maritbet girişmaritbet
Bursa Bosna Haftası'na ev sahipliği yapıyor!

Bursa Bosna Haftası'na ev sahipliği yapıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Bosna Haftası’ etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bosna’ sergisi, 17 yıl önce tarihte acı bir iz bırakan savaşın izlerini bugünde yaşatıyor

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Bosna Haftası' etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bosna' sergisi, 17 yıl önce tarihte acı bir iz bırakan savaşın izlerini bugünde yaşatıyor.
 
Bosna'da 17 yıl önce yaşanan katliamın izlerini bugüne taşıyan Bosna sergisi, Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi'nde izlenime açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açılışını yaptığı sergide, Bosna'nın yaşadığı acı fotoğraflarla ve barkovizyon eşliğinde vatandaşlara hatırlatılıyor. Bosna'da Srebrenitca'da yaşanan kanlı olayların simgesi olan ve Srebrenitca annelerinin sıkıntılarını ve acılarını işledikleri 11 yapraklı Srebrenitca çiçeği de sergide satışa sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, el işi çiçeklerin satışından sağlanan gelirin savaşı yaşayan ve yakınlarını kaybeden Bosnalılar'a verileceğini söyledi.
 
Utanç hatırası
 
Bosna savaşının acısının Bursa'daki sergiyle hatırlatıldığını anlatan Başkan Altepe, “Bosna Hersek Srebrenitca'da yaşananlar, geçtiğimiz 100 yıl içinde gerçekleşen en önemli katliamdır. 8372 kişinin hayatını kaybettiği bu olayları canlı tutmak ve dünya tarihine ‘utanç hatırası' olarak geçmesini, unutulmamasını sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlık bunu unutmamalı” dedi.
 
Avrupa'nın kalbinde bulunan, Müslümanların yaşadığı Bosna Hersek'in Bursa ve Türkiye için önemli olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Kültürümüzün sürdürülmesi ve oradaki insanların gelişip güçlü olmaları için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında en önemli köprü görevini görüyor. Bursa olarak bu bölgelerle bütünleşmek oradaki insanların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için onlara sahip çıkmalıyız. Onların acısı bizim acımız, onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu sebeple çalışmalarımızı tüm kurum ve kuruluşlarla artırarak sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
Bursa'ya teşekkür
 
Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanvekili Zarif Alp de anlamlı çalışmalarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, “Bugün bu acı fotoğraflar yerine kendi kültürümüzü tanıtmayı tercih ederdik. Ancak maalesef bu acıları yaşadık ve unutmamaya, unutturmamaya çalışıyoruz. Halk olarak en çok göçebe yaşayan Boşnaklardır. ABD'den Rusya'ya kadar her yerde Boşnaklar var. Bizler Türkiye'yi kendi memleketimiz olarak kabul ediyoruz. Biz her şeyi yaparken Türkiye'yi düşünüyoruz. Bu acıları bir daha kimseler yaşamasın. Dünyanın barış içinde olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra Başkan Altepe, Alp ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte sergiyi gezdi. Bosna sergisi, 11 Temmuz Çarşamba gününe kadar görülebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...