin yanında kalıyorlar. Dilini, dinini, ırkını bilmediği çocuklara analık yapıp, kendi çocuğundan ayırmayan Çatalcalı analar, dünya barışına bir tohum ekiyorlar. Burada çocuklarımız dünya milletlerinin çocuklarıyla hep beraber oyunlar oynuyorlar, hep beraber şarkı söylüyorlar. İşte Çatalca'nın, Çatalca insanının içindeki kardeşlik, dostluk sevgisi budur” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU; SİZLER İÇİN ÇOK ÇALIŞIYOR
 
Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından sahneye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu gençlerle her zaman gurur duyduğunu belirterek, ‘Bu ülkenin gururu sizlersiniz, bu ülkenin bütün gençleri benim gururumdur' diyerek söze başladı. Konuşmasına Çatalca Belediyesi'ni ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı tebrik ederek devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Sizin belediye başkanınız Cem Kara, sizleri çok seviyor, sizler için çok çalışıyor. Onu sevmek Çatalca'yı sevmek, ona destek vermek Çatalca'ya destek vermektir. Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim. Bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi, bizim insanımız dünyanın en güzel insanı. Etnik kimliğini, yaşını, kılık kıyafetini, inançlarını sorgulamadan bu güzel ülkeyi cennete dönüştürmek bizim elimizde. Beraber yürüyüp beraber kavgasını vereceğiz. Ayrılığa gayrılığa değil, beraber olmak, onurlu bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak için mücadele edeceğiz” dedi. Konuşmasını Çatalca'dan tüm Türkiye'ye selam göndererek sonlandırmak istediğini belirten Kılıçdaroğlu ‘Çatalca'dan Ankara'ya, Sivas'a, Trabzon'a, Diyarbakır'a,Çorum'a, Çankırı'ya, Sinop'a, Tekirdağ'a selam olsun' diyerek konuşmasını tamamladı. Festival alanı bu konuşmalardan sonra alkışlar ve sloganlarla tam olarak şenlik havasına girdi.
 
Sözlerini bitiren Kemal Kılıçdaroğlu'na Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından çiçek ve bir de teşekkür plaketi verildi. Teşekkür plaketinin verilmesinin ardından havai fişek gösterisi ile festival alanı renklendi. Rengarenk havai fişekler gökyüzünü değişik renklere boyarken, Belediye Başkanı Cem Kara ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu havai fişek gösterisini beraber izledi. Havai fişek gösterisi ardından Bulgaristan'dan gelen ve 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde de ilçe halkının gönlünde taht kuran dans ekibi sahne aldı. Sunulan dans gösterisinin sonrasında ise gecenin beklenen ismi Emre Aydın sahneye çıktı. Sevilen şarkılarını Çatalcalılar için seslendiren Emre Aydın, yoğun kalabalık karşısında tüm hünerlerini sergiledi. Zaman zaman gitar çalarak şarkılarını seslendiren Emre Aydın, coşmuş olan kalabalık karşısında seslendirdiği şarkılar ile Çatalca'da unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı 13. Erguvan Festivali'nin ilk akşamına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Gökhan Günaydın, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Cumhuiryet Savcısı Gürsel Keleş, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan, Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Kaya Korkmaz, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Tutun, Çatalca mahalle ve köy muhtarları, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yunus Fıratlı, il genel ve belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Festivalin ilk gecesi son bulurken, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara her zaman olduğu gibi konser sonrasında stantları gezerek, esnaflara hayırlı işler diledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Düzce Belediye Başkanı Özlü: "Bu depremde bizi kurtaran, konut stokumuzun yeni olmasıdır"
  • 25.11.2022 16:48

Düzce Belediye Başkanı Özlü: "Bu depremde bizi kurtaran, konut stokumuzun yeni olmasıdır"

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğü ...

'2019'dan beklentimiz çok yüksek'
  • 28.01.2019 09:30

'2019'dan beklentimiz çok yüksek'

Alternatif Turizm İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, "2019'un Türkiy ...

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!
  • 01.06.2015 10:56

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!

Çatalca Belediyesi bütçeden artan gelirlerini 22 adet arazi alarak değerlendirdi ...

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’
  • 20.10.2014 09:52

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından a ...

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı
  • 25.07.2014 09:17

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı

Hep birlikte oruçlar ve sonrasında Çanakça Camisi açıldı ...