maritbet girişmaritbet
Bomonti sanayiyi unutup merkez oldu!

Bomonti sanayiyi unutup merkez oldu!

Yakın zamana kadar fabrikaların yer aldığı sanayi bir bölgesi iken, çevresinde gelişen bölgeler Bomonti'yi bir anda şehrin merkezi noktası haline getirdi

Yakın zamana kadar fabrikaların yer aldığı sanayi bir bölgesi iken, çevresinde gelişen bölgeler Bomonti'yi bir anda şehrin merkezi noktası haline getirdi. Bugün hala ünlü tekstil markalarının imalathane, ofis, depo ve fabrika satış mağazalarının olduğu İstanbul'un Şişli ilçesindeki Bomonti, artık birçok markalı projeye ve rezidanslara ev sahipliği yapıyor.

Tüneller çehresini değiştirdi, proje akını oldu

Arsa metrekare fiyatlarının 5 bin dolardan başladığı, rezidansların ise metrekare satış fiyatlarının 8 bin 500 dolar seviyesinde olduğu Bomonti'de, Anthill Residence, Elysium Fantastic Residence, Extensa Bomonti Apartmanı projeleri yer alıyor. Ayrıca Extensa Bomonti Modern Palas, Itower Bomonti, Eski Bomonti Bira Fabrikası arazisi üzerinde 837 yataklı otel, kongre ve toplantı merkezi inşaatı, Tekfen Holding Bomonti Apartmanları Projesi, Arista Bomonti Business, Rixos Residences Bomonty, Bomonti Palm Studios& Shopping gibi prestijli projelerin yapımı ise sürüyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Buğra Ersan Tüzgen, Dolmabahçe-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane tünellerinin faaliyete başlamasından Sonra İstanbul'daki ana arterlere bağlantısının çok kolay hale gelmesinin bölgenin gelişmesindeki en önemli etken olduğunu söyledi.

Hem şehir merkezinde hem de karmaşadan uzak

Şehir merkezine yakın konumu ve imar planı açısından nitelikli projeler yapmaya uygun arsa stoğunun diğer bölgelere göre daha fazla olması bölgenin hızlı gelişimini sağladığını belirten Tüzgen, "Şişli ve Bomonti bölgelerindeki konut yerleşimleri 1900'lü yılların başında oluşmaya başlamış olup günümüze kadar gelenlerle birlikte bu yapıların oldukça yıprandığı gözleniyor. hem şehir merkezindeki olanaklara yakın yer alması, hem de şehir karmaşasından izole edilmiş olması da Bomonti bölgesine önemli bir özellik katıyor" diye konuştu.

Sinpaş da yeni rezidans projesine başlıyor

Bölgede bilinirliği yüksek birçok konut ve ofis projesi yer aldığını ve bunların birçoğunun henüz inşaat veya proje halinde olduğunu dile getiren Tüzgen, Bomonti'de yeni projelerin de önümüzdeki dönem hayata geçirilmeye devam edeceği bilgisini verdi. Tüzgen, "Bölgede yaşamın başladığı projeler Anthill Residence, Elysium Fantastic Residence, Extensa Bomonti Apartmanı projeleridir. Ayrıca bölgede Sinpaş GYO tarafından yakın zamanda inşaatına başlanılması düşünülen bir rezidans projesi bulunuyor" dedi.

Ticari gayrimenkullere hukukçu ilgisi

Bölgede henüz mevcut durumda A, A + bir ofis binası bulunmuyor. Ancak inşaat faaliyetini sürdüren Itower Bomonti ve Arista Bomonti Business Projeleri'nin önümüzdeki 1 yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu Süreçte ticari gayrimenkul projelerinin tamamlanmış olacağını kaydeden Tüzgen, "Bomonti'nin Çağlayan Adalet Sarayı'nın yakın konumlu bulunmasından dolayı hukukçuların yoğun ilgi gösterdiği ayrıca spesifik bir iş kolundan farklı olarak karma bir kullanıcıya hitap edeceği öngörülmekte" değerlendirmesini yaptı.

Bomonti'de Arsa Kentsel Dönüşümle Elde Ediliyor

Yakın dönemlere kadar sanayi faaliyetinin gözlemlendiği bölgeye yapılan yatırımlarla fabrika arazilerinin satışı gerçekleştiğini dile getiren Tüzgen, "bu sebeple bölgede yatırım yapılabilecek arsa stoğu oldukça kısıtlı hale geldi. Bölgede boş bulunan arsaların hemen hemen büyük kısmı üzerinde proje geliştirme amacı bulunan büyük inşaat firmaları üzerinde. Bölgede arsa üretmek, bölgenin belki de en kötü özelliklerinden biri olan eski gecekondu yapılaşması ve eskimiş konut alanlarının bir kentsel dönüşüm projesi sonucu daha fonksiyonel ve bölgeye yakışır bir hale getirilmesi ile mümkün olabilecek" diye konuştu.

Mal Sahibi Arsanın Metrekaresine 7 Bin Dolar İstiyor

Bölgede mal sahipleri tarafından istenilen arsa metrekare fiyatları 6 bin dolar ile 7 bin dolar seviyelerinde. Oysa gerçeklesen arsa satışları 4-5 bin dolar düzeyinde olduğu gözlemleniyor. Bölgede inşa edilen nitelikli rezidans ve ofis projeleri bölgedeki mevcut kiralama değerlerinin oldukça yukarı çekiyor. Mevcutta bölgede niteliksiz eski binalarda yer alan ofis olarak kullanılan yapılarda kira birim fiyatları 12-15 tl metrekare seviyelerinde seyretmekte. Buğra Ersan Tüzgen, inşaatına devam eden nitelikli ofis projelerinde ise kira birim fiyatlarının metrekarede 20-22 tl seviyesinde olmasının beklendiğini belirterek, "bölgedeki nitelikli rezidans projelerinde metrekare kiralık fiyatları 22-32 lira seviyesinde" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da 300 bin yeni konut satılmayı bekliyor
  • 04.12.2017 11:26

İstanbul'da 300 bin yeni konut satılmayı bekliyor

TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar, İstanbul'un özellikle dış çeperlerin ...

Queen Bomonti'de Öğretmenler Günü fırsatı!
  • 23.11.2018 16:50

Queen Bomonti'de Öğretmenler Günü fırsatı!

Queen Bomonti Öğretmenler Günü'ne özel indirimlerle alıcılarına fırsatlar sunuyo ...

Bomonti, konut sektörünün gözdesi haline geldi
  • 10.02.2016 16:27

Bomonti, konut sektörünün gözdesi haline geldi

İstanbul’un yükselen değeri Bomonti, lokasyonu ve lüks konut projeleri ile konut ...

Tahincioğlu, 2016 yol haritasını çizdi
  • 20.12.2015 11:00

Tahincioğlu, 2016 yol haritasını çizdi

Tahincioğlu, Kayabaşı, İstinye ve Bomonti’de satış değeri 6 milyar lira olan 3 p ...

Yenigün İnşaat Bomonti projesi 13 Mayıs'ta görücüye çıkacak
  • 15.04.2014 13:53

Yenigün İnşaat Bomonti projesi 13 Mayıs'ta görücüye çıkacak

Türkiye dahil 11 ülkede gerçekleştirdiği projeler ile dikkat çeken Yenigün İnşaa ...

Palms Residence Bomonti'de 338 bin 775 dolara - Fiyat listesi
  • 24.10.2013 10:17

Palms Residence Bomonti'de 338 bin 775 dolara - Fiyat listesi

Öğer İnşaat tarafından inşa edilen Palms Residence Bomonti'de fiyatlar 338 bin 7 ...