maritbet girişmaritbet
Bursa Kent Konseyi'nde, Mustafakemalpaşa’nın geleceği tartışıldı!

Bursa Kent Konseyi'nde, Mustafakemalpaşa’nın geleceği tartışıldı!

Bursa Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı’nda, Mustafakemalpaşa’nın sosyal, ekonomik, mekânsal ve kültürel yönleri, konularında uzman eğitmenler tarafından ele alındı

 

Bursa Kent Konseyi'nin desteğiyle gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı'nda, Mustafakemalpaşa'nın sosyal, ekonomik, mekânsal ve kültürel yönleri, konularında uzman eğitmenler tarafından ele alındı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Grubu ve Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı', Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Çalıştaya, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı Habil Duran, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Üç oturum şeklinde yapılan çalıştayda, Mustafakemalpaşa'nın sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikalar arasında öncelikler belirlenirken, bu doğrultuda katılımcılar tarafından çözüm önerileri sunuldu.

Çalıştayın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, daha önce Keles ve Yenişehir'de yapılan toplantılarda yerelde sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin ihtiyaç ve talepleri gündeme getirdiklerini söyledi. Uysal, Mustafakemalpaşa'da düzenlenen çalıştayda da ilçenin kalkınma vizyonunu ve geleceğe yönelik hedeflerini belirleyeceklerini vurguladı.

‘Bilimsel sonuçlar yol haritamız olacak'

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ilçe'nın tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olarak kalkınmayı planlayan bir bölge olduğunu ve en büyük ihtiyacın yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan, “Bizler, global düşünüp, yerel uygulayan aktörler olarak sahip olduğumuz değerleri geleceğe taşımak, katma değer oluşturmak ve yaşam standardını yükseltmekle mükellefiz. Bu çalıştayda Mustafakemalpaşa'nın kalkınması için gereken ihtiyaçlar bilimsel olarak ortaya konacak. Kolektif düşünceyle ortaya çıkacak yol haritasını sağlam ve kararlı adımlarla takip edeceğiz. Çalıştaya katılarak Mustafakemalpaşa'nın geleceğine farklı bir bakış getirecek uzman eğitmenlerimize ve kanaat önderlerimize teşekkür ediyorum” dedi. TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı Habil Duran, beyin fırtınası ve ortak akıl sayesinde; eğitim, turizm, ekonomi, sağlık, ulaşım ve diğer kalkınma alanlarında Mustafakemalpaşa'nın nereye gideceğinin bilimsel verilerle ortaya konacağını ifade etti.

Uygulanabilir 101 proje sunuldu

U.U. Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erkan Işığıçok'un moderatörüğünü yaptığı çalıştayın ilk oturumunda katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde Mustafakemalpaşa'nın güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini belirlemek üzere dört çalışma grubuna ayrıldı.

Gruplardan çıkan sonuçların değerlendirilmesinin ardından çalıştayın öğleden sonraki oturumunda gruplar Mustafakemalpaşa ile ilgili çeşitli projeler üretti. Çalıştayın son bölümünde ise ortaya çıkan proje fikirlerinin tanıtımları yapıldı. 101 uygulanabilir projenin tespit edildiği çalıştayda, tarımsal organize sanayi bölgesi kurulması, turizm alanlarının geliştirilmesi, OSB'ye büyük marka firmaların kazandırılması, bor madenlerini yerinde işletilmesi için ortak girişim oluşturulması, endemik bitkileri değerlendirme ve işleme tesisinin kurulması ve gök bilim etkinlikleri projeleri öne çıktı. Çalıştayın ardından katılımcılar, Mustafakemalpaşa'nın turizm merkezleri Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları'nı gezdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!
  • 20.07.2017 10:59

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm için çalışmala ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...