maritbet girişmaritbet
Bursa'ya Türkiye'nin ilk bisiklet turizmi parkuru yapılacak!

Bursa'ya Türkiye'nin ilk bisiklet turizmi parkuru yapılacak!

Mustafakemalpaşa Belediyesi, BEBKA desteği alan "Dört Mevsim Bisiklet Turizmi" projesiyle, sektörde marka olmayı hedefliyor

Dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan bisiklet turizmi için harekete geçen Mustafakemalpaşa Belediyesi, "Dört Mevsim Bisiklet Turizmi" projesi ile Türkiye'nin ilk bisiklet turizmi ve dağ bisikleti iniş parkurlarını ilçeye kazandırmayı hedefliyor. 10 ayda tamamlanması hedeflenen projeden ilk yıl yaklaşık 350, yıllık toplamda ise 2 binin üzerinde bisikletli yararlanacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yıl içinde Türkiye'nin ilk Downhill (Dağ Bisikleti İniş) Bisiklet Festivali'ni yapmayı da planlıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Plan-Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Mustafakemalpaşa'da Dört Mevsim Bisiklet Turizmi" projesi, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) mali destek programına alındı. Uludağ Üniversitesi ortaklığındaki projenin iştirakçileri ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bisikletliler Derneği, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti, AKUT ve Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği'nden oluşuyor. Bisiklet turizmi için Türkiye'deki ilk ciddi adımları attıklarını söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, "BEBKA tarafından kabul edilen projeyle ülkemizin ilk bisiklet turizmi ve dağ bisikleti iniş parkurlarını Mustafakemalpaşa'ya kazandıracağız. Doğaseverleri, ilçemizde ağırlarken onlara bisiklet turizmi ile ilgili her türlü hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda misafirleri, Bandırma ve Mudanya iskelelerinden bisiklet taşıyıcı özel römorklarla alıp dağa çıkaracağız. Bisikleti olmayanlara kiralık bisiklet hizmeti de vereceğiz" dedi. 

Yılda 2 binin üzerinde bisikletli yararlanacak

Sadi Kurtulan, 5-6 Ekim tarihlerinde Türkiye'nin ilk Downhill Bisiklet Festivali'ni yapmayı planladıklarını, doğaseverleri ve bisiklet tutkunlarını bu organizasyona davet ettiklerini söyledi. Projeyi, 236 bin 388 TL'lik bütçeyle hayata geçireceklerini belirten Kurtulan, "Bisiklet turizminin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması için parkurlar, kamp ve seyir alanları ile bisiklet sporu için festival alanı oluşturacağız. Projeden ilk yıl yaklaşık 350, yıllık toplamda ise 2 binin üzerinde bisikletli yararlanacak. İnsanların zihinlerinde ‘Kayak yapmak için Uludağ'a, Dağ Bisikleti İniş'i için Mustafakemalpaşa'ya gitmek gerekir' düşüncesinin yer ettiği ölçüde kendimizi başarılı sayacağız" diye konuştu. Bisiklet kültürünü ve altyapısını geliştirici çalışmalara başladıklarını ifade eden Kurtulan, böylece küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine karşı sorumluluklarını yerine getireceklerini, hava kalitesinin artırılması, sağlığın düşmanı gürültünün azaltılması, trafik keşmekeşinin önlenmesi gibi yararları kente en üst düzeyde sağlayacaklarını vurguladı. Yerel kalkınma için önemli bir adım attıklarının altını çizen Kurtulan, doğaseverlerin, Suuçtu Şelalesi gibi güzellikleri keşfettikten sonra Tümbüldek Kaplıcaları'nda yorgunluk atacaklarına değindi. 

İlçemiz, bölgesinde öncü konumda

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçenin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi yapısının yanı sıra tarım, sanayi ve turizm alanlarındaki insan gücü sayesinde bölgesinde öncü konumda olduğunu söyledi. Mustafakemalpaşa'nın sahip olduğu bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ve modern yaşam standartlarına ulaştırmanın en büyük sorumlulukları olduğunu belirten Kurtulan, "Halkımızın refah ve mutluluğu için gerekli olan plan ve projeleri hayata geçirirken, kentimizin sahip olduğu doğal ve ekonomik kaynakları koruma-kullanma dengesini en iyi şekilde sağlayan bir yönetim anlayışıyla ilçemiz büyüyen bir kent olacaktır" dedi.

Projeler bir bir devreye alınacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel seçimlerden sonra Büyükşehir sınırlarına girecek olan Mustafakemalpaşa'da turizmden ekonomiye, sanayiden tarıma kadar her alanda kalkınmanın sağlanması için projeleri bir bir devreye alacaklarını söyledi. Altepe, "Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin yanında Büyükşehir Belediyesi de olacak. Altyapı sorunlarının çözümü, sosyal, kültürel, ekonomik, ticari ve tarımsal alanda kalkınma için artık Büyükşehir Belediyesi de var. Köylerin altyapı sorunlarından yeni yolların açılmasına, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine kadar ne gerekiyorsa her alanda destek vermeye hazırız. Tüm bu yatırımları birlik ve beraberlik içinde hayata geçireceğiz" dedi.

Gülay SOYDAN PEHLEVAN/Dünya

Yorum Yaz