maritbet girişmaritbet
Bülent Arınç Ankara'daki Bursa Evi'ni hizmete açtı!

Bülent Arınç Ankara'daki Bursa Evi'ni hizmete açtı!

Bursa Büyükşehir Belediyesince Ankara Kalesi'nde yaptırılan "Ankara Bursa Evi Hizmet Binası", Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesince Ankara Kalesi'nde yaptırılan Ankara Bursa Evi Hizmet Binası, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle açıldı.

Arınç, törende, Türkiye'nin başkentinde Bursalıları bir araya getirecek bir yer açılmasını ve bunun da şehrin en nostaljik yeri Ankara Kalesi'nde olmasını takdire değer bulduğunu ifade etti. 

Bursa Evi'nin, hemşehrilik duygularını pekiştirecek, Bursalıları birbirine daha çok yakınlaştıracak, iyi ve zor günleri paylaşabilecekleri önemli bir mekan olduğunu belirten Arınç, "Bursalıların hemşehrilik noktasında, birbirini sevme, arama, bulma noktasında bir eksikleri yok. Böyle bir mekanın da hazırlanıp hizmete alınmış olması takdire değer" dedi.

Açılışa tüm siyasi partilerden temsilcilerin, cumhuriyet hükümetlerine bakanlık yapan değerli insanların katıldığını aktaran Arınç, şöyle devam etti:

"Bu, geçmişten bu yana Bursa siyasetinin ne kadar olgun ve ne kadar birbirini seven insanlarla yürüdüğünü gösteriyor. Bundan ayrıca mutluluk duyuyorum. Çok şükür Bursa siyasetinin seviyesi geçmişte olduğu gibi bugün de hiç düşmedi. Ben arkadaşlarımla iftirah ediyorum, onların bir mensubu olmaktan, onlarla birlikte hizmet etmekten gurur duyuyorum."

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Arınç, tüm adaylara başarı diledi. Belediye hizmetlerinin önemli olduğunu, belediyelerin, vatandaşların 24 saat boyunca ihtiyaç duyduğu hayati hizmetler verdiğini bildiren Arınç, "Bu konuda iddiası olan, heyecanı hevesi olan herkese biz saygı duyuyoruz. İnşallah 6 ay sonra yenilenen mahalli seçimlerde öncelikle Bursa'mızın kendine layık idareciler, başkanlar, meclis üyeleri bulacağına gönülden inanıyorum. Allah herkese Bursa'ya karınca kararınca hizmet etmeyi nasip etsin bundan büyük bir onuru da tahmin edemiyorum" diye konuştu.

"Mekanların şerefi içindekilerle ölçülür" diyen Bülent Arınç, davetlilerden zaman zaman ziyaret ederek Bursa Evi'ni canlı tutmalarını istedi.

Faruk Çelik hemşehrileriyle bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Bursa Evi'nin açılışı dolayısıyla hemşehrileriyle birlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bursa gibi büyük bir şehrin başka bir yerde dernek açmasının çok da alışılageldik olmadığını aktaran Çelik, "Ankara, Türkiye'nin kalbi, merkez. Ankara, hükümet edilen yer. Dolayısıyla Ankara önemli. Bursa'nın sorunlarının böyle bir merkezde, her türlü politik, siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde görüşülmesi önemli. Bursa Evi'nin, Bursalı bürokratların, siyasilerin, deneyimli büyüklerimizin bir araya gelmeleri ve geleceğin Bursa'sının inşası konusunda katkı sağlamaları açısından son derece önemli bir girişim olduğunu belirtmek istiyorum" ifadesi kullandı.

Çelik, evin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Ankara ile Bursa'nın kardeş şehirler olduğunu, Bursa'nın Yunan işgaline uğradığı yıllarda Ankara'da meclise siyah bir örtü asıldığını ve o örtünün kent işgalden kurtulana dek burada tutulduğunu belirtti.

Bursa'da yaptıklarının dışında bu kez il dışında bir sosyal tesis açtıklarını dile getiren Altepe, içinde mutfak, toplantı salonları ve yöresel ürünlerin satıldığı yerler bulunan tesisin tüm Bursa dostlarını, Bursalı hemşehrileri bir araya getireceğini dile getirdi.

Serdar Açıl, Murat Taydaş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atakule'nin 125 metrelik kule kısmı ziyarete açıldı
  • 19.05.2022 16:24

Atakule'nin 125 metrelik kule kısmı ziyarete açıldı

Başkentin simgelerinden Atakule'nin, Ankara'yı kuşbakışı gören 125 metre uzunluğ ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...