maritbet girişmaritbet
Bursa'da 230 bin bina risk altında

Bursa'da 230 bin bina risk altında

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Demeği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'da 230 bin binanın risk altında olduğunu söyledi

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'da 230 bin binanın risk altında olduğunu söyledi. İMSİAD, ilk Genel Kurul Toplantısı'nı Çelik Palas'ta yaptı. Bursa'daki müteahhitlerin ve iş adamlarının bir araya geldiği toplantıda konuşan İMSİAD Kurucu Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için çok önemli olduğunu söyledi.

Bursa'daki 230 bin konutun ciddi risk altında olduğunu belirten Gökçadır, "İnşaat sektöründeki meselelerin çözümü için bir araya geldik. Bu karar ile birlikte dışarıda bir güç birliği içinde oto kontrol oluşturarak çözümler üretmek olacak.

Maalesef Türkiye'de ve özellikli Bursa'da inşaat konusunda eğitimli personel sayısı oldukça az durumda. İnşaat müteahhitlerinin personel ve kalite sıkıntısı için eğitimler gerçekleştireceğiz. Biz bu eğitimlerle çok ciddi çözümler getirmeyi hedefliyoruz. Bunun dışında bildiğiniz gibi Bursa bir sanayi şehri ve çok sayıda göç alıyor. Göç ile birlikte gelişen kent ve artan nüfus içinde konut ihtiyacı artıyor. Bursa'da kaçak konutlar fazla. Kaçak konutların denetimsizliği ile can güvenliği risk altında olduğunu herkes çok iyi biliyor. Bunun için kentsel dönüşüm çok önemli bir hal alıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve diğer yetkililer bu konuda ciddi kararlar vermeli ve bir an önce harekete geçilmelidir. Bursa'daki vatandaşların hayatının kurtulması adına yapılabilecek ne varsa herkes elinden geleni yapmalıdır. Bizler bunun için hep bir arada hareket edeceğiz. Bursa hak ettiği yerlere gelecektir" dedi. 11 kişilik yönetim kurulu şu üyelerden oluştu: Yaşar Adil Gökçadır, Nedret Bayramoğlu, Namık Ziya Mescioğlu, Naci Şahin, Haluk Özkıyıcı, Berat Göral, Ali Taşyakan, Atilla Ödünç, Nurcan Özdemir, Ramazan Sivri ve Levent Bilek.

İstanbul Gazetesi

Yorum Yaz