maritbet girişmaritbet
Bursa'daki, Heykel-Garaj tramvay hattı inşaatı 23 Ağustos'ta başlıyor!

Bursa'daki, Heykel-Garaj tramvay hattı inşaatı 23 Ağustos'ta başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından konforlu ulaşımı kent merkezi ile buluşturmak amacıyla projelendirilen Heykel-Garaj (T1) Tramvay Hattı’nda inşaat çalışmaları, 23 Ağustos Perşembe günü (YARIN) başlıyor

 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel ile Garaj arasında çalışacak olan T1 tramvay hattında inşaat çalışmalarının, 23 Ağustos Perşembe gününden (YARIN) itibaren başlayacağını söyledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahreddin Yıldırım ve BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ile birlikte Stadyum Caddesi üzerinde yapılan işaretleme çalışmalarını yerinde inceledi.

 
Bursa'da ulaşım sorununu çağdaş kentlerde olduğu gibi raylı sistem yatırımlarıyla çözmeye çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşılabilir bir Bursa hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu dönem, en çok önem verdiğimiz konular, raylı sistem hatları ve ulaşımdır, Bursa'yı demir ağlarla örmektir. 1 numaralı hat dediğimiz Garaj, Stadyum Caddesi, Altıparmak Caddesi, Heykel, İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösterecek olan tramvay hattının inşaatına yarından itibaren başlıyoruz” dedi.
 
Bursa'nın doğusundan batısına, Beşevler'den İhsaniye'ye kadar her köşenin birbirine raylı sistem yatırımlarıyla bağlanacağını hatırlatan Başkan Altepe, “Yaklaşık 2-2,5 yıl içinde bu raylı sistem yatırımları büyük oranda tamamlanacak, Bursa bu hatlarla donanacak. Çalışmalarımızı, sağlıklı bir şekilde en kısa sürede tamamlamayı istiyoruz” diye konuştu.
 
“Aynı anda 3 ayrı noktada çalışacağız” 
 
Başkan Altepe, T1 tramvay hattına Çekirge Caddesi'nin de terminal hattının da bağlanacağını kaydederek, “Bu ilk hattaki çalışmayı en kısa sürede, pratik bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Bir tek noktada çalışmayacağız. Bu çalışmayı 10 ayda ve hatta daha erken sürede bitirmeyi istiyoruz. Stadyum Caddesi'nin yanı sıra Atatürk Caddesi ve Ulu Cadde de olmak üzere 3 noktada çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
Stadyum Caddesi'nde hem tekerlekli araçların hem de tramvayın ortak çalışacağını anlatan Başkan Altepe, altyapı, deplase çalışmalarının koordineli olarak sürdürüleceğini, hatların da seri şekilde döşeneceğini vurgulayarak, “Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Bursa'nın vitrini, vizyonu kısa zamanda değişmiş olacak. Raylı sistemlerle Bursa, çağdaş bir Avrupa kenti olacak” dedi.
 
Başkan Altepe, 6,5 km uzunluğundaki güzergah ile yaklaşık 13 adet durağı olan tramvay hattının yanı sıra Terminal ve diğer raylı sistem hatlarının da projelendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
 
Heykel-Garaj hattı
 
Stadyum Caddesi-Altıparmak Caddesi-Atatürk Caddesi-Heykel-İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi-Kent Meydanı-Darmstad Caddesi güzergahı boyunca 13 istasyon yer alacak. 1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman, 3 trafo binası imalatı gerçekleştirilecek. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi tramvay hattı ile kesişen bölgede özel raylı sistem çalışması yapılacak. Acil durumlar için uygun yerlere 4 adet cep hatları da projelendirildi. Proje kapsamında; kazı-dolgu ve altyapı drenaj sistemlerinin oluşturulması, ray döşenmesi, istasyonların inşası, kataner sistemi mevcut trafik sinyalizasyonuyla uyumlu sinyalizasyon sistemleri ve scada sistemlerinin yapılması ile tramvay araçlarının bakım-onarımı için atölye binası yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremin 6. ayında Hatay'dan görüntüler
  • 07.08.2023 15:39

Depremin 6. ayında Hatay'dan görüntüler

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki ...

Deprem sonrası Antakya tarihi kent merkezi böyle inşa edilecek
  • 04.08.2023 18:30

Deprem sonrası Antakya tarihi kent merkezi böyle inşa edilecek

Antakya tarihi kent merkezi planlama çalışmaları 3D olarak hazırlandı. ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...