maritbet girişmaritbet
Battal İlgezdi: Başbakan'ın teşekküründen neden rahatsızsınız?

Battal İlgezdi: Başbakan'ın teşekküründen neden rahatsızsınız?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Mimar Sinan Camisi'nin yapımına verdiği destek üzerine Başbakan Erdoğan'dan teşekkür almıştı. Vatan Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Mutlu'nun bu yakınlığı kaleme alması üzerine Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi de gönderdiği cevabi bir yazı ile bu duruma açıklık getirdi

 

Önceki günkü yazımda Ataşehir'in CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin “ilginç yolculuğunu” anlatmaya çalışmıştım...
 
Ataşehir Camii'nin yapılmasındaki hizmeti nedeniyle “aferin” alıyor, AKP'ye yakın iş adamlarının diktiği gökdelenlere, Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili dairesinin karşı çıkmasına rağmen ruhsat veriyordu.
 
Battal Bey; bu yazımla ilgili olarak uzun bir mektup gönderdi. Birçok konuda ikna olmamama karşın, yanıt hakkına duyduğum saygı gereği o mektubu aynen paylaşmayı da borç biliyorum:
 
***
 
“Sayın Mutlu;
 
Gençlik yıllarımdan beri siyasetin içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. CHP Gençlik Kolları'nda başlayan siyasal yaşamımda Ümraniye İlçe Başkanlığı ve 4 dönem İstanbul İl Yöneticisi ve İl Sekreterliği dahil çeşitli kademelerde görev yaptım.
 
Son olarak da partim CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak 2009 yerel seçimlerinde Ataşehirliler'in oyları ile yeni kurulan ilçenin ilk Belediye Başkanı oldum.
 
Göreve başladığım gün Ataşehirliler'e verdiğim bir söz vardı: ‘Ben CHP adayı olarak seçildim. Ancak şu andan itibaren tüm Ataşehirlilerin belediye başkanıyım...'
 
Bugüne kadar tüm çalışmalarımda da bu sözden milim sapmadım. Yerel yöneticilerin siyasi görüş, din, ırk, dil ayrımı yapmadan ‘insan odaklı' çalışmaları gerektiğini hep savundum ve savunuyorum. Bu bağlamda Ataşehir Belediyesi'nde alınan her karar ve uygulama ‘kişiye ya da siyasi partiye özel değil insana yöneliktir' bunu Ataşehir'de yaşayan her vatandaşım bilir.
 
Sayın Mutlu
 
Gençlik yıllarımdan beri aktif olarak siyaset yaptığım SHP ve CHP'de hiçbir kişinin ya da grubun adamı olmadım. Hiç kimsenin ne saçımı okşaması ne de sırtımı sıvazlaması için çalışmadım, buna izin de vermedim. Partimin program ve ilkeleri doğrultusunda siyaset yaptım, parti içi tartışmalarda da eleştiri ya da desteğimi her partilinin en doğal hakkı olarak demokratik yollarla kullandım kullanıyorum da.
 
Ataşehir Belediyesi olarak 3 yılı aşkın süredir bir metre yeşil alanı bile imara açmadık, açmayacağız da... Yazınızda ‘Bir yeşil alanın ticari alana dönüşmesi' diye işaret ettiğiniz yer, yaptığımız Erguvan Barış Parkı'dır. Arazisi tamamen belediyeye ait ve yüzde 3,5 imar izni olan bu alana yaptığımız Barış Parkı, Ataşehirliler'in en çok ihtiyaç duyduğu için yaptığımız 21 parktan biridir. İçinde bazı sosyal tesislerin de olduğu bu park Ataşehirliler'in nefes alıp verdikleri en güzel alanlardan biridir.
 
Bildiğiniz gibi İlçe belediyelerin imar planı yapma yetkisi yoktur. İmar planı yapma yetkisi tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Ve ne acıdır ki İstanbul'da 2009 yerel seçimlerinde kurulan yeni 8 ilçeden 1/5000'lik planları yapılmayan tek ilçede Ataşehir'dir. Bu konuda yaptığım tüm başvurulara girişimlere şu ana kadar cevap alamadım. İmar planı yapma yetkisi olmayan Ataşehir Belediyesi'nin Çalık Grubu'nun gökdelenine imar izni vermesi söz konusu bile olmadı. Söz konusu gökdelene ilişkin tüm işlemler ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün 25 Nisan 2012 tarih, 93444 dosya ve 1310 sayılı Genelgesinin 10. Maddesine' uygun olarak yapılmıştır.
 
Ataşehir İlçe sınırları içinde yapılan Mimar Sinan Camii'nin açılışında Sayın Başbakan Erdoğan'ın şahsımda Ataşehir Belediyesi'ne teşekkür etmesinden bazı çevrelerin neden rahatsızlık duyduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Sayın Başbakanla bugüne kadar ne özel bir görüşmem nede herhangi bir konuda bana talimat vermesi olmadı. Camii yapımı da tamamen bir dernek ve TOKİ'nin eseridir. Biz belediye olarak sadece yapmamız gereken işlemlerin, yasaya uygun olup olmadığını inceleyip onay verdik. Bu bağlamda Sayın Başbakan'ın camii açılışında ilçenin belediye başkanına teşekkür etmesi son derece doğal ve insani bir tavırdır.
 
Sayın Mutlu
 
Fazla zamanınızı almadan, şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki, bir süredir bizce malum kişi ya da çevrelerce hakkımda asılsız iddia ve iftiralara dayalı bir kampanya sürdürülmeye çalışılmaktadır. Bu kişi ya da çevrelerin bunu neden yaptıkları da biliniyor. Bu kişilere ilişkin yasal haklarımı kullandığımı, sonuna kadar da kullanacağımı belirtmek isterim.
 
Saygılarımla
 
Battal İLGEZDİ
 
Ataşehir Belediye Başkanı”
 
*****
 
 
GÜNÜN SORUSU
 
Sorum Ataşehir'de oturan VATAN okurlarına: Başkanınızın açıklaması sizi tatmin etti mi? 
 
*****
 
 
Bir yanıt daha...
 
Madem Battal İlgezdi'nin mektubuyla başladık; o zaman bugün “yanıt günü” olsun...
 
Dün yayınlanan “CHP'li belediyelerde istifa dalgası kapıda” başlıklı yazımda, CHP'li belediye başkanlarının, Genel Merkez'in ilgisizliğinden yakınmalarını anlatmıştım.
 
Bu yazıya da CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'dan yanıt geldi.
 
Gökhan Bey dün aradı ve baskına ya da soruşturmaya uğrayan tüm belediyelerle yakından ilgilendiklerini, kesinlikle ayırım yapmadıklarını anlattı.
 
Eğer kendilerinden ilgi görmeyen belediye başkanı varsa, Genel Merkez'i suçlayacaklarına, “Ben nerede hata yaptım?” diye sormalarının daha doğru olacağını söyledi.
 
Peki; Gökhan Bey'in açıklamasından ikna oldum mu?
 
Hayır...
 
Ama dedim ya... Yanıt hakkına saygım sonsuz!
 
Mustafa Mutlu / Vatan 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...