maritbet girişmaritbet
Bursa  Hüdavendigar Kent Parkı’nın temeli törenle atıldı!

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı’nın temeli törenle atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yılı aşkın süredir dolgu ve ağaçlandırma çalışmaları yapılan yaklaşık 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı’nın temeli törenle atıldı. Başkan Altepe, ‘yeniden yeşil Bursa’ hedefi doğrultusunda yoğun çaba harcadıklarını belirterek, Beşevler, Hüdavengidar, Zafer, Vakıfköy ve Kurşunlu gibi büyük parklarla 2 milyon metrekare yeşil alanı dönem sonuna kadar Bursa’ya kazandıracaklarını söyledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun göçe bağlı olarak hızla artan kaçak ve çarpık yapılaşma yüzünden ‘yeşil' kimliğinden uzaklaşıp, ‘gri' bir kent görünümüne bürünen Bursa'nın yeniden ‘yeşille' anılması amacıyla hayata geçirdiği projelere Hüdavendigar Kent Parkı'nı da ekliyor. Yıllardır su taşkın alanı olması nedeniyle vatandaşların kullanımına kapalı olan Dikkaldırım ve Odunluk Mahalleleri arasındaki yaklaşık 500 bin metrekarelik alanda bir yılı aşkın süredir dolgu ve ağaçlandırma çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, park alanında yer alacak spor tesisleri, sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemeleriyle ilgili projenin temelini törenle attı. Stadyum alanı ve Mihraplı parkı ile birlikte yaklaşık 1 milyon metrekare alanı Bursa'ya kazandıracak olan projenin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanında Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile çok sayıda davetli katıldı.

 
Dolgudan büyük tasarruf
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olmanın en önemli unsurlarından birinin kişi başına düşen yeşil alan miktarı olduğunu söyledi. Halkın nefes alınıp, dinlenebileceği, huzur içinde vakit geçirebileceği bir park olarak projelendirilen Hüdavendigar Kent Parkı'nda çalışmaları yaklaşık bir yıl önce başlattıklarını kaydeden Başkan Altepe, yeni stadyum alanından çıkan hafriyat ile dolgu çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Hafriyatın buraya alınması sayesinde inşaat maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlandığını ifade eden Başkan Altepe, “Yaklaşık 12 milyon TL'lik dolgu masrafından kurtulmuş olduk. Dolgunun tamamlanması ile bölgeye yetişkin ağaçların naklini başlatmıştık. Burası hem Osmangazi hem de Nilüfer ilçelerimizde yaşayan halkımız için önemli bir buluşma merkezi olacak” dedi.
 
Yeşil seferberliği
 
Bursa'nın yeşil kimliğini yeniden kazanması için tüm imkanları seferber ettiklerini, yıllardır atıl halde duran su deposu alanlarının da park olarak bölgelere kazandırıldığını vurgulayan Başkan Altepe, Beşevler, Hüdavengidar, Zafer, Vakıfköy ve Kurşunlu gibi büyük parklarla 2 milyon metrekare yeşil alanı dönem sonuna kadar Bursa'ya kazandıracaklarını kaydetti. Yaklaşık 500 bin metrekare alanıyla Bursa'nın en büyük kent parkı olan bu bölgenin, sosyal ve sportif aktivite alanları ile yaşayan bir merkez olacağını dile getiren Başkan Altepe, “Parkın batı kısmı spor, doğu kısmı ise rekreasyonel faaliyet alanı olarak planlandı. Suni gölet, Nilüfer deresi,  spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları ile Bursa'ya önemli bir değer katacak olan parkımızı önümüzdeki yaz hizmete açmayı hedefliyoruz. Şimdiden bölgemize ve Bursa'ya hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Yaşam kalitesi yükseliyor
 
Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de halkın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirilen bu projeleri çok önemsediğini belirterek, Bursa'nın en büyük kent parkını hayata geçirmeleri nedeniyle Başkan Altepe ve ekibini kutladı. AK Parti'nin kuruluş misyonunun insana hizmet, yaşam kalitesini yükseltmek, huzurlu, güvenli, stresten uzak, mutlu olacağı alanlar oluşturmak olduğunu dile getiren Öztürk, “Bunları hayata geçirdiğimiz için her geçen gün daha da güçlenip, yüzde 60'ları yakalıyoruz. Bir şeyleri bozup, yapmak çok bedelli. Bursa bunun acısını çekiyor. Bir dönem gelmiş, gerek rant uğruna, gerekse yöneticilerin vatandaşların taleplerinin gerisinde kalması nedeniyle Bursa katledildi. Ama biz dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen, şehirlerimizi sağlıklı ve yaşanabilir hale getiriyoruz. Halkımızı yeşille buluşturup, yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağladıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum” dedi.
 
665 bin fidanı toprakla buluşturduk
 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da başlattıkları ‘1 milyon fidan' kampanyası kapsamında 665 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, önümüzdeki yıl Ekim ayına kadar 1 milyon hedefine ulaşacaklarını kaydetti. Osmangazi'de bütçenin yüzde 15'ini yeşil alan ve parklara ayırdıklarını vurgulayan Dündar, “Osmangazi'de şu ana kadar 65 park açtık. Seçime kadar 30 tane daha açmayı hedefliyoruz. Toplam 120 bin metrekare yeşil alan oluşturduk. Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla ilçemiz daha yeşil bir hal almaya başladı” diye konuştu.
 
Sizin de dikili bir ağacınız olsun
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Hüdavendigar Kent Parkı'nda sizin de dikili bir ağacınız olsun” kampanyasına katılıp, www.yeşilbursabizim.org adresinden ağaç satın alan çevre gönüllüleri de Başkan Altepe tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Başkan Altepe, isimlerini dikilecek ağaçlarda yaşatmak isteyen tüm çevre gönüllülerinin www.yeşilbursabizim.org adresine girerek istedikleri ağaçları satın alıp, isimlerini ölümsüzleştirebileceklerini hatırlattı.
Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Fatma Güler İnan da mahallelerine böyle önemli bir park kazandırmaları nedeniyle Başkan Altepe ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, Bursa'nın en büyük kent parkı içinde yer alacak ilk birimin temelini attı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...