maritbet girişmaritbet
Bursa Yavuz Selim Parkı'nı Recep Altepe hizmete açtı!

Bursa Yavuz Selim Parkı'nı Recep Altepe hizmete açtı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Yavuzselim Mahallesi’ndeki BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu alanı yeşil alan ve park olarak halkın kullanımına açtı

 

Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesini daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Mimar Sinan'daki Sağlık Parkı'nın ardından Yavuzselim Mahallesi'ne de yeni bir park kazandırdı. Yoğun yapılaşmanın olduğu bölgelerde yeşil alan oluşturmak için kamulaştırma başta olmak üzere her yolu deneyen Büyükşehir Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'ndeki BUSKİ'ye ait su deposunun bulunduğu alanı parka dönüştürdü. Alanı çevreleyen duvarlar, su deposuna mümkün olduğunca yaklaştırılırken, ortaya çıkan yaklaşık 3 bin metrekarelik alan; çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanı olarak mahalleye kazandırıldı.
 
“Yönümüzü doğuya çevirdik”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yavuzselim Parkı'nın hizmete açılışı için düzenlenen törende, kentin batısı ile doğusu arasındaki hizmet farklılıklarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. “Yönümüzü önemli ölçüde doğuya çevirdik” diyen Başkan Altepe, “Bu nedenle programda olmamasına rağmen Bursaray doğu hattında çalışmaları başlattık, İnşallah önümüzdeki yaz ortalarında seferler başlayacak. Bursa'nın Ankara girişini tamamen değiştirecek projeleri hazırlıyoruz. Tüm köşe noktalarda modern konut alanları rezidanslar olacak. Hemen Ankara yolu üzerinde bulunan Hanımlar Lokalini tamamladık, önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Yine içinde yüzme havuzu, spor salonu ve futbol sahaları bulunan Şahin Başol Spor Kompleksi tamamlanmak üzere. Sağlık Parkı'nı hizmete açmıştık. Halkımıza nefes alacağı daha fazla alanlar oluşturmak için tüm alanları değerlendiriyoruz. Burada olduğu gibi Yüksek İhtisas Hastanesi üzerindeki BUSKİ deposunun bulunduğu 10 bin metrekarelik alan Eğitim Mahallesi'ndeki 5 bin metrekarelik alanda da çalışmalarımız sürüyor. Vakıf Mahallesi'nde belirlediğimiz yaklaşık 300 bin metrekare alanı da botanik park olarak Yıldırım'a kazandırıyoruz. Bir taraftan resmi işlemleri sürerken, bir taraftan biz çalışmaları başlattık. Orayı da önümüzdeki halkımızın buluşma noktası haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
Bir karış alanı bile yeşillendiriyoruz
 
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de son 8- 10 yılda Türkiye genelinde yaşanan gelişim ve değişimin en güzel örneklerinin Bursa ve Yıldırım'da da gözlendiğini vurguladı. Yıldırım gibi betonlaşmanın yoğun olduğu bir ilçede 350 olan park sayısını 750'ye çıkardıklarının altını çizen Keskin, “'Yeşilse tutkumuz Yıldırım umudumuz' sloganında olduğu gibi bulduğumuz bir karış toprağı bile yeşillendiriyoruz. Burada da Büyükşehir Belediyemiz tarafından su deposunun bulunduğu alan park olarak mahallemize kazandırıldı. Katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Arslan Ali Yıldız ise mahallenin en önemli ihtiyaçlarından birinin yeşil alan ve park olduğunu belirterek, böyle önemli bir eksikliği giderdikleri için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesen Başkan Altepe, parkı halkın kullanımına açtı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...