maritbet girişmaritbet
Bursa’nın ulaşımı turizme can verecek!

Bursa’nın ulaşımı turizme can verecek!

Tarihi mirası, doğal güzellikleri ve turistik yapısıyla gözde olan Bursa’nın değerlerinin gün yüzüne çıkarılması amacıyla projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ‘ulaşılabilir kent’ hedefi doğrultusunda geliştirilen kara, hava ve deniz ulaşımı yatırımlarıyla turizmin kalkınmasına destek oluyor

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da turizmin öne çıkması hedefiyle, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir köşesinde gerçekleştirilen hizmetleri Skal Internatıonal Kulüp üyeleriyle paylaştı. “Bursa'nın bir adım önde olmasını istiyoruz” diyen Başkan Altepe, kentin çağdaş, ulaşılabilir ve sağlıklı bir marka şehir olması yolunda devam eden çalışmalarını Divan Otel'de bir araya geldiği turizmci işadamlarına anlattı. Skal Kulübü'nün yeni faaliyet döneminin Ekim ayı toplantısına konuk olan Başkan Altepe, “Konumuz Bursa'nın turizmi. Kentin gelişmesi, kalkınması noktasında adımların atılması için gerekeni yapıyor, Bursa için en güzel işleri yapmak için çalışıyoruz” dedi.
 
“Bursa için ne yapsak azdır”
Başkan Altepe, ailece 100 yıldır Bursa'da yaşadıklarına dikkati çekerken, kentin geçmişini de bugünü kadar bildiğine işaret ederek, “Bursa, yeryüzünün cennet köşelerinden biridir. Bugüne kadar şehri pazarlamada yeteri kadar başarılı olamadık. Bursa için ne yapsak azdır. Bursa'nın büyük organizasyonlara imzasını atabilmesi için büyük işler yapmalıyız. Bursa'nın en büyük ve en güçlü kent olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Altepe, Bursa'nın her türlü değeri bünyesinde barındırdığını da kaydederek, kentin tüm güzelliklerinden ve özelliklerinden yararlanılması gerektiğini söyledi. Sağlıktan spora, tarihi mirastan turizme kadar Bursa'da her türlü altyapının bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, iddialı olması gereken bir kent. Bir şehrin öne çıkması için kentin tüm özellikleriyle tanıtılması gerekiyor. Bursa'da Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla kentimiz her alanda gelişiyor. Kentin her köşesinde hizmetlerimiz sürüyor, demek ki Bursa'da bereket var. Her yönüyle gelişmiş, çağdaş bir kent olan Bursa'nın bütünüyle bir marka kent olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ulaşım atağı
Bursa'yı kalkındırmak için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan hizmetleri de barkovizyon eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Tarihi yapıların restorasyonundan yol çalışmalarına, spor tesislerinden tramvay üretimine kadar her alanda faaliyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Dönüşüm biraz zaman alıyor. Bursa'da bu dönemde her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece 3,5 yılda 353 km yol çalışması yaptık. Bursa, bu dönemde metro hatları bakımından, kişi başına düşen raylı sistem miktarının en yüksek olduğu şehir haline geldi. Bursa, demir ağlarla örülüyor. Amacımız, en kaliteli araçlarla raylı sistemi kente yakışır şekilde kurmaktır. Kısa zamanda Bursa'da üretilen tramvayların da dünyaya yayılacağını göreceğiz” diye konuştu.
 
Başkan Altepe, hava ve deniz ulaşımı konusunda yapılanlara da değinerek, “Deniz ulaşımında düzenleyici kurum olalım istiyoruz. Bursa'dan İstanbul'a yolcu taşıyacak olan 1. deniz otobüsü bugünlerde İstanbul'a iniyor. 2 deniz otobüsü için de çalışmalarımız sürüyor. Satın alalım, kirayla uğraşmayalım istiyoruz. Geç olsun güzel olsun diyor ve gerektiği şekilde özenle faaliyetimizi Bursa'ya kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Turizmde hedef İstanbul
Bursa'nın turizminin İstanbul'un 13 milyonluk nüfusundan yararlanarak gelişebileceğine dikkat çeken Başkan Altepe, “Hava ulaşımı için 2,5 yıldır uğraşıyoruz. Yurtdışına yaptığımız 1,5 saatlik uçuş için şu anda tüm günü yolda geçiriyoruz. Bursa Hava Yolları'nı kente kazandırma noktasında işadamlarından destek bekliyoruz. Bursa güçlü bir kent, 600 yabancı firma burada iş yapıyor. Arap Turizm Birliği bizim için bir şans. Bu şirketi kurma noktasında destek olmaya gönüllüler. Hedefimiz Bursa'da kurulacak havayolu şirketinin çok ortaklı olması, olası bir rekabet durumunda havayoluna sahip çıkılmasıdır” diye konuştu.
Yeni teleferik çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Altepe, 2013'ün yaz aylarına kadar tamamlanması planlanan çalışmanın ardından 22 dakikada Uludağ'ın Oteller Bölgesi'ne ulaşımının sağlanacağını ve turizme hareket geleceğini bildirdi.
 
