maritbet girişmaritbet
Bursa’daki konut projeleri, gelişen sanayi ile birlikte çoğalmaya başladı!

Bursa’daki konut projeleri, gelişen sanayi ile birlikte çoğalmaya başladı!

Bursa'da kentin batısına doğru gelişen sanayi, konut sektörü yatırımlarına da canlılık kattı. Konut, alışveriş merkezleri, sağlık, ulaşım, eğitim gibi alanlardaki yatırımların hız kazandığı batı bölgesinde konut fiyatları da ciddi oranlarda arttı

 

Bursa'da kentin batısına doğru gelişen sanayi, konut sektörü yatırımlarına da canlılık kattı. Konut, alışveriş merkezleri, sağlık, ulaşım, eğitim gibi alanlardaki yatırımların hız kazandığı batı bölgesinde konut fiyatları da ciddi oranlarda arttı. Yıldırım'da konut fiyatları en fazla 200 bin TL'ye ulaşırken, Osmangazi ve Nilüfer 'de 500 bin TL, Mudanya ve Bademli'de ise 2 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor.

Ciddi bir gelişme kaydeden Bursa'nın batı bölgesi artan sanayi yatırımlarının yanı sıra yoğun konut üretimine sahne oluyor.

Kent genelinde yapılan değerleme çalışmalarında en yoğun talep gören ilk 4 ilçe Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım ve Mudanya'da konut fiyatları 90 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar geniş bir fiyat aralığına ulaştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25000 ölçekli nazım imar planı ile birlikte, Özlüce, İrfaniye, Görükle ve Kayapa bölgelerinin de konut gelişimi açısından değer kazanacağı öngörülüyor.

Birçok büyük iş merkezini bünyesinde barındıran Nilüfer, Bursa nüfusunun yüzde 80'ine istihdam olanağı oluşturan ve Türkiye ekonomisine önemli oranda gelir sağlayan bir sanayi ilçesi ayrıcalığını taşıyor. Prestijli konutların hızla yükseldiği Nilüfer ilçesinin bazı kesimlerinde konut fiyatları 125 bin TL'den başlayıp 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Çarpık ve kaçak yapılaşmanın etkisinden kurtulma çabalarının sürdürüldüğü Yıldırım ilçesinde ise "Ver gecekondunu, al daireni" sloganıyla 4 milyon 990 bin metrekarelik alan üzerinde yer alan 39 bin konut yıkılıp, yerlerine 50 bin adet konut yapılacak. İlçenin gelişme gösteren kesimlerinde konut fiyatları 90 bin TL'den başlayıp 200 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Osmangazi'de de yerleşimin kuzeyde Yalova Yolu boyunca dengelenmesi konusunda gelişme göstermesi bekleniyor. İlçesinin bazı kesimlerinde konut fiyatları 100 bin TL'den başlayıp 500 bin TL'ye kadar çıkıyor. Yakın zaman öncesine kadar deniz kenarında bir sayfiye yerleşimi niteliği sergileyen ve yalnızca yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı Mudanya'da, son zamanlarda modern kentsel konut gelişiminin bu aksa doğru eğilim göstermesi ile birlikte yaz-kış yüksek yoğunluğa sahip olmaya başladı. Özellikle bahçeli villa tarzı yapılaşmanın gözlendiği Bademli ve Çağrışan semtleri yüksek gelir grubunun tercih ettiği yerleşim alanları oldu. Mudanya'da konut fiyatları 80 bin TL'den başlayıp 250 bin TL'ye kadar çıkarken, Bademli, Çağrışan semtlerinde villa fiyatları 2 milyon TL'ye kadar yükseliyor.

Küçük kentler kuruluyor

Nilüfer'de Enyap İnşaat tarafından yapılan Garden Life, Sertepe İnşaat'ın projelendirdiği Sertepe Concept, Arslanlar İnşaat tarafından Geçit'te Endülüs Park AVM ve residence projesi, Görükle'de Anadolu Evleri, Balkale Evleri, Arslansehir ve Arslanköy Siteleri; Fideltus Yapı, Kalyoncu ve Göler İnşaat ortaklığının sinerjisiyle hayata geçirilen 15300 Misia Residence, Eroglu Yapı tarafından gerçekleştirilen Harmony Tovvers ve Ömer Kumova İnşaat tarafından konumlanan Olisa Su Evleri, Adress Balat, Bulvar Plus projeleri öne çıkıyor. Osmangazi ilçesinde, Sinpaş GYO tarafından konumlanan Bursa Modern, Koray İnsaat'ın yaptığı Güzelbiryer; Yıldırım'da Ali Bostancı İnşaat tarafından projelendirilen Bursa Reel Evleri, Mudanya'da Sitev İnşaat tarafından yapılan Olea 43, ROMM İnsaat'ın Koksal sahil Evleri ve Bademli'de Sentürkler Mühendislik inşaat tarafından yapılan Yeşil Vadi projesi öne çıkıyor.

Lüks konut projeleri çoğalıyor

 TSKB Gayrimenkul Değerleme AS Bursa Şube Sorumlusu Tilmay Fere: Son yıllarda İstanbul basta olmak üzere gelişim gösteren lüks konut projeleri Bursa'da da hızla arttı. Marmara'nın önemli metropollerinden Bursa'da gelişen sanayi, gayrimenkul sektörünü sürekli canlı tutuyor. Özellikle, OSB'lerın yoğun olduğu kentin batısına doğru gelişme gösteriyor. Sanayinin konut sektörünü, konut sektörünün ise sanayiyi desteklediği ve etkilediği Bursa'da Nilüfer ve Mudanya ilçeleri ağırlıkta olmak üzere kentin batısına gidildikçe lüks konut projelerinin çoğaldığını görüyoruz.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkulde yeni trendleri döngüsel ekonomi belirliyor
  • 02.07.2022 09:03

Gayrimenkulde yeni trendleri döngüsel ekonomi belirliyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Özel Projeler Değerleme Uzmanı Aydan Ege G ...

Genesis 1 Bursa projesi modern çizgileriyle dikkat çekiyor!
  • 25.04.2022 14:54

Genesis 1 Bursa projesi modern çizgileriyle dikkat çekiyor!

Genesis 1 Bursa projesinde alternatif ödeme seçenekleriyle satışlar devam ediyor ...

Bursa Genesis 1 projesinde satışlar devam ediyor!
  • 18.04.2022 09:58

Bursa Genesis 1 projesinde satışlar devam ediyor!

Genesis 1 Bursa konut projesinde 40 daire, 4 ofis ve 4 dükkandan oluşan butik bi ...

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı
  • 16.03.2017 16:10

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı

TSKB Genel Müdürü Suat İnce ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Y ...

Makbule Yönel Maya 'Dönüşümün 3 türünü gördük'
  • 02.03.2015 14:58

Makbule Yönel Maya 'Dönüşümün 3 türünü gördük'

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yerinde dönüşümün da ...

Makbule Yönel Maya, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde!
  • 05.12.2014 14:30

Makbule Yönel Maya, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 14. Gayrimenkul Zirv ...