maritbet girişmaritbet
Bursa'nın kent içi trafiği alternatif köprülerle nefes alıyor!

Bursa'nın kent içi trafiği alternatif köprülerle nefes alıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve Odunluk ile Dikkaldırım Mahallelerini birbirine bağlayacak Odunluk Köprüsü’nün temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve Odunluk ile Dikkaldırım Mahallelerini birbirine bağlayacak Odunluk Köprüsü'nün temeli törenle atıldı. Başkan Altepe, bu köprünün Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan bölgesinden gelen vatandaşların Osmangazi İlçesi'ne ulaşımına büyük kolaylıklar sağlayacağını, aynı zamanda yapımı devam eden 1300 metrelik İnkaya bağlantı yolu ile Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi'nin trafik yükünü de önemli ölçüde ortadan kaldıracağını söyledi.

Bursa'yı hem kent içi hem de şehirlerarası alanda ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla deniz ve hava ulaşımı yanında merkezde raylı sistem yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, kenti dikey olarak geçen dereleri de köprülerle aşıyor. İsmetiye'den Samanlı'ya, Ürünlü'den Özlüce ve Cumalıkızık'a kadar ihtiyaç duyulan her bölgede köprü inşaatları devam ederken Büyükşehir Belediyesi, yapımı yıllardır konuşulan Odunluk Köprüsü için de düğmeye baştı. Odunluk ve Dikkaldırım Mahallelerini birbirine bağlayacak olan Odunluk Köprüsü'nün temeli Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle atıldı.
 
Ulaşıma neşter vurmaya devam ediyoruz
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla gece gündüz demeden yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyledi. Kent içinde ulaşımın tıkanma noktasına geldiği tüm noktaya neşter vurmaya devam ettiklerini diye getiren Başkan Altepe, gerek yeni stadyum gerekse 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı ile Odunluk ve Dikkaldırım Mahallelerinin Bursa'nın yeni cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti. Bölgenin cazibesi giderek artarken gelecekte yaşanması muhtemel trafik sorununun çözümünü şimdiden planladıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Odunluk ve Dikkaldırım Mahallerini birbirine bağlayan bu köprünün yapılması yıllardır konuşuluyordu. İhtiyaç duyulan tüm bölgelerde olduğu gibi burada da köprü inşaatını başlatıyoruz. Bu köprü ile Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan Bölgesi'nden gelen vatandaşlarımız Osmangazi İlçesi'ne kolaylıkla bağlanmış olacak. Bunun yanında çalışmaları devam eden bin 300 metrelik İnkaya bağlantı yolu ile Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi de trafik yükünden arınmış olacak. Artık Uludağ'a çıkmak isteyen Çekirge'ye gitmek zorunda kalmadan 1300 metrelik yolculuğun ardından buradan İnkaya'ya ulaşabilecek.
 
Bölge muhtarları adına söz alan Çekirge Mahalle Muhtarı Mehmet Taşkeser de temeli atılan Odunluk Köprüsü ve yapımı devam İnkaya bağlantı yolunun Çekirge Mahallesi için de büyük önem taşıdığını belirterek, Uludağ çıkış için tek alternatif olan Uludağ Caddesi'nin özellikle hafta sonları trafik yükünü kaldıramaz hale geldiğini belirtti. Muhtar Taşkeser, bölgenin tamamında ulaşıma nefes aldıracak köprü ve yol hizmetleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından 60 metre uzunlukta ve 15 metre genişlikte yapılacak köprünün temeli Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Başkan Altepe, yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olacak inşaatın süresinin 180 gün olduğunu ancak Mart ayı sonuna kadar köprüyü bitirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...