“Bursa'nın prestiji artacak”
Başkan Altepe, Bursalı işadamlarının her türlü önerisine açık olduğunu da vurgulayarak, “Bursa'nın güçlü kalitesini, marka kent olacağını gösteren 45 bin kişilik stadyumu Bursa'ya kazandırıyoruz. Kaba inşaatının yüzde 90'ı aştığı çalışmalardan sonra Bursa, büyük prestij kazanacak” dedi.
 
Bursaspor'un şampiyonluğuyla kentin reklamını en iyi şekilde yaptığını da hatırlatan Başkan Altepe, “Bursaspor Avrupa kupalarına kalırsa, Bursa da Avrupa kupalarına kalır. Bursa'nın bundan iyi reklamı olamaz” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, kentin sportif faaliyetlerde de öne çıkması ve uluslararası organizasyonların yapılması adına Uluabat Gölü, Nilüfer Deresi ve kentin farklı noktalarında atletizm, kano ve golf sporuna yönelik çalışmaların planlandığını da sözlerine ekledi.
 
“10 trilyonun üzerinde kâr sağladık”  
Hüdavendigar Kent Parkı'nın 510 bin metrekarelik alanıyla kente yeşil kimliğini yeniden kazandıracağını ifade eden Başkan Altepe, “Stadyum inşaatının hafriyatını bu park alanına taşıyarak zemini oluşturduk. Bu sayede 10 trilyonun üzerinde kâr sağladık. Parka konulan ağaçların da satılmasıyla herkesin bu alana ve yeşile sahip çıkmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Bursa'da bugüne kadar 212 milyon TL kamulaştırma yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Şehrin markalarıyla kentin üretim potansiyelini harekete geçiriyoruz. Bursa güçlü bir kent, herşeyi yapabiliyor. Bursa'da bu gücü farkeden insanların hizmetleriyle daha da gelişecek” dedi.
 
“Bursa örnek oluyor”
ABD ziyaretinden de bahseden Başkan Altepe, yaptıkları inceleme sonrasında, Bursa'da da sanayi atıklarının yakılacağı bir sistemi uygulamaya geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Altepe, çalışmalarının karşılığını aldıklarını anlatarak, “Bursa, her alanda dünyaya örnek oluyor. Tarihi kültürel miras çalışmalarımız sebebiyle haftasonu Antalya'dan ödül alacağız. Müze konusundaki çalışmalarımızla da gelecek yıl bir ödül alacağız” dedi.
 
“Yeni imar açılmadı”
Bursa'da yeni imar alanları açılmadığını özellikle vurgulayan Başkan Altepe, “Bugün Bursa'da sadece düzenleme yapıyoruz. İmar açmadık. Örneğin Doğanbey'e 1994 yılında o dönemki idare tarafından imar verilmiş. Aynı zamanda Doğanbey'in altı komple otopark. TOKİ bize bu alanları 13,5 milyon TL'ye sattı. Biz Bursa'da nitelikli ve kaliteli alanlar oluşturulsun istiyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Altepe'ye hizmet teşekkürü
Skal International Bursa Kulüp Başkanı Hasan Eker ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Esgin'in ile Bursa'da yaşayan Skal Kulüp üyesi iş adamları da Bursa ile ilgili sorularını ve taleplerini ilettikleri Başkan Altepe'ye kente değer katan çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Öte yandan Eker, sunumunda, 3 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ‘1. Bursa Turizm Zirvesi'nin detaylarını anlattı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...