maritbet girişmaritbet
Bursa Güneybayır'ın çeşmesinden yarım asır sonra su aktı!

Bursa Güneybayır'ın çeşmesinden yarım asır sonra su aktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın eteğinde yer almasına, Doğancı Barajı’na komşu olmasına rağmen 45 yıldır su özlemi çeken Güneybayır Köyü’nü yaptığı yatırımla suya kavuşturdu.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları aşan hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) Aras Deresi'nden çekilen 20 bin metrelik hatla Güneybayır Köyü'nü suya kavuştuğu törende konuşan Başkan Altepe, bu yatırımla Soğukpınar-Karaıslah ve Güneybudaklar köylerinin de su kapasitesinin 2 kat artırıldığını söyledi. Bursa'da sıkıntı neredeyse orada olduklarını, yıllardır çözülemeyen sorunları çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Altepe, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın girişimleri ile başlattıkları çalışmayla Güneybayır Köyü'nü 45 yıl sonra suya kavuşturmaktan onur duyduklarını belirtti. Su ve yolun medeniyetin ölçülerinden biri olduğunu ifade eden Altepe, "Hayatta su kadar önemli bir ihtiyaç yok. Suyun olmadığı yerde hayat yok. Bölge halkı uzun yıllar sıkıntı çekti. Bunu defalarca kez dile getirdiler. Bunca yıl sonra, bugün için mutlu sona ulaştık. Uzun yılların özlemi bu şekilde giderilmiş oldu. Çekilen sıkıntılar inşallah geride kaldı. Güneybayırımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 
 
Güneybayır Köyü'nü Aras Deresi'nden çektikleri 20 kilometrelik şebekeyle suya kavuşturduklarını, aynı derenin 3 köyü daha beslediğini belirten Başkan Altepe 20 kilometrelik su şebekesinin bölgenin temiz su kapasitesini 2 kat artırdığını ifade etti. Altepe, bölgenin 20 litre saniye olan su kapasitesinin, 40 litre saniyeye çıktığını belirttiği çalışmanın 1.2 milyon TL'ye mal olduğunu anlattı.
 
Törende konuşan Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ise, içme suyunun hangi ölçülerde ne kadar sağlandığının bir ülkenin kalkınmışlığının göstergesi olduğunu söyledi. Güneybayır Köyü sakinlerine gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür eden Taştan, problemi gideren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'laa Başkan Altepe'ye teşekkür ederken şunları söyledi: 
"Sorunun uzaması parasal nedenler değildi, yeterli su kaynaklarının bulunmayışıydı. Aras Deresi'nden beslenen 3 köye, su kaynaklarından Güneybayır Köyü'nü de yararlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç da büyük uğraş verdi, tıkanıklıkların giderilmesine yardımcı oldu. Fakat problemi asıl çözen; Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ yetkilileri oldu. Son 3 ay içerisinde adeta dağları yardılar. Kayalar ve zorluklar çıkmasına rağmen kış mevsimi gelmeden hattı döşeyerek suyu köye ulaştırdılar. Problemi kökünden çözdüler. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Törende konuşan ve suyun Güneybayır Köyü'ne ulaştırılmasında büyük emeği olan Soğukpınar Köyü Muhtarı Mehmet Şirin de, konuşmasında 45 yıl önce dönemin yetkili mercii tarafından düzenlenen ve teknik nedenlerle Güneybayır'a su verilemeyeceğini ifade eden resmi raporu okudu. Duygusal anlara neden olan raporun ardından içme suyunu köye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Şirin, "Her şey, geçtiğimiz Ramazan ayında Güneybayır Köyü Muhtarı Mehmet Gezen'in bana telefon etmesi ve köyde iftar açacak içme suyunun bulunmayışını aktarmasıyla başladı. Daha sonra girişimlerimiz neticesinde Büyükşehir Belediyemizin şefkat elini gördük. İnsanlığın, müslümanlığın, komşuluğun gerekleri yerine getirildi. Su için ağlayan insanların artık gülmesi bizleri de mutlu etti. Başkan Altepe'ye teşekkürü bir borç biliyoruz. 45 yıl sonra bu insanların yüzü güldü. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 
 
Törende konuşan Güneybayır Köyü Muhtarı Mehmet Gezen de, yapılan hizmetten dolayı müteşekkir olduklarını belirterek, halkı adına Başkan Altepe'ye ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Konuşmaların ardından Güneybayır Köyü Muhtarı Mehmet Gezen, günün anısına Başkan Altepe ve protokol üyelerine birer şükran plaketi verdi. Daha sonra protokol heyeti, yeni hatla köy meydanındaki çeşmeye ulaşan sudan içtiler. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...