maritbet girişmaritbet
Bursa'nın Kapalı Çarşı'sı tamamen yenilenecek!

Bursa'nın Kapalı Çarşı'sı tamamen yenilenecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesini ayağa kaldıran projelerine Kapalı Çarşı’yı da ekledi

 

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olan Kapalı Çarşı´nın tümüyle yenilenmesini öngören projenin ihalesinin yapıldığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sonbahar aylarında tamamlanacak çalışmalarla birlikte Kapalı Çarşı´nın yeni yüzüyle Bursa´ya yepyeni bir vizyon katacağını açıkladı.
 
Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde uygulanan cephe sağlıklaştırma çalışmalarına paralel olarak iki ana aks arasında kalan tarihi çarşıdaki restorasyon çalışmaları kapsamında Kütahya Han'ı orijinal haliyle bölgeye kazandıran Büyükşehir Belediyesi, rotayı şimdi de Kapalı Çarşı'ya çevirdi. Her gün yerli ve yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği Kapalı Çarşı'nın tepeden tırnağa yenilenmesini öngören projenin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde sonuçlanacak ihalenin ardından başlatılacak olan ve sonbahar aylarında tamamlanması planlanan çalışmalar, Kapalı Çarşı´yı vizyon bölge haline getirecek.
 
Bursa'ya gelen tüm yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasına yönelik olarak çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hanlar bölgesi sınırları içerisinde yer alan ve 1958´deki yangından bu yana tadilat görmeyen Kapalı Çarşı´nın ıslah edilmesinin zorunluluk haline geldiğini söyledi. Bölge esnafıyla Kapalı Çarşı´nın düzenlemesine yönelik toplantılar yaptıklarını ve taslak bir proje üzerinde uzlaştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, üzerinde uzlaşılan projenin ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığını açıkladı. İhale sürecinin birkaç gün içinde tamamlanacağını ve çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Başkan Altepe, "Yıllardan sonra Kapalı Çarşı, hak ettiği düzenlemelere kavuşacak. Proje dahilinde; başta çatılar olmak üzere cepheler, zemin, giriş ve çıkışlar değişecek. Çatılar çini desenli olarak hafif metalden özgün mimariye uygun şekilde yapılacak. Cepheler traverten taş kaplama ve vitrinlerle birlikte tümüyle yenilenecek. Tabelalar tek tip ve düzenli hale getirilecek. Çalışmalar tamamlandığında, Kapalı Çarşı Bursa´ya yakışır hale gelecek. Esnafımız, çarşımız ve Bursa'mız için önemliydi. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 
 
Büyükşehir Belediyesi´nin Kapalı Çarşı´da başlatmayı düşündüğü proje hakkındaki görüşlerini dile getiren Bursa Tarihi Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal, çarşıların restorasyonu ve sağlıklaştırması çalışmalarından sonra sıranın Kapalı Çarşı´ya gelmesinin kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Tamamlanacak çalışmanın bölge ticaretini artıracağını, Kapalı Çarşı´nın yeni yüzüyle Bursa´ya ve turistlere daha iyi hizmet verir hale geleceğini söyleyen Erginal, "Gerçekleştirdiği tüm çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye şükranlarımızı arz ediyoruz" diye konuştu. 
 
Kapalı Çarşı Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Akgün de üzerinde birkaç yıl çalışılan ve kendilerini hayati derecede ilgilendiren projede sona yaklaşmanın kendilerini sevindirdiğini açıkladı. Çalışmaların başlamasını heyecanla beklediklerini ifade eden Akgün, "Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Recep Altepe´ye esnafımız adına çok teşekkür ediyorum. Proje, hanlar bölgemize, çarşımıza, Bursa'mıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...