maritbet girişmaritbet
Bursa’da konforlu ulaşım için gece mesaisi yapılıyor!

Bursa’da konforlu ulaşım için gece mesaisi yapılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin konforlu ulaşımı kent merkezi ile buluşturmak amacıyla projelendirdiği Heykel-Garaj hattının kısa sürede tamamlanması amacıyla çalışmalar gece gündüz aralıksız sürdürülüyor

Büyükşehir Belediyesi'nin konforlu ulaşımı kent merkezi ile buluşturmak amacıyla projelendirdiği Heykel-Garaj hattının kısa sürede tamamlanması amacıyla çalışmalar gece gündüz aralıksız sürdürülüyor. Darmstadt Caddesi'nde tamamlanma aşamasına gelen çalışmaları gece yerinde inceleyen Başkan Altepe, stadyum Caddesi'ndeki çalışmalarda aksaklıkların tespit edildiğini, bundan sonra çalışmaların çok daha hızlı ilerleyeceğini söyledi.

Bursa'da ulaşımı kesintisiz ve konforlu hale getirmek amacıyla ulaşım yatırımlarının büyük bir bölümünü raylı sistemlere ayıran Büyükşehir Belediyesi, Bursaray Görükle ve Emek hatlarının ardından Kestel hattında çalışmalara hız verirken, diğer taraftan Heykel- Garaj hattı ile tramvayı kent merkezi ile buluşturmayı hedefliyor. Temeli Ağustos ayında atılan ve Stadyum Caddesi- Altıparmak Caddesi- Atatürk Caddesi- Heykel- İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Kent Meydanı- Darmstad caddesi güzergahını kapsayan hattın Stadyum Caddesi üzerindeki bölümünde ray döşeme işlemleri tamamlandı. Ekipler çalışmaların bir an önce tamamlanması amacıyla gece gündüz sürdürülen çalışmalarda Darmstadt Caddesi'ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Bu caddede de ray döşeme işlemleri tamamlanırken, gece de raylar arasına beton dökme çalışmaları yapıldı.
 
Mayıs sonunda bitirmeyi hedefliyoruz 
Darmstadt Caddesi'nde gece boyu süren çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Buruluş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile yüklenici İspanyol firmanın  yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stadyum Caddesi'nde başlayan çalışmalar sırasında eksiklik ve aksaklıkların tespit edildiğini ve bundan sonra çalışmaların çok daha hızlı ilerleyeceğini belirten Başkan Altepe, Darmstadt Caddesi'ndeki çalışmaların da birkaç gün içinde tamamlanacağını vurguladı. Tek hedeflerinin çalışmaları kısa zamanda bitirip, vatandaşların mağdur olmamasını sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bunun için yüklenici firma gece de çalışmalarını sürdürüyor. Buradan sonra İnönü ve Ulu Caddede çalışmalar başlayacak. Mayıs sonuna kadar tüm hattı bitirmeyi planlıyoruz. Daha sonra T1 hattının Yalova yolu, Yıldırım, Çekirge gibi bağlantılarıyla ilgili çalışmaları başlatacağız. Böylelikle kent merkezimiz, kokusuz, gürültüsüz, kesintisiz ve konforlu ulaşımla tanışmış olacak” dedi.
 
Heykel-Garaj hattı
Stadyum Caddesi- Altıparmak Caddesi- Atatürk Caddesi- Heykel- İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Kent Meydanı- Darmstad caddesi güzergahı boyunca 13 istasyon yer alacak. 1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman, 3 trafo binası imalatı gerçekleştirilecek. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi tramvay hattı ile kesişen bölgede özel raylı sistem çalışması yapılacak. Acil durumlar için uygun yerlere 4 adet cep hatları da projelendirildi. Proje kapsamında; kazı-dolgu ve altyapı drenaj sistemlerinin oluşturulması, ray döşenmesi, istasyonların inşası, kataner sistemi mevcut trafik sinyalizasyonuyla uyumlu sinyalizasyon sistemleri ve scada sistemlerinin yapılması ile tramvay araçlarının bakım-onarımı için atölye binası yapılacak.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...